Овочі з ароматом димку виходять дуже смачними і пікантними. Причому, страва виходить смачним і на сковороді-гриль, і в електрогрилі, і над вугіллям. Рецепти овочів на грилі в домашніх умовах чекають вас нижче.
Овочі на грилі – рецепт на мангалі
Інгредієнти: цибуля – 1 шт.; молоденькі кабачки – 2 шт.; баклажан – 2 шт.; помідори черрі – 12 шт. Для маринаду:
фільтрована вода – 1 літр; пісок цукровий – 25 г; оцет 9% – 40 мл; сіль – 55 р. Для глазурі:
мед натуральний рідкий – 1 ст. ложка; перець; олія оливкова – 90 мл; сіль. Для заправки:
мед натуральний рідкий – 30 г; зелень; оцет бальзамічний – 10 г; масло оливкова – 45 мл Приготування Перчик чистимо від насіння і ріжемо пластинками. Цукіні і баклажани миємо, обсушуємо й ріжемо пластинками. Робимо маринад, змішуючи воду з додаванням оцту, цукру і солі. Заливаємо їм баклажани і залишаємо на півгодини. Змішуємо олію з перцем, сіллю і медом. Покласти овочі в миску, заливаємо отриманою сумішшю і добре розмішуємо. Відправляємо овочі на гриль, одним шаром викладаємо і смажимо хвилинки 2 з кожної сторони. Перчик ще гарячим на 15 хвилин кладемо в пакет, а потім знімаємо шкірку. Подрібнюємо зелень, шаткуємо цибулю тонкими півкільцями. Для маринаду для овочів на грилі змішуємо оливкова олія з медом і бальзамічним оцтом. Овочі в салатник перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, цибулька і заправку.
Як приготувати овочі на грилі?
Інгредієнти: перець солодкий – 4 шт.; баклажани середнього розміру – 2 шт.; картопля – 6 шт.; помідори чері – 18 шт.; базилік – 1 гілочка; часник – 2 зубчики; рослинне масло – 1 склянку. Для соусу:
масло вершкове – 100 г; сіль; перець; часник – 2 зубчики; каперси – 100 г; стебла зеленої цибулі – 2 шт.; огірок солоний – 1 шт.; гілочки кропу – 2 шт. Приготування Часник чистимо і подрібнюємо. Базилік миємо, обсушуємо. Листочки знімаємо зі стебла і тоненько нарізаємо. Додаємо часник і зелень олія. Приправляємо сіллю, перцем, добре розмішуємо. всі овочі добре миємо. Картоплю ріжемо навпіл, половинки поміщаємо на фольгу, складену в 2 рази. Змащуємо олією, щільно загортаємо і поміщаємо на решітку розігрітого гриля. Картопля буде готова через півгодини. Перчики ріжемо на 4 частини і видаляємо серцевиною. Баклажани і цукіні нарізаємо поздовжніми тоненькими пластинками. Змащуємо перці, баклажани, цукіні і помідори, що залишилися олією і готуємо на грилі, перевертаючи, близько 5 хвилин.
Готуємо соус: подрібнюємо солоний огірок, каперси і очищені зубчики часнику. Вимиту і обсушену зелень дрібно шаткуємо. Масло нагріваємо до кімнатної температури. Змішуємо підготовлені інгредієнти і віночком збиваємо. Отриманим соусом поливаємо овочі гриль в домашніх умовах.
Овочі на грилі – рецепт
Інгредієнти: цибуля – 1 шт.; сіль – щіпка; баклажани – 2 шт.; сік лимона – 10 мл; молоді кабачки – 2 шт.; чорний перець свіжозмелену – щіпка; соєвий соус – 20 мл; олія рафінована рослинна – 20 мл; солодкий червоного та жовтого кольору – 2 шт. Приготування Сковороду змащуємо маслом і ставимо на вогонь більше середнього і гарненько її розжарюємо. Готуємо овочі до запіканню. Кабачки і баклажани ріжемо кружальцями товщиною близько 1 см, а ще краще – товщі, тоді овочі будуть тільки соковитіше. Перчики чистимо від насіння і розрізаємо вздовж на 4 частини. Цибулю шаткуємо кільцями, злегка притрушиваем його цукром і трохи підсолюємо. Партіями поміщаємо овочі на сковороду гриль, ступінь прожарювання регулюємо самостійно. Готові овочі кладемо на блюдо, злегка їх підсолюємо, скроплюємо соком лимона і соєвим соусом.