Салат з запечених овочів
Салат з запечених овочів можна зробити як в умовах міської квартири, приготувавши овочі в духовці, так і на дачі або на пікніку, скориставшись для цієї мети мангалом. І той і інший варіант ми розглянемо нижче, і запропонуємо два кращих рецепта подібного страви.
Інгредієнти:
кабачок – 290 г;
перці солодкі болгарські – 190 г;
помідори – 380 г;
бульба фенхеля – 1/2 шт.;
олія оливкова – 40 мл;
чебрець лимонний – 2 ч. ложки;
Для заправки:
олія оливкова – 55 мл;
сік лимона свіжий – 15 мл;
часниковий зубець – 1 шт.;
стручок перцю чилі – 1/4 шт.;
сіль кам'яна – за смаком.
Приготування
Перед запіканням в духовці овочі необхідно ретельно помити, витерти насухо і нарізати. Кабачки подрібнюємо кружками товщиною до одного сантиметра, а перці болгарські, фенхель і томати поздовжніми скибочками. Укладаємо компоненти в форму для запікання або просто на деко, після чого поливаємо оливковою олією, притрушиваем лимонним чебрецем і відправляємо запікатися в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.
За цей час приготуємо заправку. Видавлюємо очищений часниковий зубчик в піалу, додаємо туди ж сік лимонний і олія оливкова. Рубаємо також як можна дрібніше перчик чилі і також додаємо в заправку. Гарненько розмішуємо всі компоненти за допомогою віночка і поливаємо отриманою сумішшю готові запечені трохи остиглі овочі, підсолюємо їх по смаку, перемішуємо і подаємо до столу негайно, поки теплі.
Інгредієнти:
баклажани – 490 г;
перці солодкі болгарські – 190 г;
кінза або петрушка – 1 невеликий пучок
олія оливкова – 45 мл або по смаку;
сік лимона свіжий – 15 мл або по смаку;
часникові зубці – 2-3 шт.;
сіль кам'яна – за смаком.
Приготування
Для салату по-вірменськи ми запечемо овочі на мангалі. Для цього вимиті плоди розкладаємо на решітці або нанизуємо на шампур і витримуємо над вугіллям до м'якості. По готовності відразу ж поміщаємо ненадовго плоди в посудину з холодною, трохи підсоленою водою, після чого виймаємо і легко знімаємо шкірку. Отриману м'якоть баклажанів і перцю нарізаємо великими шматочками, кладемо в миску, в яку також додаємо дрібно нарубану кинзу або петрушку, а також видавлюємо очищені часникові зубці. Заправляємо овочеву масу сумішшю оливкової олії без аромату і лимонного соку, підсолюємо до смаку, перемішуємо і негайно подаємо до столу.
Теплий салат з овочів, запечених в духовці
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Перед запіканням в духовці овочі необхідно ретельно помити, витерти насухо і нарізати. Кабачки подрібнюємо кружками товщиною до одного сантиметра, а перці болгарські, фенхель і томати поздовжніми скибочками. Укладаємо компоненти в форму для запікання або просто на деко, після чого поливаємо оливковою олією, притрушиваем лимонним чебрецем і відправляємо запікатися в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.
За цей час приготуємо заправку. Видавлюємо очищений часниковий зубчик в піалу, додаємо туди ж сік лимонний і олія оливкова. Рубаємо також як можна дрібніше перчик чилі і також додаємо в заправку. Гарненько розмішуємо всі компоненти за допомогою віночка і поливаємо отриманою сумішшю готові запечені трохи остиглі овочі, підсолюємо їх по смаку, перемішуємо і подаємо до столу негайно, поки теплі.
Салат з овочів, запечених на мангалі – рецепт по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
Для салату по-вірменськи ми запечемо овочі на мангалі. Для цього вимиті плоди розкладаємо на решітці або нанизуємо на шампур і витримуємо над вугіллям до м'якості. По готовності відразу ж поміщаємо ненадовго плоди в посудину з холодною, трохи підсоленою водою, після чого виймаємо і легко знімаємо шкірку. Отриману м'якоть баклажанів і перцю нарізаємо великими шматочками, кладемо в миску, в яку також додаємо дрібно нарубану кинзу або петрушку, а також видавлюємо очищені часникові зубці. Заправляємо овочеву масу сумішшю оливкової олії без аромату і лимонного соку, підсолюємо до смаку, перемішуємо і негайно подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Поки овочевий сезон остаточно не підійшов до кінця і на ринках ще можна знайти стиглі плоди, встигніть приготувати смачний салат з ароматних
Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з
Ікра з запечених баклажанів
Дуже цікаві рецепти описані далі. Ви дізнаєтеся, як по-новому зробити звичайну овочеву ікру, але тільки з запечених баклажанів. Підкажемо два способи
Овочі-гриль на мангалі
Прекрасним доповненням до основного блюда під час пікніка стануть овочі гриль, посмажені на вугіллі. Таке блюдо неодмінно всім сподобається своїми
Теплий салат з баклажанами
Смачний і неймовірно ароматний теплий салат допоможе чудово впоратися з голодом, коли не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Це чудове блюдо
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми