Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
Поєднання баклажанів з помідорами і перцем – безумовна класика, чудово знайома кожному, кому доводилося пробувати рататуй . На ділі, овочева трійця може існувати і за межами популярного французького гарячого, ставши частиною теплого салату, наприклад. Саме про теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів ми поговоримо в рецептах нижче.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 45 г;
часникові зубки - 4-5 шт.;
баклажани - 430 г;
солодкий перець - 310 г;
винний оцет - 55 мл;
томати - 420 г;
сир фета - 55 г;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Наріжте невеликими кубиками баклажани і щедро приправте сіллю. Залиште овочі на півгодини, щоб прибрати зайву гірчинку, а потім сполосніть шматочки холодною водою і спасеруйте у невеликій кількості олії до рум'янцю. Смужками наріжте ріпчасту цибулю і солодкий перець. Тушкуйте овочі разом на оливковій олії до тих пір, поки вони не розм'якшаться, а потім змішайте їх з обсмаженими баклажанами і шматочками помідорів в салатнику. Заправте блюдо винним оцтом і пастою з розтертих часникових зубков, доповніть зеленню і раскрошенной фетою перед подачею.
Інгредієнти:
баклажани - 670 г;
жменя зелені петрушки і цибулі;
томати - 360 г;
гострий перець - за смаком;
часникові зубки - 3 шт.;
сік 2 лимонів;
оливкова олія - 15 мл;
гранатовий сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Шматочки баклажанів посоліть і залиште на півгодини, після чого сполосніть і припустіть їх на оливковій олії. З'єднайте теплі баклажани з скибочками томатів, великою кількістю зелені і подрібненим гострим перцем. В ступі розітріть часникові зубки з морською сіллю і розведіть отриману пасту соком 2 лимонів, соком граната і маслом оливи. Заправте блюдо і негайно пробуйте.
Інгредієнти:
кускус - 190 г;
гарбуз - 115 г;
в'ялений солодкий перець - 4 шт.;
баклажан - 210 г;
томати черрі - 8 шт.;
цибулю-шалот - 45 г;
часниковий зубок;
сік 1/2 лимона;
оливкова олія - 35 мл
Приготування
Просолений баклажан сполосніть і обсмажте в оливковій олії разом з кубиками гарбуза. Відваріть кускус і змішайте його з гарячими овочами. Додайте в салат половинки чері, шматочки в'ялених перців, цибулю і розтертий в пасту часник. Заправте блюдо сумішшю лимонного соку з маслом оливи і сервіруйте салат.
Рецепт теплого салату з баклажанами і фетою
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте невеликими кубиками баклажани і щедро приправте сіллю. Залиште овочі на півгодини, щоб прибрати зайву гірчинку, а потім сполосніть шматочки холодною водою і спасеруйте у невеликій кількості олії до рум'янцю. Смужками наріжте ріпчасту цибулю і солодкий перець. Тушкуйте овочі разом на оливковій олії до тих пір, поки вони не розм'якшаться, а потім змішайте їх з обсмаженими баклажанами і шматочками помідорів в салатнику. Заправте блюдо винним оцтом і пастою з розтертих часникових зубков, доповніть зеленню і раскрошенной фетою перед подачею.
Теплий салат з баклажанами, гострим перцем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки баклажанів посоліть і залиште на півгодини, після чого сполосніть і припустіть їх на оливковій олії. З'єднайте теплі баклажани з скибочками томатів, великою кількістю зелені і подрібненим гострим перцем. В ступі розітріть часникові зубки з морською сіллю і розведіть отриману пасту соком 2 лимонів, соком граната і маслом оливи. Заправте блюдо і негайно пробуйте.
Теплий овочевий салат з баклажанами і кускусом
Інгредієнти:
Приготування
Просолений баклажан сполосніть і обсмажте в оливковій олії разом з кубиками гарбуза. Відваріть кускус і змішайте його з гарячими овочами. Додайте в салат половинки чері, шматочки в'ялених перців, цибулю і розтертий в пасту часник. Заправте блюдо сумішшю лимонного соку з маслом оливи і сервіруйте салат.
Рекомендуємо добрі рецепти
Теплий салат з баклажанами
Смачний і неймовірно ароматний теплий салат допоможе чудово впоратися з голодом, коли не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Це чудове блюдо
Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою
Для любителів легких салатів ми зібрали три варіанти такої неймовірної закуски на основі рукколи, помідорів чері і моцарелли. Доповнивши блюдо
Тушковані баклажани з помідорами і часником
Самим складним і важким в приготуванні тушкованих овочів є їх підготовка. Далі процес не доставить жодних проблем навіть початківцям кулінарам.
Тушковані баклажани з картоплею
Баклажани можна використовувати в основі самих різних блюд. Так в компанії з картоплею може вийти чудовий ситний обід, до якого не знадобиться
Рулети з баклажанів з волоським горіхом
Якщо не знаєте, що приготувати з баклажанів – зверніть увагу на наш новий рецепт. Рулети з баклажанів з горіхами – це ідеальна закуска, чудовий
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або