Якщо ви заморозили нарізані баклажани запас, то всі прийдешні холоду вони можуть стати основою приголомшливих овочевих рагу, покликаних зігріти і наситити в негоду. Кілька найбільш цікавих рецептів тушкованих баклажанів з картоплею ми розповімо вам далі.
Баранина, тушкована з баклажанами і картоплею
Традиційне грузинське блюдо на основі тушкованої баранини з овочами носить назву чанахи. Це проста й ситна страва готується з доступних продуктів і подається в компанії зелені.
Інгредієнти: баранина - 950 г; рослинне масло - 55 мл; ріпчаста цибуля - 240 г; часник - 10 зубчиків; томати у власному соку - 620 г; винний оцет - 25 мл; картопля - 340 г; солодкий перець - 340 г; жменя зелені базиліка, петрушки і кінзи; свіжі томати - 420 р. Приготування Перед тим, як готувати тушковані баклажани з картоплею, необхідно позбавити самі баклажани від гіркоти, для цього наріжте овочі, посипте щедрою пучкою солі і залиште на годину. Через 60 хвилин злийте сік, що виділився, і обполосніть шматочки.
Наріжте баранину кубиками і також приправити морською сіллю і сумішшю перців. Приправлене м'ясо підрум'яньте в жаровні і відкладіть на окрему страву, а замість нього припустіть цибульні кільця. Додайте до зажарки часник і поверніть в посуд м'ясо. Слідом влийте томати разом з соком і оцет. Поверх соусу і м'яса по черзі викладіть картоплю і баклажани в декілька шарів, приправляючи кожен морською сіллю. Вінчають блюдо кружечки свіжих томатів. Влийте в жаровню літр води і поставте рагу в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Після закінчення часу, збільшіть температуру до позначки в 200 градусів, покладіть свіжі трави і поверніть запікатися ще на 15 хвилин. Картопля, тушкована з баклажанами і м'ясом смачніше всього в гарячому вигляді зі скибкою свіжого хліба.
Тушковані баклажани з картоплею і помідорами
Інгредієнти: бульби картоплі - 340 г; баклажани - 780 г; рослинне масло - 55 мл; мелений кумін, гвоздика, кориця, кардамон, імбир - по 1/2 ч. ложки; фіолетовий цибулю - 70 г; томатна паста - 15 г; томати свіжі - 230 г; йогурт - 65 мл; вода - 115 мл; лавр - 2 листа. Приготування У розігрітому маслі підрум'яньте картоплю і шматочки баклажанів, останні попередньо просолите. Перетворіть цибулю в пюре за допомогою ступи або блендера, додайте мелені спеції. Отриманою пастою заправте овочі в жаровні. Розведіть томатну пасту у воді і влийте розчин до вмісту посуду, слідом відправте та свіжі томати, а за ними – листя лавра. Залиште овочі тушкуватися 20-25 хвилин, а перед зняттям з вогню, заправте йогуртом.