М'ясо, підсмажене на вугіллі - це безперечно смачно, а що ви думаєте про овочі, запечені на грилі? Якщо вам, як і мені, дуже симпатичні овочі гриль, то нижче ви зможете прочитати, як зробити їх такими.
Як приготувати овочі на грилі?
Рецептів приготування овочів на грилі маса, розрізняються вони маринадами і соусами, з якими подаються. Головна умова для смажених овочів на грилі, присутність цього самого гриля - решітки і розпечених вугіль. Грати можна замінити шампурами, але це не у всіх випадках зручно. Правда, деякі примудряються готувати мариновані овочі гриль будинку, в духовці. Для цього підготовлені овочі загортають у фольгу і запікають в духовці близько півгодини. Імітація овочів гриль непогана, але ми будемо розглядати саме як приготувати овочі на цьому грилі. Адже ніяка плита не замінить вугілля, легкий запах димку і особливого зачарування, яке набувають всі страви, приготовані на природі.
Овочі гриль в гострому соєвому соусі Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; перець чилі - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; оливкова олія - 4 ст. ложки; шампіньйони - 6 шт; морква - 1 шт.; лимонний сік - 4 ст. ложки; томатний сік - 250 мл; соєвий соус - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 20 г; сіль за смаком. Приготування Спочатку робимо маринад для овочів гриль. Для цього дрібно шаткуємо цибулю, подрібнюємо часник, очищаємо і нарізаємо чилі. Нарізані овочі кладемо в миску, додаємо сіль, соєвий соус, томатний сік, оливкову олію і лимонний сік. Все перемішуємо. Далі готуємо овочі, які будемо маринувати: споліскуємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками. Відправляємо овочі до маринаду і залишаємо на 2-3 години. Після розкладаємо овочі на решітці (або нанизуємо на шампури) і обсмажуємо до готовності. Із залишків маринаду можна приготувати соус для овочів гриль. З цією метою до маринаду додаємо вершкове масло і кип'ятимо 10 хвилин на малому вогні, поки не випарується зайва рідина. Соус пробуємо, при бажанні можна додати трохи цукру.
Рецепт овочів гриль по-середземноморськи
Інгредієнти: будь-які овочі - 1 кг; рослинна олія (бажано оливкова) олія - 5 ст. ложок; часник - 2 зубчики; морська сіль - за смаком; розмарин - 1 щіпка. Приготування Змішуємо масло, роздавлений часник, сіль і розмарин. Очищаємо і нарізаємо овочі, заливаємо їх маринадом і залишаємо на пару годин. Запікаємо, розклавши овочі на ґратах над розпеченими вугіллями.
Овочі гриль з овечим сиром Інгредієнти: помідори - 250 г; цибуля - 2 шт.; перець зелений солодкий перець - 2 шт.; сир овечий, консервований в олії - 150 г; чебрець - 2 ч. ложки. Приготування Видаляємо підстави плодоніжок у помідор, очищаємо паприку від насіння і перегородок. Помідори розрізаємо на 8 частин, паприку ріжемо на шматочки. Очищаємо цибулю та нарізаємо великими кубиками. Змішуємо овочі, чебрець і овечий сир. Викладаємо їх на фольгу і запікаємо на грилі близько 10 хвилин.
Рецепт пряних овочів гриль
Інгредієнти: цибулю-шалот - 125 г; консервована кукурудза в качанах - 1 банка; цукіні - 2 шт.; рослинна олія - 40 г; пряні трави на ваш смак вид та кількість. Приготування Чистимо цибулю-шалот, нарізаємо кукурудзяні качани на шматочки довжиною 3 см Моєму цукіні, видаляємо залишки квітки і плодоніжки і нарізаємо кружальцями товщиною в 1 см. Змащуємо шампури маслом і нанизуємо на них овочі, чергуючи цукіні, кукурудзу і цибулю. Готуємо хвилин 10 не забуваючи перевертати. Змішуємо масло і пряні трави і змащуємо цим складом готові овочі.
Гарнір з овочів гриль Найпростіший спосіб приготувати овочі гриль, з усіх перерахованих. Не потрібно ніяких маринадів і хитрощів, адже овочі самі по собі смачні. Потрібно лише їх обсмажити на вугіллі, нанизавши на шампури. Можна це зробити, з баклажанами, помідорами, перцем, та з чим завгодно. Нанизавши цілком овочі на шампури досмажити їх до повної готовності, потім обгорілу шкірку зняти, овочі нарізати і скласти в горщик (каструлю). Додаємо зелень і ще трохи доводимо до готовності. Таким чином, виходить чудовий гарнір, смачний і корисний.