Скористайтеся можливістю, щоб приготувати теплий і насичений смаком салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю. Деякі з варіацій цієї страви ми докладно опишемо в нижченаведених рецептах.
Салат з запеченими баклажанами і свіжими помідорами
Італійський «Капрезе» - справжня літня класика, яку можна легко урізноманітнити за допомогою будь-яких доповнень за рахунок її базового складу. У нашому випадку В якості останніх виступлять запечених баклажани.
Інгредієнти: баклажан – 145 г; оливкова олія – 45 мл; листя базиліка – 3-4 шт.; сушені томати – 15 г; бальзамічний оцет – 35 мл; моцарелла – 145 г; свіжі томати – 380 г; солодкий перець – 135 р. Приготування Розігрійте гриль. Баклажани розділіть на кільця, розподіліть на деко, змастіть оливковою олією і добре посоліть. Залиште овочі під грилем на 10-12 хвилин.
Приготуйте простий соус, збивши в'ялені томати з маслом, базиліком і оцтом. Наріжте помідори і сир товстими кружечками, а солодкий перець – кільцями. Викладіть овочі на блюдо внапуск, перекладаючи шматочки томатів і перцю, шматочками запечених баклажанів і моцарелою. Полийте все раніше приготовленої заправкою і відразу ж подавайте.
Салат з запечених баклажанів з помідорами, яйцями і волоським горіхом
Щоб скоротити час, необхідний на приготування баклажанів, овочі можна наколоти і помістити в СВЧ. Всього декілька хвилин при потужності 750 Вт і баклажан буде готовий.
Інгредієнти: баклажани – 470 г; перець – 230 г; часник – 2 зубки; томати свіжі – 480 м; волоські горіхи – 55 г; яйця – 3 шт.; твердий сир – 95 г; майонез – 75 р. Приготування Наколоті баклажани запечіть в НВЧ до м'якості, охолодіть, зніміть шкірку і розділіть на кубики. Подрібніть часник і змішайте його з майонезом. Порубаєте горіхи і змішайте їх з шматочками перцю, свіжих томатів і баклажаном. Додавши яйця і тертий сир, заправити салат майонезом і відразу знімайте пробу.
Салат з запечених баклажанів, перцю і сирих помідорів
Інгредієнти: баклажани – 390 г; томати – 430 г; оливкова олія – 55 мл; винний оцет – 45 мл; жменя кедрових горішків; тертий пармезан – 35 г; солодкий перець маринований – 145 г; жменя листя базиліка. Приготування Перед тим, як запекти баклажани в духовці для салату, їх наколюють, натирають сіллю і лише потім розміщують на деку. Запікати баклажани слід при 190 градусах 20-25 хвилин, після чого овоч очищають і ділять на кубики. Солодкий перець ділять на півкільця, а томати нарізують кубиками. Підготовлені овочі потім з'єднують разом, доповнюють горішками, заправляють олією і оцтом, а потім посипають тонкими пластинами сир. Теплий салат з запечених баклажанів подають відразу після приготування, поки сам баклажан ще не встиг охолонути.
Салат з запечених баклажанів, помідорів і цибулі
Інгредієнти: баклажан – 380 г; оливкова олія – 35 мл; томати черрі – 270 г; солодкий цибуля – 45 г; солодкий перець – 150 г; жменя зелені базиліка; моцарелла – 175 г; оливкова олія – 15 мл; бальзамічний оцет – 15 мл; сік 1/2 лимона; часниковий зубок. Приготування Баклажан розділіть на поздовжні пластини, добре приправте, залиште хвилин на 20 а потім вберите надлишки вологи серветкою. Запечіть пластини баклажана під грилем, попередньо промазав шматочки оливковою олією. Томати черрі і перчины розділіть на четвертинки. Солодкий цибуля подрібніть і змішайте все з листочками базиліка. Розірвіть моцарелу на шматочки і викладіть їх поверх салату. Приготуйте просту заправку з розігрітого масла з бальзаміком і лимонним соком, додайте до складу пюрированный часник і вилийте весь поверх салату.