Заготовивши нарізані кабачки взимку, будьте впевнені в тому, що в холоди у вас під рукою буде прекрасна основа для приготування ситного і зігріваючого рагу. В основі нижченаведених рецептів, крім самих кабачків, лежить ще й курка, а разом з нею, асорті з інших сезонних овочів і грибів.
Тушкована курка з печерицями, картоплею і кабачками
Інгредієнти: курячий окіст - 680 г; ріпчаста цибуля - 95 г; солодкий перець - 340 г; морква - 230 г; часникові зубки - 2 шт.; печериці - 270 г; кабачок - 170 г; гострий перець - за смаком; біле вино (сухе) - 115 мл; курячий бульйон - 480 мл; томати - 390 г; томатна паста - 55 г; сушені трави (базилік, чебрець, орегано) - по 1/2 ч. ложки; картопляні бульби - 290 р. Приготування Сполосніть курятину і натріть її морською сіллю. Довільно наріжте солодкий перець, моркву і цибулю, збризніть їх олією і розкласти на деку. Поверх овочевий подушки покладіть курку і готуйте всі 25 хвилин в розігрітій до 195 градусів духовці.
В жаровні на розігрітій олії спасеруйте часник і чилі протягом півхвилини, додайте гриби, дайте їм випарити всю вологу, залийте вином і готуйте ще 30 секунд. Після закінчення часу, влийте бульйон з розведеною в ньому томатною пастою, додайте шматочки свіжих томатів, дайте соусу закипіти і перекладіть в нього запечену курку та овочі. Готуйте курку, тушковану з кабачками ще півгодини на середньому вогні.
При бажанні курку, тушковану з кабачками можна зробити в мультиварці, для цього птаха і овочі спершу готуйте на «Випікання» близько півгодини, а потім додайте інші складові, включаючи рідини, і перейдіть на «Гасіння» ще на годину.
Курка, тушкована з баклажанами і кабачками
Інгредієнти: рослинне масло - 55 мл; куряче філе - 530 г; ріпчаста цибуля - 185 г; баклажан - 130 г; кабачок - 260 г; часникові зубки - 3 шт.; томати - 340 г; солодкий перець - 180 г; щіпка меленої кориці. Приготування Розігрійте в сотейнику масло і підрум'яньте в ньому овочі: кубики кабачки, цибулю, солодкий перець і баклажани, останні бажано попередньо просолити і обполоснути. Як тільки овочі схопляться, додайте часник і помідори, приправити все морською сіллю, додайте корицю і великі шматки курячого філе. Влийте півсклянки води і тушкуйте рагу 40 хвилин на середньому вогні. Курка, тушкована з кабачками і помідорами – прекрасне доповнення до гарніру з рису та інших круп, а також до відварного і пюрированному картоплі .