Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рулети з баклажанів з волоським горіхом

Рулети з баклажанів з волоським горіхом

8-07-2015, 22:01
1 242
Рулети з баклажанів з волоським горіхом
Традиційні грузинські страви нерідко включають у свій склад горіхи, як один з базових інгредієнтів. Рецепт, про який ми поговоримо в цьому матеріалі, не є винятком. Рулети з баклажанів з волоським горіхом будуть хітом на будь-якому літньому святі, а крім того, їх зручно готувати на вогнищі.

Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами


Інгредієнти:

  • волоські горіхи - 140 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • білий винний оцет - 7 мл;

  • мелений коріандр і пажитник - по 1/2 ч. ложки;

  • сіль і кайенский перець - по щіпці;

  • вода - 120 мл;

  • баклажани (великі) - 3 шт.;

  • зелень петрушки, зерна граната - для подачі.


  • Приготування
    За допомогою блендера збиваємо в пасту волоські горіхи, оцет і спеції з водою. Якщо блендера під рукою немає, то з тією ж метою можна використовувати м'ясорубку або ступу. Отриману пасту спробуйте і здобріть додатковою порцією спецій, якщо в цьому є необхідність. Залиште горіхову суміш охолонути, а самі візьміться за баклажани. Плоди нарізаємо вздовж, довгими пластинами, солимо і залишаємо на 30 хвилин. Шматочки споліскуємо і промачиваем серветкою.
    Смажимо баклажани на грилі чи звичайної сковороді з використанням оливкової олії. Коли обидві сторони придбають характерний золотистий відтінок, змащуємо шматочки пастою з волоського горіха і звертаємо в рулет. Рулети з баклажанів з волоським горіхом можна сервірувати відразу або ж попередньо охолодити.

    Рецепт фаршированих рулетиків з баклажанів з волоськими горіхами


    Інгредієнти:

  • баклажан - 750 г;

  • ріпчаста цибуля - 180 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • шафран - 4 тичинки;

  • волоські горіхи - 160 г;

  • зелень м'яти і петрушки;

  • гранатовий сік - 120 мл


  • Приготування
    Нарізавши баклажани довгими пластинами, щедро додаємо сіль їх і залишаємо на 15 хвилин, після чого обполіскуємо. Обсмажуємо пластини на розігрітому маслі. Слідом за баклажанами пасеруємо цибулю. Остуджуємо цибулеву засмажку і збиваємо її разом з часником, шафраном, горіхами і жменею свіжої зелені з гранатовим соком. Ложку пряної горіхової пасти кладемо на один з країв баклажанної стрічки, згортаємо її в рулет. Баклажани з горіхами по-грузинськи прийнято подавати після попереднього охолодження.

    Баклажани з сиром і волоськими горіхами


    Інгредієнти:

  • баклажан (середнього розміру) - 3 шт.;

  • крем-сир - 160 г;
  • Рулети з баклажанів з волоським горіхом

  • волоські горіхи - 80 г;

  • часник - 2-3 зубки;

  • томат - 70 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 200 градусів, наріжте баклажани тонкими стрічками, змастіть маслом і поставте запікатися на 10 хвилин. З допомогою блендера перетворити на пасту горіхи з часником і петрушкою, а потім змішайте отриману пасту з крем-сиром. Змастіть сиром остиглі баклажанові скибочки, покладіть шматочки томатів поверх і поверніть все в рулет.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Баклажани з бринзою
    Баклажани з бринзою
    Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
    Баклажани з горіхами
    Баклажани з горіхами
    Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
    Рулети з баклажанів з часником
    Рулети з баклажанів з часником
    У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску