Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт
Овочі з ароматом димку виходять дуже смачними і пікантними. Причому, страва виходить смачним і на сковороді-гриль, і в електрогрилі, і над вугіллям. Рецепти овочів на грилі в домашніх умовах чекають вас нижче.
Інгредієнти:
цибуля – 1 шт.;
молоденькі кабачки – 2 шт.;
баклажан – 2 шт.;
помідори черрі – 12 шт.
Для маринаду:
фільтрована вода – 1 літр;
пісок цукровий – 25 г;
оцет 9% – 40 мл;
сіль – 55 р.
Для глазурі:
мед натуральний рідкий – 1 ст. ложка;
перець;
олія оливкова – 90 мл;
сіль.
Для заправки:
мед натуральний рідкий – 30 г;
зелень;
оцет бальзамічний – 10 г;
масло оливкова – 45 мл
Приготування
Перчик чистимо від насіння і ріжемо пластинками. Цукіні і баклажани миємо, обсушуємо й ріжемо пластинками. Робимо маринад, змішуючи воду з додаванням оцту, цукру і солі. Заливаємо їм баклажани і залишаємо на півгодини. Змішуємо олію з перцем, сіллю і медом. Покласти овочі в миску, заливаємо отриманою сумішшю і добре розмішуємо. Відправляємо овочі на гриль, одним шаром викладаємо і смажимо хвилинки 2 з кожної сторони. Перчик ще гарячим на 15 хвилин кладемо в пакет, а потім знімаємо шкірку. Подрібнюємо зелень, шаткуємо цибулю тонкими півкільцями. Для маринаду для овочів на грилі змішуємо оливкова олія з медом і бальзамічним оцтом. Овочі в салатник перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, цибулька і заправку.
Інгредієнти:
перець солодкий – 4 шт.;
баклажани середнього розміру – 2 шт.;
картопля – 6 шт.;
помідори чері – 18 шт.;
базилік – 1 гілочка;
часник – 2 зубчики;
рослинне масло – 1 склянку.
Для соусу:
масло вершкове – 100 г;
сіль;
перець;
часник – 2 зубчики;
каперси – 100 г;
стебла зеленої цибулі – 2 шт.;
огірок солоний – 1 шт.;
гілочки кропу – 2 шт.
Приготування
Часник чистимо і подрібнюємо. Базилік миємо, обсушуємо. Листочки знімаємо зі стебла і тоненько нарізаємо. Додаємо часник і зелень олія. Приправляємо сіллю, перцем, добре розмішуємо. всі овочі добре миємо. Картоплю ріжемо навпіл, половинки поміщаємо на фольгу, складену в 2 рази. Змащуємо олією, щільно загортаємо і поміщаємо на решітку розігрітого гриля. Картопля буде готова через півгодини. Перчики ріжемо на 4 частини і видаляємо серцевиною. Баклажани і цукіні нарізаємо поздовжніми тоненькими пластинками. Змащуємо перці, баклажани, цукіні і помідори, що залишилися олією і готуємо на грилі, перевертаючи, близько 5 хвилин.
Готуємо соус: подрібнюємо солоний огірок, каперси і очищені зубчики часнику. Вимиту і обсушену зелень дрібно шаткуємо. Масло нагріваємо до кімнатної температури. Змішуємо підготовлені інгредієнти і віночком збиваємо. Отриманим соусом поливаємо овочі гриль в домашніх умовах.
Інгредієнти:
цибуля – 1 шт.;
сіль – щіпка;
баклажани – 2 шт.;
сік лимона – 10 мл;
молоді кабачки – 2 шт.;
чорний перець свіжозмелену – щіпка;
соєвий соус – 20 мл;
олія рафінована рослинна – 20 мл;
солодкий червоного та жовтого кольору – 2 шт.
Приготування
Сковороду змащуємо маслом і ставимо на вогонь більше середнього і гарненько її розжарюємо. Готуємо овочі до запіканню. Кабачки і баклажани ріжемо кружальцями товщиною близько 1 см, а ще краще – товщі, тоді овочі будуть тільки соковитіше. Перчики чистимо від насіння і розрізаємо вздовж на 4 частини. Цибулю шаткуємо кільцями, злегка притрушиваем його цукром і трохи підсолюємо. Партіями поміщаємо овочі на сковороду гриль, ступінь прожарювання регулюємо самостійно. Готові овочі кладемо на блюдо, злегка їх підсолюємо, скроплюємо соком лимона і соєвим соусом.
Овочі на грилі – рецепт на мангалі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для глазурі:
Для заправки:
Приготування
Перчик чистимо від насіння і ріжемо пластинками. Цукіні і баклажани миємо, обсушуємо й ріжемо пластинками. Робимо маринад, змішуючи воду з додаванням оцту, цукру і солі. Заливаємо їм баклажани і залишаємо на півгодини. Змішуємо олію з перцем, сіллю і медом. Покласти овочі в миску, заливаємо отриманою сумішшю і добре розмішуємо. Відправляємо овочі на гриль, одним шаром викладаємо і смажимо хвилинки 2 з кожної сторони. Перчик ще гарячим на 15 хвилин кладемо в пакет, а потім знімаємо шкірку. Подрібнюємо зелень, шаткуємо цибулю тонкими півкільцями. Для маринаду для овочів на грилі змішуємо оливкова олія з медом і бальзамічним оцтом. Овочі в салатник перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, цибулька і заправку.
Як приготувати овочі на грилі?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Часник чистимо і подрібнюємо. Базилік миємо, обсушуємо. Листочки знімаємо зі стебла і тоненько нарізаємо. Додаємо часник і зелень олія. Приправляємо сіллю, перцем, добре розмішуємо. всі овочі добре миємо. Картоплю ріжемо навпіл, половинки поміщаємо на фольгу, складену в 2 рази. Змащуємо олією, щільно загортаємо і поміщаємо на решітку розігрітого гриля. Картопля буде готова через півгодини. Перчики ріжемо на 4 частини і видаляємо серцевиною. Баклажани і цукіні нарізаємо поздовжніми тоненькими пластинками. Змащуємо перці, баклажани, цукіні і помідори, що залишилися олією і готуємо на грилі, перевертаючи, близько 5 хвилин.
Готуємо соус: подрібнюємо солоний огірок, каперси і очищені зубчики часнику. Вимиту і обсушену зелень дрібно шаткуємо. Масло нагріваємо до кімнатної температури. Змішуємо підготовлені інгредієнти і віночком збиваємо. Отриманим соусом поливаємо овочі гриль в домашніх умовах.
Овочі на грилі – рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Сковороду змащуємо маслом і ставимо на вогонь більше середнього і гарненько її розжарюємо. Готуємо овочі до запіканню. Кабачки і баклажани ріжемо кружальцями товщиною близько 1 см, а ще краще – товщі, тоді овочі будуть тільки соковитіше. Перчики чистимо від насіння і розрізаємо вздовж на 4 частини. Цибулю шаткуємо кільцями, злегка притрушиваем його цукром і трохи підсолюємо. Партіями поміщаємо овочі на сковороду гриль, ступінь прожарювання регулюємо самостійно. Готові овочі кладемо на блюдо, злегка їх підсолюємо, скроплюємо соком лимона і соєвим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Овочі-гриль на мангалі
Прекрасним доповненням до основного блюда під час пікніка стануть овочі гриль, посмажені на вугіллі. Таке блюдо неодмінно всім сподобається своїми

Класичний рататуй в духовці – рецепт
Незрівнянне овочеве страву, яке ще і виглядає дуже ефектно - рататуй. Приготувати його зможе кожен кулінар, особливо використовуючи описані в статті

Овочі на сковороді-гриль
Запросто урізноманітнити повсякденне зимове меню можна, використовуючи рецепти представлені далі. Розповімо, як приготувати оригінальне і

Овочі на мангалі
Запікати на мангалі можна не тільки картоплю, але інші овочі, які нам щедро дарує літо. Вони стануть прекрасним гарніром до шашликів. До того ж овочі

Баклажани на мангалі
Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У

Овочі гриль
Овочі гриль давно вже займають почесне місце серед страв для пікніка, і є прекрасним доповненням до соковитого шашлику. Пропонуємо вам 5 найбільш