» » Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю

Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю

Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Скористайтеся можливістю, щоб приготувати теплий і насичений смаком салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю. Деякі з варіацій цієї страви ми докладно опишемо в нижченаведених рецептах.

Салат з запеченими баклажанами і свіжими помідорами


Італійський «Капрезе» - справжня літня класика, яку можна легко урізноманітнити за допомогою будь-яких доповнень за рахунок її базового складу. У нашому випадку В якості останніх виступлять запечених баклажани.
Інгредієнти:

  • баклажан – 145 г;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • листя базиліка – 3-4 шт.;

  • сушені томати – 15 г;

  • бальзамічний оцет – 35 мл;

  • моцарелла – 145 г;

  • свіжі томати – 380 г;

  • солодкий перець – 135 р.


  • Приготування
    Розігрійте гриль. Баклажани розділіть на кільця, розподіліть на деко, змастіть оливковою олією і добре посоліть. Залиште овочі під грилем на 10-12 хвилин.
    Приготуйте простий соус, збивши в'ялені томати з маслом, базиліком і оцтом. Наріжте помідори і сир товстими кружечками, а солодкий перець – кільцями. Викладіть овочі на блюдо внапуск, перекладаючи шматочки томатів і перцю, шматочками запечених баклажанів і моцарелою. Полийте все раніше приготовленої заправкою і відразу ж подавайте.

    Салат з запечених баклажанів з помідорами, яйцями і волоським горіхом


    Щоб скоротити час, необхідний на приготування баклажанів, овочі можна наколоти і помістити в СВЧ. Всього декілька хвилин при потужності 750 Вт і баклажан буде готовий.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 470 г;

  • перець – 230 г;

  • часник – 2 зубки;

  • томати свіжі – 480 м;

  • волоські горіхи – 55 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • твердий сир – 95 г;

  • майонез – 75 р.


  • Приготування
    Наколоті баклажани запечіть в НВЧ до м'якості, охолодіть, зніміть шкірку і розділіть на кубики. Подрібніть часник і змішайте його з майонезом. Порубаєте горіхи і змішайте їх з шматочками перцю, свіжих томатів і баклажаном. Додавши яйця і тертий сир, заправити салат майонезом і відразу знімайте пробу.

    Салат з запечених баклажанів, перцю і сирих помідорів


    Інгредієнти:

  • баклажани – 390 г;

  • томати – 430 г;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • винний оцет – 45 мл;

  • жменя кедрових горішків;

  • тертий пармезан – 35 г;

  • солодкий перець маринований – 145 г;

  • жменя листя базиліка.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти баклажани в духовці для салату, їх наколюють, натирають сіллю і лише потім розміщують на деку. Запікати баклажани слід при 190 градусах 20-25 хвилин, після чого овоч очищають і ділять на кубики. Солодкий перець ділять на півкільця, а томати нарізують кубиками. Підготовлені овочі потім з'єднують разом, доповнюють горішками, заправляють олією і оцтом, а потім посипають тонкими пластинами сир. Теплий салат з запечених баклажанів подають відразу після приготування, поки сам баклажан ще не встиг охолонути.

    Салат з запечених баклажанів, помідорів і цибулі


    Інгредієнти:

  • баклажан – 380 г;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • томати черрі – 270 г;

  • солодкий цибуля – 45 г;

  • солодкий перець – 150 г;

  • жменя зелені базиліка;

  • моцарелла – 175 г;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • бальзамічний оцет – 15 мл;

  • сік 1/2 лимона;

  • часниковий зубок.


  • Приготування
    Баклажан розділіть на поздовжні пластини, добре приправте, залиште хвилин на 20 а потім вберите надлишки вологи серветкою. Запечіть пластини баклажана під грилем, попередньо промазав шматочки оливковою олією. Томати черрі і перчины розділіть на четвертинки. Солодкий цибуля подрібніть і змішайте все з листочками базиліка. Розірвіть моцарелу на шматочки і викладіть їх поверх салату. Приготуйте просту заправку з розігрітого масла з бальзаміком і лимонним соком, додайте до складу пюрированный часник і вилийте весь поверх салату.
    Додав: admin | 14-10-2016, 11:35
    Переглядів: 181