Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рататуй - класичний рецепт

Рататуй - класичний рецепт

6-06-2016, 21:06
361
Рататуй - класичний рецепт
Вважається, що це страва родом з Провансу, і готували його звичайні роботяги, так як овочів там завжди багато, а оливкове масло готують одну з найкращих у світі, так і народився цей рецепт. Абсолютно просте приготування, але при цьому шикарний багатий смак, гідний подаватися в кращих ресторанах. Якщо ви любите овочі, то саме для вас ми розповімо, як готувати рататуй в двох абсолютно різних рецептах.

Справжній рататуй - класичний рецепт приготування в духовці


Інгредієнти:

  • кабачок – 2 шт.;

  • баклажан – 2 шт.;

  • перець солодкий – 3 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • помідор – 7 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • оливкова олія, бальзамічний оцет ;

  • чебрець, сіль, петрушка, перець.


  • Приготування
    Для такого рецепта баклажан і кабачок (краще цукіні) візьмемо довгі і тонкі, а томати – вершки, вони більш щільні і м'ясисті. А готувати починаємо з цибулі і часнику. Наріжемо дрібно, як зможемо, обсмажимо на оливковій олії весь цибулю і половину часнику, потім додамо туди перець, порізаний соломкою і три помідори, очищені від шкірки і порізані кубиком. Накриємо кришкою, зменшуємо вогонь і протушкуйте хвилин 15.
    Тим часом наріжемо баклажан, кабачок і помідори тонкими кільцями, не товщі 5 мм. Коли соус стушился, трохи присолим його і відкладемо 1/5 частину. Решті виливаємо у форму, в якій будемо запікати рататуй, розрівнюємо, а зверху викладаємо порізані овочі. Починаємо з зовнішнього краю і далі до центру по спіралі чергуємо овочеві кружечки.
    Візьмемо трохи оливкової олії, відправимо туди залишився порубаний часник, чебрець, перчик і петрушку і намасти зверху нашу запіканку. Потім накриваємо фольгою і готуємо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Перед подачею в соус, який ми відклали на самому початку додаємо трохи оливкової олії і бальзамічного оцту і поливаємо готову страву.

    Рецепт овочевого рататуйя


    Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • цукіні – 1 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • чебрець, оливкова олія , сіль.


  • Приготування
    Почати роботу з овочами краще з баклажана, т. к. підготовка його зажадає трохи більше часу, ніж інші овочі. Ріжемо його на кубики, щедро посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо, поки будемо займатися іншими овочами. Потім перед смаженням ми гарненько отожмем кубики від зайвої рідини, це завадить баклажана вбирати так багато масла, як зазвичай він це робить, та й смак овоча при цьому стане яскравішим. Помідор ми очистимо від шкірки, помістивши його в окріп на пару хвилин, а потім у холодну воду, так шкурка легко зніметься. Потім ріжемо на дольки і позбавляємося від насіння, м'якоть ріжемо на кубики. Цибулю і часник нарубим дрібненько, перець і цукіні також як всі овочі кубиками приблизно однакового розміру.
    Рататуй - класичний рецепт
    Тепер потрібно обсмажити овочі окремо. Почнемо з лука, робимо це природно на оливковій олії і досить швидко. Не потрібно смажити до готовності, шматочки повинні бути тверденькими. У самому кінці додаємо трохи часнику і чебрецю і відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої олії. Але ми його можемо використовувати для обсмажування наступної партії овочів. Так робимо і з іншими інгредієнтами, помідори самий ніжний овоч, тому йому досить пари хвилин. З'єднуємо все в каструлі з товстим дном, присаливаем, перемішуємо і даємо потушиться на невеликому вогні буквально 10 хвилин. Таке блюдо можна подавати як гарячим, так і холодним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рататуй - рецепт
    Рататуй - рецепт
    Незрівнянне овочеве блюдо можна створити тільки з молоденьких овочів. Далі детально опишемо, як приготувати чудово смачний рататуй і запропонуємо
    Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
    Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
    Приготування рататуя - досить нехлопотное заняття. Вам потрібно лише завчасно підготувати необхідні овочі, визначити їх у форму для запікання і трохи
    Овочевий рататуй
    Овочевий рататуй
    Справжній рататуй - ніщо інше, як звичайне рагу, приготоване лише з овочів. Далі опишемо, як створити таке надзвичайно смачне і легке страву,
    Як загасити кабачки?
    Як загасити кабачки?
    З появою на прилавках молоденьких овочів хочеться побалувати себе вітамінним стравою. Пропонуємо кілька незвичайних рецептів приготування кабачків і
    Баклажани тушковані з овочами - рецепт
    Баклажани тушковані з овочами - рецепт
    Баклажани тушковані з овочами - це смачне і корисне блюдо, чудово підходять для людей стежать за своєю фігурою і вегетаріанців. Таке овочеве рагу
    Суп мінестроне
    Суп мінестроне
    Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони