Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочі-гриль на мангалі

Овочі-гриль на мангалі

10-08-2016, 19:38
869
Овочі-гриль на мангалі
Овочі-гриль, приготовані на мангалі, вживають навіть ті, хто абсолютно байдужий до них в іншому виконанні. М'якоть запечених плодів можна просто подати як гарнір або зробити з неї салат, заправивши пікантною заправкою.

Як приготувати овочі-гриль на мангалі - рецепт


Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 1 шт.;

  • молодий баклажан – 1 шт.;

  • перці болгарські – 2 шт.;

  • свіжі дрібні стиглі помідори – 6 шт.;

  • печериці великі – 4 шт.;

  • цибулина салатна – 05 шт.;

  • сіль;

  • соняшникова або оливкова без аромату масло.


  • Приготування
    Для приготування на мангалі вибираємо тільки свіжі соковиті овочі. Кабачки і баклажани повинні бути неодмінно молоденькими з м'якою зовнішньої шкуркою. Невеликі плоди можна залишити цілими, а великі слід розрізати вздовж або впоперек на кілька частин. Печериці можна позбавити від ніжок і запікати тільки капелюшки або ж розрізати цілі грибочки вздовж на дві половини. Салатну цибулину очищаємо і нарізаємо великими кухлями, саме їх ми і будемо укладати на решітку. Свіжі томати, як правило, запікають цілком, щоб зберегти соковитість плодів, тому краще, якщо помідори будуть невеликі, а в ідеалі черрі. Якщо ж таких немає, то, в крайньому випадку, можна розрізати плоди на дві половинки. Овочі обов'язково промиваємо й обсушуємо, після чого промазуємо їх поверхню соняшниковою або оливковою без аромату маслом і розкладаємо на решітці. Смажимо плоди на мангалі над тліючим вугіллям до м'якості і готовності, перевертаючи грати час від часу.
    Овочі можна посмажити на мангалі і на шампурах. Тільки в цьому випадку плоди краще залишати цілком або розрізати їх і нанизувати таким чином, щоб максимально м'якоть збереглася всередині в процесі смаження.

    Як зробити овочі-гриль на мангалі у фользі?


    Інгредієнти:

  • дрібний молода картопля – 920 г;

  • батат або ямс – 1 шт.;

  • цибулини салатні – 2 шт.;

  • квасоля стручкова – 280 м;

  • гілочки свіжого розмарину і чебрецю – по 1 шт.;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 70 мл;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Для приготування у фользі на мангалі промиваємо і розрізаємо на половинки молодий картопля, або батат ямс шаткуємо тонкими скибочками. Салатні цибулини звільняємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, а стручкову квасолю ріжемо на фрагменти по два сантиметри.
    Викладаємо підготовлені овочі у велику миску, додаємо подрібнену зелень чебрецю і розмарину, підсолюємо овочеву масу, додаємо перець чорний мелений, сіль і перемішуємо.
    З фольги, складеної втричі, формуємо невеликого розміру конвертики, наповнюємо їх підготовленої овочевою сумішшю і викладаємо на решітку на мангал над тліючим вугіллям. Запікаємо овочі протягом тридцяти хвилин, періодично перевертаючи конверти на інший бік.

    Овочі-гриль на мангалі в маринаді


    Інгредієнти:

  • баклажани – 450 г;

  • печериці – 450 г;

  • перці болгарські – 450 г;

  • часникові зубці – 3 шт.;

  • оцет яблучний – 40 мл;

  • оцет бальзамічний – 30 мл;

  • соус соєвий – 25 мл;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 125 мл;

  • паприка мелена – 10 г;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.

  • Овочі-гриль на мангалі

    Приготування
    Овочі перед приготуванням на мангалі можна попередньо замаринувати. Для цього змішуємо в мисці оливкова олія, оцет яблучний і бальзамічний, додаємо соєвий соус, мелену паприку, сіль і перчик і все ретельно перемішуємо.
    Всі овочі промиваємо і при необхідності (якщо великі) розрізаємо на частини. Укладаємо всю овочеву масу в миску, заправляємо пряною сумішшю, перемішуємо і залишаємо хвилин на тридцять просочитися. Після цього викладаємо промариновані плоди на решітку одним шаром і смажимо над вугіллям на мангалі за п'ять-сім хвилин кожну партію.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт
    Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт
    Прекрасне рішення доповнити меню для пікніка простим, але досить оригінальним, ароматною стравою - посмажити овочі на грилі. Розповімо, як правильно
    Овочі на мангалі
    Овочі на мангалі
    Запікати на мангалі можна не тільки картоплю, але інші овочі, які нам щедро дарує літо. Вони стануть прекрасним гарніром до шашликів. До того ж овочі
    Баклажани на мангалі
    Баклажани на мангалі
    Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі виходять просто відмінними, якщо ви любитель шампіньйонів, то спробувати це блюдо неодмінно варто! В даному випадку все робиться по
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
    Маринад для овочів на мангалі
    Маринад для овочів на мангалі
    Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і