» » Тушковані баклажани з картоплею

Тушковані баклажани з картоплею

Тушковані баклажани з картоплею
Якщо ви заморозили нарізані баклажани запас, то всі прийдешні холоду вони можуть стати основою приголомшливих овочевих рагу, покликаних зігріти і наситити в негоду. Кілька найбільш цікавих рецептів тушкованих баклажанів з картоплею ми розповімо вам далі.

Баранина, тушкована з баклажанами і картоплею


Традиційне грузинське блюдо на основі тушкованої баранини з овочами носить назву чанахи. Це проста й ситна страва готується з доступних продуктів і подається в компанії зелені.
Інгредієнти:

  • баранина - 950 г;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • ріпчаста цибуля - 240 г;

  • часник - 10 зубчиків;

  • томати у власному соку - 620 г;

  • винний оцет - 25 мл;

  • картопля - 340 г;

  • солодкий перець - 340 г;

  • жменя зелені базиліка, петрушки і кінзи;

  • свіжі томати - 420 р.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати тушковані баклажани з картоплею, необхідно позбавити самі баклажани від гіркоти, для цього наріжте овочі, посипте щедрою пучкою солі і залиште на годину. Через 60 хвилин злийте сік, що виділився, і обполосніть шматочки.
    Наріжте баранину кубиками і також приправити морською сіллю і сумішшю перців. Приправлене м'ясо підрум'яньте в жаровні і відкладіть на окрему страву, а замість нього припустіть цибульні кільця. Додайте до зажарки часник і поверніть в посуд м'ясо. Слідом влийте томати разом з соком і оцет. Поверх соусу і м'яса по черзі викладіть картоплю і баклажани в декілька шарів, приправляючи кожен морською сіллю. Вінчають блюдо кружечки свіжих томатів. Влийте в жаровню літр води і поставте рагу в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Після закінчення часу, збільшіть температуру до позначки в 200 градусів, покладіть свіжі трави і поверніть запікатися ще на 15 хвилин. Картопля, тушкована з баклажанами і м'ясом смачніше всього в гарячому вигляді зі скибкою свіжого хліба.

    Тушковані баклажани з картоплею і помідорами


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі - 340 г;

  • баклажани - 780 г;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • мелений кумін, гвоздика, кориця, кардамон, імбир - по 1/2 ч. ложки;

  • фіолетовий цибулю - 70 г;
  • Тушковані баклажани з картоплею

  • томатна паста - 15 г;

  • томати свіжі - 230 г;

  • йогурт - 65 мл;

  • вода - 115 мл;

  • лавр - 2 листа.


  • Приготування
    У розігрітому маслі підрум'яньте картоплю і шматочки баклажанів, останні попередньо просолите. Перетворіть цибулю в пюре за допомогою ступи або блендера, додайте мелені спеції. Отриманою пастою заправте овочі в жаровні. Розведіть томатну пасту у воді і влийте розчин до вмісту посуду, слідом відправте та свіжі томати, а за ними – листя лавра. Залиште овочі тушкуватися 20-25 хвилин, а перед зняттям з вогню, заправте йогуртом.
    Додав: admin | 15-09-2015, 18:39
    Переглядів: 819