Тушковані баклажани з картоплею

Баранина, тушкована з баклажанами і картоплею
Традиційне грузинське блюдо на основі тушкованої баранини з овочами носить назву чанахи. Це проста й ситна страва готується з доступних продуктів і подається в компанії зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати тушковані баклажани з картоплею, необхідно позбавити самі баклажани від гіркоти, для цього наріжте овочі, посипте щедрою пучкою солі і залиште на годину. Через 60 хвилин злийте сік, що виділився, і обполосніть шматочки.
Наріжте баранину кубиками і також приправити морською сіллю і сумішшю перців. Приправлене м'ясо підрум'яньте в жаровні і відкладіть на окрему страву, а замість нього припустіть цибульні кільця. Додайте до зажарки часник і поверніть в посуд м'ясо. Слідом влийте томати разом з соком і оцет. Поверх соусу і м'яса по черзі викладіть картоплю і баклажани в декілька шарів, приправляючи кожен морською сіллю. Вінчають блюдо кружечки свіжих томатів. Влийте в жаровню літр води і поставте рагу в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Після закінчення часу, збільшіть температуру до позначки в 200 градусів, покладіть свіжі трави і поверніть запікатися ще на 15 хвилин. Картопля, тушкована з баклажанами і м'ясом смачніше всього в гарячому вигляді зі скибкою свіжого хліба.
Тушковані баклажани з картоплею і помідорами
Інгредієнти:

Приготування
У розігрітому маслі підрум'яньте картоплю і шматочки баклажанів, останні попередньо просолите. Перетворіть цибулю в пюре за допомогою ступи або блендера, додайте мелені спеції. Отриманою пастою заправте овочі в жаровні. Розведіть томатну пасту у воді і влийте розчин до вмісту посуду, слідом відправте та свіжі томати, а за ними – листя лавра. Залиште овочі тушкуватися 20-25 хвилин, а перед зняттям з вогню, заправте йогуртом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тушкована курка з кабачками
Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,

Тушковані овочі в духовці
У розпал сезону свіжих овочів, саме час готувати різні легкі низькокалорійні блюда. Самим корисним і безтурботним способом приготування є запікання в

Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад

Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це

Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або

Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.