Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів з помідорами і часником широко поширене в середземноморської кухні, при цьому комбінація цих інгредієнтів підходить як для приготування закусок, так і для основних гарячих страв. Обіграти цю універсальність ми вирішили у нижченаведених рецептах.
Баклажани і помідори легко і швидко перетворюються в рагу , яке годиться для подачі як зі скибкою свіжого хліба, так і поверх відвареного рису, кускусу та булгуру .
Інгредієнти:
баклажани - 930 г;
часник - 3 зубки;
паприка, кумін - 1 1/2 ч. ложки;
томати - 540 г;
лист лавра;
жменя кінзи.
Приготування
Якщо баклажани гірчать, то розділіть їх на скибочки, щедро посипте крупною сіллю і залиште на півгодини перед початком приготування. Просолені шматочки сполосніть крижаною водою і обсушіть, після чого обсмажте у великій кількості олії. Коли баклажани підрум'яняться, покладіть до них пюрированный часник, а через півхвилини всипте прянощі і додайте нарізані томати. Покладіть лист лавра, додайте по пучку солі з цукром і влийте приблизно півсклянки води. Залиште овочі тушкуватися на середньому вогні близько 15 хвилин. Подавайте, посипавши кінзою.
Інгредієнти:
баклажан (середнього розміру) - 1 шт.;
томати - 650 г;
часник - 2 зубки;
жменю свіжого базиліка;
сир фета - 165 р.
Приготування
Баклажан надріжте горизонтально, залишаючи місце кріплення плодоніжки недоторканим (пласти залишаються з'єднані між собою). Кожний з отриманих шарів посоліть, залиште на годину, промийте баклажани і обсушіть кожен з шарів. Покладіть по скибочці томату, між кожним із пластів баклажана. Разом з томатами і помістіть листочок базиліка, розкришений сир фета, а також пюрированный часник. Запікайте при 180 градусах 1 годину.
Інгредієнти:
баклажан - 230 г;
сушений базилік, орегано - по 1/3 ч. ложки;
часник - 2 зубки;
куряче філе - 430 г;
лимонний сік - 35 мл;
мікс салату - 4 жмені;
огірок - 130 г;
солодкий перець - 130 г;
томати черрі - 10 шт.;
жменю маслин і сушених томатів;
фіолетовий цибулю - 35 г;
сир фета - 210 р.
Приготування
Обсмажте кубики курячого філе. Розділіть баклажани на кружечки, посипте сумішшю трав з часником, а потім обсмажте на грилі. Розподіліть салатну подушку поверх плоского страви. Викладіть смажені баклажани з помідорами і часником поверх салатною подушки, по сусідству розкладіть курятину, скибочки огірків, сушені томати, маслини, півкільця цибулі і кубики фети.
Тушковані баклажани з помідорами і часником
Баклажани і помідори легко і швидко перетворюються в рагу , яке годиться для подачі як зі скибкою свіжого хліба, так і поверх відвареного рису, кускусу та булгуру .
Інгредієнти:
Приготування
Якщо баклажани гірчать, то розділіть їх на скибочки, щедро посипте крупною сіллю і залиште на півгодини перед початком приготування. Просолені шматочки сполосніть крижаною водою і обсушіть, після чого обсмажте у великій кількості олії. Коли баклажани підрум'яняться, покладіть до них пюрированный часник, а через півхвилини всипте прянощі і додайте нарізані томати. Покладіть лист лавра, додайте по пучку солі з цукром і влийте приблизно півсклянки води. Залиште овочі тушкуватися на середньому вогні близько 15 хвилин. Подавайте, посипавши кінзою.
Рецепт закуски з баклажанів з помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажан надріжте горизонтально, залишаючи місце кріплення плодоніжки недоторканим (пласти залишаються з'єднані між собою). Кожний з отриманих шарів посоліть, залиште на годину, промийте баклажани і обсушіть кожен з шарів. Покладіть по скибочці томату, між кожним із пластів баклажана. Разом з томатами і помістіть листочок базиліка, розкришений сир фета, а також пюрированный часник. Запікайте при 180 градусах 1 годину.
Салат з баклажанів з помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте кубики курячого філе. Розділіть баклажани на кружечки, посипте сумішшю трав з часником, а потім обсмажте на грилі. Розподіліть салатну подушку поверх плоского страви. Викладіть смажені баклажани з помідорами і часником поверх салатною подушки, по сусідству розкладіть курятину, скибочки огірків, сушені томати, маслини, півкільця цибулі і кубики фети.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані баклажани з помідорами і часником
Самим складним і важким в приготуванні тушкованих овочів є їх підготовка. Далі процес не доставить жодних проблем навіть початківцям кулінарам.
Баклажани на мангалі
Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені