Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани з помідорами і часником

Баклажани з помідорами і часником

10-04-2016, 21:05
600
Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів з помідорами і часником широко поширене в середземноморської кухні, при цьому комбінація цих інгредієнтів підходить як для приготування закусок, так і для основних гарячих страв. Обіграти цю універсальність ми вирішили у нижченаведених рецептах.

Тушковані баклажани з помідорами і часником


Баклажани і помідори легко і швидко перетворюються в рагу , яке годиться для подачі як зі скибкою свіжого хліба, так і поверх відвареного рису, кускусу та булгуру .
Інгредієнти:

  • баклажани - 930 г;

  • часник - 3 зубки;

  • паприка, кумін - 1 1/2 ч. ложки;

  • томати - 540 г;

  • лист лавра;

  • жменя кінзи.


  • Приготування
    Якщо баклажани гірчать, то розділіть їх на скибочки, щедро посипте крупною сіллю і залиште на півгодини перед початком приготування. Просолені шматочки сполосніть крижаною водою і обсушіть, після чого обсмажте у великій кількості олії. Коли баклажани підрум'яняться, покладіть до них пюрированный часник, а через півхвилини всипте прянощі і додайте нарізані томати. Покладіть лист лавра, додайте по пучку солі з цукром і влийте приблизно півсклянки води. Залиште овочі тушкуватися на середньому вогні близько 15 хвилин. Подавайте, посипавши кінзою.

    Рецепт закуски з баклажанів з помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • баклажан (середнього розміру) - 1 шт.;

  • томати - 650 г;

  • часник - 2 зубки;

  • жменю свіжого базиліка;

  • сир фета - 165 р.


  • Приготування
    Баклажан надріжте горизонтально, залишаючи місце кріплення плодоніжки недоторканим (пласти залишаються з'єднані між собою). Кожний з отриманих шарів посоліть, залиште на годину, промийте баклажани і обсушіть кожен з шарів. Покладіть по скибочці томату, між кожним із пластів баклажана. Разом з томатами і помістіть листочок базиліка, розкришений сир фета, а також пюрированный часник. Запікайте при 180 градусах 1 годину.

    Салат з баклажанів з помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • баклажан - 230 г;

  • сушений базилік, орегано - по 1/3 ч. ложки;

  • часник - 2 зубки;

  • куряче філе - 430 г;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • мікс салату - 4 жмені;

  • огірок - 130 г;

  • солодкий перець - 130 г;

  • томати черрі - 10 шт.;

  • жменю маслин і сушених томатів;
  • Баклажани з помідорами і часником

  • фіолетовий цибулю - 35 г;

  • сир фета - 210 р.


  • Приготування
    Обсмажте кубики курячого філе. Розділіть баклажани на кружечки, посипте сумішшю трав з часником, а потім обсмажте на грилі. Розподіліть салатну подушку поверх плоского страви. Викладіть смажені баклажани з помідорами і часником поверх салатною подушки, по сусідству розкладіть курятину, скибочки огірків, сушені томати, маслини, півкільця цибулі і кубики фети.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковані баклажани з помідорами і часником
    Тушковані баклажани з помідорами і часником
    Самим складним і важким в приготуванні тушкованих овочів є їх підготовка. Далі процес не доставить жодних проблем навіть початківцям кулінарам.
    Баклажани на мангалі
    Баклажани на мангалі
    Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені