Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Скористайтеся можливістю, щоб приготувати теплий і насичений смаком салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю. Деякі з варіацій цієї страви ми докладно опишемо в нижченаведених рецептах.
Італійський «Капрезе» - справжня літня класика, яку можна легко урізноманітнити за допомогою будь-яких доповнень за рахунок її базового складу. У нашому випадку В якості останніх виступлять запечених баклажани.
Інгредієнти:
баклажан – 145 г;
оливкова олія – 45 мл;
листя базиліка – 3-4 шт.;
сушені томати – 15 г;
бальзамічний оцет – 35 мл;
моцарелла – 145 г;
свіжі томати – 380 г;
солодкий перець – 135 р.
Приготування
Розігрійте гриль. Баклажани розділіть на кільця, розподіліть на деко, змастіть оливковою олією і добре посоліть. Залиште овочі під грилем на 10-12 хвилин.
Приготуйте простий соус, збивши в'ялені томати з маслом, базиліком і оцтом. Наріжте помідори і сир товстими кружечками, а солодкий перець – кільцями. Викладіть овочі на блюдо внапуск, перекладаючи шматочки томатів і перцю, шматочками запечених баклажанів і моцарелою. Полийте все раніше приготовленої заправкою і відразу ж подавайте.
Щоб скоротити час, необхідний на приготування баклажанів, овочі можна наколоти і помістити в СВЧ. Всього декілька хвилин при потужності 750 Вт і баклажан буде готовий.
Інгредієнти:
баклажани – 470 г;
перець – 230 г;
часник – 2 зубки;
томати свіжі – 480 м;
волоські горіхи – 55 г;
яйця – 3 шт.;
твердий сир – 95 г;
майонез – 75 р.
Приготування
Наколоті баклажани запечіть в НВЧ до м'якості, охолодіть, зніміть шкірку і розділіть на кубики. Подрібніть часник і змішайте його з майонезом. Порубаєте горіхи і змішайте їх з шматочками перцю, свіжих томатів і баклажаном. Додавши яйця і тертий сир, заправити салат майонезом і відразу знімайте пробу.
Інгредієнти:
баклажани – 390 г;
томати – 430 г;
оливкова олія – 55 мл;
винний оцет – 45 мл;
жменя кедрових горішків;
тертий пармезан – 35 г;
солодкий перець маринований – 145 г;
жменя листя базиліка.
Приготування
Перед тим, як запекти баклажани в духовці для салату, їх наколюють, натирають сіллю і лише потім розміщують на деку. Запікати баклажани слід при 190 градусах 20-25 хвилин, після чого овоч очищають і ділять на кубики. Солодкий перець ділять на півкільця, а томати нарізують кубиками. Підготовлені овочі потім з'єднують разом, доповнюють горішками, заправляють олією і оцтом, а потім посипають тонкими пластинами сир. Теплий салат з запечених баклажанів подають відразу після приготування, поки сам баклажан ще не встиг охолонути.
Інгредієнти:
баклажан – 380 г;
оливкова олія – 35 мл;
томати черрі – 270 г;
солодкий цибуля – 45 г;
солодкий перець – 150 г;
жменя зелені базиліка;
моцарелла – 175 г;
оливкова олія – 15 мл;
бальзамічний оцет – 15 мл;
сік 1/2 лимона;
часниковий зубок.
Приготування
Баклажан розділіть на поздовжні пластини, добре приправте, залиште хвилин на 20 а потім вберите надлишки вологи серветкою. Запечіть пластини баклажана під грилем, попередньо промазав шматочки оливковою олією. Томати черрі і перчины розділіть на четвертинки. Солодкий цибуля подрібніть і змішайте все з листочками базиліка. Розірвіть моцарелу на шматочки і викладіть їх поверх салату. Приготуйте просту заправку з розігрітого масла з бальзаміком і лимонним соком, додайте до складу пюрированный часник і вилийте весь поверх салату.
Салат з запеченими баклажанами і свіжими помідорами
Італійський «Капрезе» - справжня літня класика, яку можна легко урізноманітнити за допомогою будь-яких доповнень за рахунок її базового складу. У нашому випадку В якості останніх виступлять запечених баклажани.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте гриль. Баклажани розділіть на кільця, розподіліть на деко, змастіть оливковою олією і добре посоліть. Залиште овочі під грилем на 10-12 хвилин.
Приготуйте простий соус, збивши в'ялені томати з маслом, базиліком і оцтом. Наріжте помідори і сир товстими кружечками, а солодкий перець – кільцями. Викладіть овочі на блюдо внапуск, перекладаючи шматочки томатів і перцю, шматочками запечених баклажанів і моцарелою. Полийте все раніше приготовленої заправкою і відразу ж подавайте.
Салат з запечених баклажанів з помідорами, яйцями і волоським горіхом
Щоб скоротити час, необхідний на приготування баклажанів, овочі можна наколоти і помістити в СВЧ. Всього декілька хвилин при потужності 750 Вт і баклажан буде готовий.
Інгредієнти:
Приготування
Наколоті баклажани запечіть в НВЧ до м'якості, охолодіть, зніміть шкірку і розділіть на кубики. Подрібніть часник і змішайте його з майонезом. Порубаєте горіхи і змішайте їх з шматочками перцю, свіжих томатів і баклажаном. Додавши яйця і тертий сир, заправити салат майонезом і відразу знімайте пробу.
Салат з запечених баклажанів, перцю і сирих помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як запекти баклажани в духовці для салату, їх наколюють, натирають сіллю і лише потім розміщують на деку. Запікати баклажани слід при 190 градусах 20-25 хвилин, після чого овоч очищають і ділять на кубики. Солодкий перець ділять на півкільця, а томати нарізують кубиками. Підготовлені овочі потім з'єднують разом, доповнюють горішками, заправляють олією і оцтом, а потім посипають тонкими пластинами сир. Теплий салат з запечених баклажанів подають відразу після приготування, поки сам баклажан ще не встиг охолонути.
Салат з запечених баклажанів, помідорів і цибулі
Інгредієнти:
Приготування
Баклажан розділіть на поздовжні пластини, добре приправте, залиште хвилин на 20 а потім вберите надлишки вологи серветкою. Запечіть пластини баклажана під грилем, попередньо промазав шматочки оливковою олією. Томати черрі і перчины розділіть на четвертинки. Солодкий цибуля подрібніть і змішайте все з листочками базиліка. Розірвіть моцарелу на шматочки і викладіть їх поверх салату. Приготуйте просту заправку з розігрітого масла з бальзаміком і лимонним соком, додайте до складу пюрированный часник і вилийте весь поверх салату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,
Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
Баклажани на мангалі
Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені