Поєднання баклажанів з помідорами і перцем – безумовна класика, чудово знайома кожному, кому доводилося пробувати рататуй . На ділі, овочева трійця може існувати і за межами популярного французького гарячого, ставши частиною теплого салату, наприклад. Саме про теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів ми поговоримо в рецептах нижче.
Рецепт теплого салату з баклажанами і фетою
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 45 г; часникові зубки - 4-5 шт.; баклажани - 430 г; солодкий перець - 310 г; винний оцет - 55 мл; томати - 420 г; сир фета - 55 г; жменя зелені петрушки. Приготування Наріжте невеликими кубиками баклажани і щедро приправте сіллю. Залиште овочі на півгодини, щоб прибрати зайву гірчинку, а потім сполосніть шматочки холодною водою і спасеруйте у невеликій кількості олії до рум'янцю. Смужками наріжте ріпчасту цибулю і солодкий перець. Тушкуйте овочі разом на оливковій олії до тих пір, поки вони не розм'якшаться, а потім змішайте їх з обсмаженими баклажанами і шматочками помідорів в салатнику. Заправте блюдо винним оцтом і пастою з розтертих часникових зубков, доповніть зеленню і раскрошенной фетою перед подачею.
Теплий салат з баклажанами, гострим перцем і помідорами
Інгредієнти: баклажани - 670 г; жменя зелені петрушки і цибулі; томати - 360 г; гострий перець - за смаком; часникові зубки - 3 шт.; сік 2 лимонів; оливкова олія - 15 мл; гранатовий сік - 1 ст. ложка. Приготування Шматочки баклажанів посоліть і залиште на півгодини, після чого сполосніть і припустіть їх на оливковій олії. З'єднайте теплі баклажани з скибочками томатів, великою кількістю зелені і подрібненим гострим перцем. В ступі розітріть часникові зубки з морською сіллю і розведіть отриману пасту соком 2 лимонів, соком граната і маслом оливи. Заправте блюдо і негайно пробуйте.
Теплий овочевий салат з баклажанами і кускусом
Інгредієнти: кускус - 190 г; гарбуз - 115 г; в'ялений солодкий перець - 4 шт.; баклажан - 210 г; томати черрі - 8 шт.; цибулю-шалот - 45 г; часниковий зубок; сік 1/2 лимона; оливкова олія - 35 мл Приготування Просолений баклажан сполосніть і обсмажте в оливковій олії разом з кубиками гарбуза. Відваріть кускус і змішайте його з гарячими овочами. Додайте в салат половинки чері, шматочки в'ялених перців, цибулю і розтертий в пасту часник. Заправте блюдо сумішшю лимонного соку з маслом оливи і сервіруйте салат.