» » Класичний рататуй в духовці – рецепт

Класичний рататуй в духовці – рецепт

Класичний рататуй в духовці – рецепт
Рататуй – дуже смачне овочеве страву, а як приготувати його в духовці за класичним рецептом, дізнаєтеся з цієї статті.

Рататуй – рецепт в духовці


Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 2 шт.;

  • томати – 3 шт.;

  • баклажани середні – 3 шт.;

  • червоний гострий перчик – половинка;

  • часник – 1 зубчик;

  • зелень петрушки – 3 шт.;

  • перець;

  • сіль;

  • олія оливкова – 50 мл


  • Для соусу:

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • м'ясисті стиглі томати – 500 г;

  • цукровий пісок;

  • перець;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль;

  • оливкова олія – 50 мл.


  • Приготування
    Вимиті баклажани нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 3 мм Притрушиваем їх сіллю і півгодинки даємо постояти. Потім сіль змиваємо, а синенькі обсушуємо. Такими ж ріжемо кружальцями і молоденькі кабачки. Помідори теж ріжемо кружальцями. Але якщо вони занадто великі, то краще їх ще додатково розрізати навпіл. Тепер готуємо соус: подрібнюємо цибулю, дрібненькими кубиками нарізаємо болгарський перець. У помідорах з боку плодоніжки робимо надріз хрест-навхрест, обдаємо окропом, чистимо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Кладемо цибулю у розігріту сковороду, злегка його присаливаем і пасеруємо до м'якості, додаємо перець, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Додаємо м'якоть помідорів, солимо, перчимо, кладемо цукор і перемішуємо. На слабкому вогні тушкуємо, періодично помішуючи близько 15 хвилин. На дно форми покласти половину соусу і укладаємо овочі, чергуючи баклажани, кабачки і помідори. Вимитий гострий перчик ріжемо дрібненькими кубиками, подрібнюємо гілочки петрушки і часник. Змішуємо дані інгредієнти, притрушиваем сумішшю овочі у формі і скроплюємо маслом. Накриваємо форму пергаментом і випікаємо при помірній температурі близько години. Готового блюда даємо настоятися хвилин 10 а потім рататуй, запечений в духовці, подаємо з залишками томатного соусу.

    Рататуй – класичний рецепт приготування в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.;

  • томати – 4 шт.;

  • паста томатна – 50 г;

  • невеликий кабачок – 1 шт.;

  • прованські трави;

  • сіль;

  • часник – 2-3 зубчики;
  • Класичний рататуй в духовці – рецепт

  • гаряча вода – 150 мл;

  • олія рафінована рослинна – 50 мл


  • Приготування
    Всі овочі ріжемо тонкими кружками. Вертикально в рядок поміщаємо їх у форму, чергуючи кабачок, баклажан і помідор.
    Робимо соус: гарячу воду змішуємо з томатною пастою і прованськими травами, туди ж додаємо подрібнений часник, солимо, перчимо і вливаємо олію. Отриманою сумішшю заливаємо овочі. Закриваємо форму і запікаємо при 200 градусах овочевий рататуй в духовці близько 1 години.
    Додав: admin | 16-06-2016, 21:09
    Переглядів: 227