Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована курка з кабачками

Тушкована курка з кабачками

15-09-2015, 20:47
961
Тушкована курка з кабачками
Заготовивши нарізані кабачки взимку, будьте впевнені в тому, що в холоди у вас під рукою буде прекрасна основа для приготування ситного і зігріваючого рагу. В основі нижченаведених рецептів, крім самих кабачків, лежить ще й курка, а разом з нею, асорті з інших сезонних овочів і грибів.

Тушкована курка з печерицями, картоплею і кабачками


Інгредієнти:

  • курячий окіст - 680 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • солодкий перець - 340 г;

  • морква - 230 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • печериці - 270 г;

  • кабачок - 170 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • біле вино (сухе) - 115 мл;

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • томати - 390 г;

  • томатна паста - 55 г;

  • сушені трави (базилік, чебрець, орегано) - по 1/2 ч. ложки;

  • картопляні бульби - 290 р.


  • Приготування
    Сполосніть курятину і натріть її морською сіллю. Довільно наріжте солодкий перець, моркву і цибулю, збризніть їх олією і розкласти на деку. Поверх овочевий подушки покладіть курку і готуйте всі 25 хвилин в розігрітій до 195 градусів духовці.
    В жаровні на розігрітій олії спасеруйте часник і чилі протягом півхвилини, додайте гриби, дайте їм випарити всю вологу, залийте вином і готуйте ще 30 секунд. Після закінчення часу, влийте бульйон з розведеною в ньому томатною пастою, додайте шматочки свіжих томатів, дайте соусу закипіти і перекладіть в нього запечену курку та овочі. Готуйте курку, тушковану з кабачками ще півгодини на середньому вогні.
    При бажанні курку, тушковану з кабачками можна зробити в мультиварці, для цього птаха і овочі спершу готуйте на «Випікання» близько півгодини, а потім додайте інші складові, включаючи рідини, і перейдіть на «Гасіння» ще на годину.

    Курка, тушкована з баклажанами і кабачками


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 55 мл;

  • куряче філе - 530 г;

  • ріпчаста цибуля - 185 г;

  • баклажан - 130 г;

  • кабачок - 260 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • томати - 340 г;

  • солодкий перець - 180 г;

  • щіпка меленої кориці.
  • Тушкована курка з кабачками


    Приготування
    Розігрійте в сотейнику масло і підрум'яньте в ньому овочі: кубики кабачки, цибулю, солодкий перець і баклажани, останні бажано попередньо просолити і обполоснути. Як тільки овочі схопляться, додайте часник і помідори, приправити все морською сіллю, додайте корицю і великі шматки курячого філе. Влийте півсклянки води і тушкуйте рагу 40 хвилин на середньому вогні. Курка, тушкована з кабачками і помідорами – прекрасне доповнення до гарніру з рису та інших круп, а також до відварного і пюрированному картоплі .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з курки з картоплею
    Рагу з курки з картоплею
    Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Овочеве рагу зі свининою
    Овочеве рагу зі свининою
    Одним з кращих сезонних літніх страв, можна назвати овочеве рагу. Приготувати його зовсім не складно, і в результаті виходить дуже легке гаряче
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.