Рулети з баклажанів з волоським горіхом
Традиційні грузинські страви нерідко включають у свій склад горіхи, як один з базових інгредієнтів. Рецепт, про який ми поговоримо в цьому матеріалі, не є винятком. Рулети з баклажанів з волоським горіхом будуть хітом на будь-якому літньому святі, а крім того, їх зручно готувати на вогнищі.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 140 г;
часникові зубки - 2 шт.;
білий винний оцет - 7 мл;
мелений коріандр і пажитник - по 1/2 ч. ложки;
сіль і кайенский перець - по щіпці;
вода - 120 мл;
баклажани (великі) - 3 шт.;
зелень петрушки, зерна граната - для подачі.
Приготування
За допомогою блендера збиваємо в пасту волоські горіхи, оцет і спеції з водою. Якщо блендера під рукою немає, то з тією ж метою можна використовувати м'ясорубку або ступу. Отриману пасту спробуйте і здобріть додатковою порцією спецій, якщо в цьому є необхідність. Залиште горіхову суміш охолонути, а самі візьміться за баклажани. Плоди нарізаємо вздовж, довгими пластинами, солимо і залишаємо на 30 хвилин. Шматочки споліскуємо і промачиваем серветкою.
Смажимо баклажани на грилі чи звичайної сковороді з використанням оливкової олії. Коли обидві сторони придбають характерний золотистий відтінок, змащуємо шматочки пастою з волоського горіха і звертаємо в рулет. Рулети з баклажанів з волоським горіхом можна сервірувати відразу або ж попередньо охолодити.
Інгредієнти:
баклажан - 750 г;
ріпчаста цибуля - 180 г;
часникові зубки - 2 шт.;
шафран - 4 тичинки;
волоські горіхи - 160 г;
зелень м'яти і петрушки;
гранатовий сік - 120 мл
Приготування
Нарізавши баклажани довгими пластинами, щедро додаємо сіль їх і залишаємо на 15 хвилин, після чого обполіскуємо. Обсмажуємо пластини на розігрітому маслі. Слідом за баклажанами пасеруємо цибулю. Остуджуємо цибулеву засмажку і збиваємо її разом з часником, шафраном, горіхами і жменею свіжої зелені з гранатовим соком. Ложку пряної горіхової пасти кладемо на один з країв баклажанної стрічки, згортаємо її в рулет. Баклажани з горіхами по-грузинськи прийнято подавати після попереднього охолодження.
Інгредієнти:
баклажан (середнього розміру) - 3 шт.;
крем-сир - 160 г;
волоські горіхи - 80 г;
часник - 2-3 зубки;
томат - 70 г;
зелень петрушки.
Приготування
Розігрів духовку до 200 градусів, наріжте баклажани тонкими стрічками, змастіть маслом і поставте запікатися на 10 хвилин. З допомогою блендера перетворити на пасту горіхи з часником і петрушкою, а потім змішайте отриману пасту з крем-сиром. Змастіть сиром остиглі баклажанові скибочки, покладіть шматочки томатів поверх і поверніть все в рулет.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
За допомогою блендера збиваємо в пасту волоські горіхи, оцет і спеції з водою. Якщо блендера під рукою немає, то з тією ж метою можна використовувати м'ясорубку або ступу. Отриману пасту спробуйте і здобріть додатковою порцією спецій, якщо в цьому є необхідність. Залиште горіхову суміш охолонути, а самі візьміться за баклажани. Плоди нарізаємо вздовж, довгими пластинами, солимо і залишаємо на 30 хвилин. Шматочки споліскуємо і промачиваем серветкою.
Смажимо баклажани на грилі чи звичайної сковороді з використанням оливкової олії. Коли обидві сторони придбають характерний золотистий відтінок, змащуємо шматочки пастою з волоського горіха і звертаємо в рулет. Рулети з баклажанів з волоським горіхом можна сервірувати відразу або ж попередньо охолодити.
Рецепт фаршированих рулетиків з баклажанів з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши баклажани довгими пластинами, щедро додаємо сіль їх і залишаємо на 15 хвилин, після чого обполіскуємо. Обсмажуємо пластини на розігрітому маслі. Слідом за баклажанами пасеруємо цибулю. Остуджуємо цибулеву засмажку і збиваємо її разом з часником, шафраном, горіхами і жменею свіжої зелені з гранатовим соком. Ложку пряної горіхової пасти кладемо на один з країв баклажанної стрічки, згортаємо її в рулет. Баклажани з горіхами по-грузинськи прийнято подавати після попереднього охолодження.
Баклажани з сиром і волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 200 градусів, наріжте баклажани тонкими стрічками, змастіть маслом і поставте запікатися на 10 хвилин. З допомогою блендера перетворити на пасту горіхи з часником і петрушкою, а потім змішайте отриману пасту з крем-сиром. Змастіть сиром остиглі баклажанові скибочки, покладіть шматочки томатів поверх і поверніть все в рулет.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску