Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Овочі гриль

21-03-2015, 21:33
2 314
Овочі гриль
М'ясо, підсмажене на вугіллі - це безперечно смачно, а що ви думаєте про овочі, запечені на грилі? Якщо вам, як і мені, дуже симпатичні овочі гриль, то нижче ви зможете прочитати, як зробити їх такими.

Як приготувати овочі на грилі?


Рецептів приготування овочів на грилі маса, розрізняються вони маринадами і соусами, з якими подаються. Головна умова для смажених овочів на грилі, присутність цього самого гриля - решітки і розпечених вугіль. Грати можна замінити шампурами, але це не у всіх випадках зручно. Правда, деякі примудряються готувати мариновані овочі гриль будинку, в духовці. Для цього підготовлені овочі загортають у фольгу і запікають в духовці близько півгодини. Імітація овочів гриль непогана, але ми будемо розглядати саме як приготувати овочі на цьому грилі. Адже ніяка плита не замінить вугілля, легкий запах димку і особливого зачарування, яке набувають всі страви, приготовані на природі.
Овочі гриль в гострому соєвому соусі
Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • шампіньйони - 6 шт;

  • морква - 1 шт.;

  • лимонний сік - 4 ст. ложки;

  • томатний сік - 250 мл;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 20 г;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Спочатку робимо маринад для овочів гриль. Для цього дрібно шаткуємо цибулю, подрібнюємо часник, очищаємо і нарізаємо чилі. Нарізані овочі кладемо в миску, додаємо сіль, соєвий соус, томатний сік, оливкову олію і лимонний сік. Все перемішуємо. Далі готуємо овочі, які будемо маринувати: споліскуємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками. Відправляємо овочі до маринаду і залишаємо на 2-3 години. Після розкладаємо овочі на решітці (або нанизуємо на шампури) і обсмажуємо до готовності. Із залишків маринаду можна приготувати соус для овочів гриль. З цією метою до маринаду додаємо вершкове масло і кип'ятимо 10 хвилин на малому вогні, поки не випарується зайва рідина. Соус пробуємо, при бажанні можна додати трохи цукру.
    Рецепт овочів гриль по-середземноморськи
    Інгредієнти:

  • будь-які овочі - 1 кг;

  • рослинна олія (бажано оливкова) олія - 5 ст. ложок;

  • часник - 2 зубчики;

  • морська сіль - за смаком;

  • розмарин - 1 щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо масло, роздавлений часник, сіль і розмарин. Очищаємо і нарізаємо овочі, заливаємо їх маринадом і залишаємо на пару годин. Запікаємо, розклавши овочі на ґратах над розпеченими вугіллями.
    Овочі гриль з овечим сиром
    Інгредієнти:

  • помідори - 250 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • перець зелений солодкий перець - 2 шт.;

  • сир овечий, консервований в олії - 150 г;

  • чебрець - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Видаляємо підстави плодоніжок у помідор, очищаємо паприку від насіння і перегородок. Помідори розрізаємо на 8 частин, паприку ріжемо на шматочки. Очищаємо цибулю та нарізаємо великими кубиками. Змішуємо овочі, чебрець і овечий сир. Викладаємо їх на фольгу і запікаємо на грилі близько 10 хвилин.
    Рецепт пряних овочів гриль
    Інгредієнти:

  • цибулю-шалот - 125 г;

  • консервована кукурудза в качанах - 1 банка;

  • цукіні - 2 шт.;

  • рослинна олія - 40 г;

  • пряні трави на ваш смак вид та кількість.


  • Приготування
    Овочі гриль

    Чистимо цибулю-шалот, нарізаємо кукурудзяні качани на шматочки довжиною 3 см Моєму цукіні, видаляємо залишки квітки і плодоніжки і нарізаємо кружальцями товщиною в 1 см. Змащуємо шампури маслом і нанизуємо на них овочі, чергуючи цукіні, кукурудзу і цибулю. Готуємо хвилин 10 не забуваючи перевертати. Змішуємо масло і пряні трави і змащуємо цим складом готові овочі.
    Гарнір з овочів гриль
    Найпростіший спосіб приготувати овочі гриль, з усіх перерахованих. Не потрібно ніяких маринадів і хитрощів, адже овочі самі по собі смачні. Потрібно лише їх обсмажити на вугіллі, нанизавши на шампури. Можна це зробити, з баклажанами, помідорами, перцем, та з чим завгодно. Нанизавши цілком овочі на шампури досмажити їх до повної готовності, потім обгорілу шкірку зняти, овочі нарізати і скласти в горщик (каструлю). Додаємо зелень і ще трохи доводимо до готовності. Таким чином, виходить чудовий гарнір, смачний і корисний.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Гарнір до курки
    Гарнір до курки
    Курка - смажена, варена, гриль, запечена - улюблене багатьма з нас страву. Варіантів подачі гарніру до неї існує безліч. Тут все залежить від вашої
    Свинина на грилі
    Свинина на грилі
    Свинину на грилі можна приготувати і на природі, і вдома в духовці, тому ми вирішили розповісти вам відразу про двох цих рецептах. Крім покрокових
    Овочевий шашлик
    Овочевий шашлик
    Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Курка гриль в мультиварці
    Курка гриль в мультиварці
    Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця