» » Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт

Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт

Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт
Овочі з ароматом димку виходять дуже смачними і пікантними. Причому, страва виходить смачним і на сковороді-гриль, і в електрогрилі, і над вугіллям. Рецепти овочів на грилі в домашніх умовах чекають вас нижче.

Овочі на грилі – рецепт на мангалі


Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;

  • молоденькі кабачки – 2 шт.;

  • баклажан – 2 шт.;

  • помідори черрі – 12 шт.


  • Для маринаду:

  • фільтрована вода – 1 літр;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • оцет 9% – 40 мл;

  • сіль – 55 р.


  • Для глазурі:

  • мед натуральний рідкий – 1 ст. ложка;

  • перець;

  • олія оливкова – 90 мл;

  • сіль.


  • Для заправки:

  • мед натуральний рідкий – 30 г;

  • зелень;

  • оцет бальзамічний – 10 г;

  • масло оливкова – 45 мл


  • Приготування
    Перчик чистимо від насіння і ріжемо пластинками. Цукіні і баклажани миємо, обсушуємо й ріжемо пластинками. Робимо маринад, змішуючи воду з додаванням оцту, цукру і солі. Заливаємо їм баклажани і залишаємо на півгодини. Змішуємо олію з перцем, сіллю і медом. Покласти овочі в миску, заливаємо отриманою сумішшю і добре розмішуємо. Відправляємо овочі на гриль, одним шаром викладаємо і смажимо хвилинки 2 з кожної сторони. Перчик ще гарячим на 15 хвилин кладемо в пакет, а потім знімаємо шкірку. Подрібнюємо зелень, шаткуємо цибулю тонкими півкільцями. Для маринаду для овочів на грилі змішуємо оливкова олія з медом і бальзамічним оцтом. Овочі в салатник перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, цибулька і заправку.

    Як приготувати овочі на грилі?


    Інгредієнти:

  • перець солодкий – 4 шт.;

  • баклажани середнього розміру – 2 шт.;

  • картопля – 6 шт.;

  • помідори чері – 18 шт.;

  • базилік – 1 гілочка;

  • часник – 2 зубчики;

  • рослинне масло – 1 склянку.


  • Для соусу:

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль;

  • перець;

  • часник – 2 зубчики;

  • каперси – 100 г;

  • стебла зеленої цибулі – 2 шт.;

  • огірок солоний – 1 шт.;

  • гілочки кропу – 2 шт.


  • Приготування
    Часник чистимо і подрібнюємо. Базилік миємо, обсушуємо. Листочки знімаємо зі стебла і тоненько нарізаємо. Додаємо часник і зелень олія. Приправляємо сіллю, перцем, добре розмішуємо. всі овочі добре миємо. Картоплю ріжемо навпіл, половинки поміщаємо на фольгу, складену в 2 рази. Змащуємо олією, щільно загортаємо і поміщаємо на решітку розігрітого гриля. Картопля буде готова через півгодини. Перчики ріжемо на 4 частини і видаляємо серцевиною. Баклажани і цукіні нарізаємо поздовжніми тоненькими пластинками. Змащуємо перці, баклажани, цукіні і помідори, що залишилися олією і готуємо на грилі, перевертаючи, близько 5 хвилин.
    Готуємо соус: подрібнюємо солоний огірок, каперси і очищені зубчики часнику. Вимиту і обсушену зелень дрібно шаткуємо. Масло нагріваємо до кімнатної температури. Змішуємо підготовлені інгредієнти і віночком збиваємо. Отриманим соусом поливаємо овочі гриль в домашніх умовах.

    Овочі на грилі – рецепт


    Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • баклажани – 2 шт.;

  • сік лимона – 10 мл;

  • молоді кабачки – 2 шт.;

  • чорний перець свіжозмелену – щіпка;

  • соєвий соус – 20 мл;

  • олія рафінована рослинна – 20 мл;
  • Овочі на грилі в домашніх умовах – рецепт

  • солодкий червоного та жовтого кольору – 2 шт.


  • Приготування
    Сковороду змащуємо маслом і ставимо на вогонь більше середнього і гарненько її розжарюємо. Готуємо овочі до запіканню. Кабачки і баклажани ріжемо кружальцями товщиною близько 1 см, а ще краще – товщі, тоді овочі будуть тільки соковитіше. Перчики чистимо від насіння і розрізаємо вздовж на 4 частини. Цибулю шаткуємо кільцями, злегка притрушиваем його цукром і трохи підсолюємо. Партіями поміщаємо овочі на сковороду гриль, ступінь прожарювання регулюємо самостійно. Готові овочі кладемо на блюдо, злегка їх підсолюємо, скроплюємо соком лимона і соєвим соусом.
    Додав: admin | 10-08-2016, 19:38
    Переглядів: 1115