» » Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів

Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів

Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
Поєднання баклажанів з помідорами і перцем – безумовна класика, чудово знайома кожному, кому доводилося пробувати рататуй . На ділі, овочева трійця може існувати і за межами популярного французького гарячого, ставши частиною теплого салату, наприклад. Саме про теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів ми поговоримо в рецептах нижче.

Рецепт теплого салату з баклажанами і фетою


Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • часникові зубки - 4-5 шт.;

  • баклажани - 430 г;

  • солодкий перець - 310 г;

  • винний оцет - 55 мл;

  • томати - 420 г;

  • сир фета - 55 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Наріжте невеликими кубиками баклажани і щедро приправте сіллю. Залиште овочі на півгодини, щоб прибрати зайву гірчинку, а потім сполосніть шматочки холодною водою і спасеруйте у невеликій кількості олії до рум'янцю. Смужками наріжте ріпчасту цибулю і солодкий перець. Тушкуйте овочі разом на оливковій олії до тих пір, поки вони не розм'якшаться, а потім змішайте їх з обсмаженими баклажанами і шматочками помідорів в салатнику. Заправте блюдо винним оцтом і пастою з розтертих часникових зубков, доповніть зеленню і раскрошенной фетою перед подачею.

    Теплий салат з баклажанами, гострим перцем і помідорами


    Інгредієнти:

  • баклажани - 670 г;

  • жменя зелені петрушки і цибулі;

  • томати - 360 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сік 2 лимонів;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • гранатовий сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Шматочки баклажанів посоліть і залиште на півгодини, після чого сполосніть і припустіть їх на оливковій олії. З'єднайте теплі баклажани з скибочками томатів, великою кількістю зелені і подрібненим гострим перцем. В ступі розітріть часникові зубки з морською сіллю і розведіть отриману пасту соком 2 лимонів, соком граната і маслом оливи. Заправте блюдо і негайно пробуйте.

    Теплий овочевий салат з баклажанами і кускусом


    Інгредієнти:

  • кускус - 190 г;

  • гарбуз - 115 г;

  • в'ялений солодкий перець - 4 шт.;

  • баклажан - 210 г;

  • томати черрі - 8 шт.;
  • Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів

  • цибулю-шалот - 45 г;

  • часниковий зубок;

  • сік 1/2 лимона;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Просолений баклажан сполосніть і обсмажте в оливковій олії разом з кубиками гарбуза. Відваріть кускус і змішайте його з гарячими овочами. Додайте в салат половинки чері, шматочки в'ялених перців, цибулю і розтертий в пасту часник. Заправте блюдо сумішшю лимонного соку з маслом оливи і сервіруйте салат.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:03
    Переглядів: 756