Традиційні грузинські страви нерідко включають у свій склад горіхи, як один з базових інгредієнтів. Рецепт, про який ми поговоримо в цьому матеріалі, не є винятком. Рулети з баклажанів з волоським горіхом будуть хітом на будь-якому літньому святі, а крім того, їх зручно готувати на вогнищі.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами
Інгредієнти: волоські горіхи - 140 г; часникові зубки - 2 шт.; білий винний оцет - 7 мл; мелений коріандр і пажитник - по 1/2 ч. ложки; сіль і кайенский перець - по щіпці; вода - 120 мл; баклажани (великі) - 3 шт.; зелень петрушки, зерна граната - для подачі. Приготування За допомогою блендера збиваємо в пасту волоські горіхи, оцет і спеції з водою. Якщо блендера під рукою немає, то з тією ж метою можна використовувати м'ясорубку або ступу. Отриману пасту спробуйте і здобріть додатковою порцією спецій, якщо в цьому є необхідність. Залиште горіхову суміш охолонути, а самі візьміться за баклажани. Плоди нарізаємо вздовж, довгими пластинами, солимо і залишаємо на 30 хвилин. Шматочки споліскуємо і промачиваем серветкою.
Смажимо баклажани на грилі чи звичайної сковороді з використанням оливкової олії. Коли обидві сторони придбають характерний золотистий відтінок, змащуємо шматочки пастою з волоського горіха і звертаємо в рулет. Рулети з баклажанів з волоським горіхом можна сервірувати відразу або ж попередньо охолодити.
Рецепт фаршированих рулетиків з баклажанів з волоськими горіхами
Інгредієнти: баклажан - 750 г; ріпчаста цибуля - 180 г; часникові зубки - 2 шт.; шафран - 4 тичинки; волоські горіхи - 160 г; зелень м'яти і петрушки; гранатовий сік - 120 мл Приготування Нарізавши баклажани довгими пластинами, щедро додаємо сіль їх і залишаємо на 15 хвилин, після чого обполіскуємо. Обсмажуємо пластини на розігрітому маслі. Слідом за баклажанами пасеруємо цибулю. Остуджуємо цибулеву засмажку і збиваємо її разом з часником, шафраном, горіхами і жменею свіжої зелені з гранатовим соком. Ложку пряної горіхової пасти кладемо на один з країв баклажанної стрічки, згортаємо її в рулет. Баклажани з горіхами по-грузинськи прийнято подавати після попереднього охолодження.
Баклажани з сиром і волоськими горіхами
Інгредієнти: баклажан (середнього розміру) - 3 шт.; крем-сир - 160 г; волоські горіхи - 80 г; часник - 2-3 зубки; томат - 70 г; зелень петрушки. Приготування Розігрів духовку до 200 градусів, наріжте баклажани тонкими стрічками, змастіть маслом і поставте запікатися на 10 хвилин. З допомогою блендера перетворити на пасту горіхи з часником і петрушкою, а потім змішайте отриману пасту з крем-сиром. Змастіть сиром остиглі баклажанові скибочки, покладіть шматочки томатів поверх і поверніть все в рулет.