Поєднання баклажанів з помідорами і часником широко поширене в середземноморської кухні, при цьому комбінація цих інгредієнтів підходить як для приготування закусок, так і для основних гарячих страв. Обіграти цю універсальність ми вирішили у нижченаведених рецептах.
Тушковані баклажани з помідорами і часником
Баклажани і помідори легко і швидко перетворюються в рагу , яке годиться для подачі як зі скибкою свіжого хліба, так і поверх відвареного рису, кускусу та булгуру .
Інгредієнти: баклажани - 930 г; часник - 3 зубки; паприка, кумін - 1 1/2 ч. ложки; томати - 540 г; лист лавра; жменя кінзи. Приготування Якщо баклажани гірчать, то розділіть їх на скибочки, щедро посипте крупною сіллю і залиште на півгодини перед початком приготування. Просолені шматочки сполосніть крижаною водою і обсушіть, після чого обсмажте у великій кількості олії. Коли баклажани підрум'яняться, покладіть до них пюрированный часник, а через півхвилини всипте прянощі і додайте нарізані томати. Покладіть лист лавра, додайте по пучку солі з цукром і влийте приблизно півсклянки води. Залиште овочі тушкуватися на середньому вогні близько 15 хвилин. Подавайте, посипавши кінзою.
Рецепт закуски з баклажанів з помідорами і часником
Інгредієнти: баклажан (середнього розміру) - 1 шт.; томати - 650 г; часник - 2 зубки; жменю свіжого базиліка; сир фета - 165 р. Приготування Баклажан надріжте горизонтально, залишаючи місце кріплення плодоніжки недоторканим (пласти залишаються з'єднані між собою). Кожний з отриманих шарів посоліть, залиште на годину, промийте баклажани і обсушіть кожен з шарів. Покладіть по скибочці томату, між кожним із пластів баклажана. Разом з томатами і помістіть листочок базиліка, розкришений сир фета, а також пюрированный часник. Запікайте при 180 градусах 1 годину.
Салат з баклажанів з помідорами і часником
Інгредієнти: баклажан - 230 г; сушений базилік, орегано - по 1/3 ч. ложки; часник - 2 зубки; куряче філе - 430 г; лимонний сік - 35 мл; мікс салату - 4 жмені; огірок - 130 г; солодкий перець - 130 г; томати черрі - 10 шт.; жменю маслин і сушених томатів; фіолетовий цибулю - 35 г; сир фета - 210 р. Приготування Обсмажте кубики курячого філе. Розділіть баклажани на кружечки, посипте сумішшю трав з часником, а потім обсмажте на грилі. Розподіліть салатну подушку поверх плоского страви. Викладіть смажені баклажани з помідорами і часником поверх салатною подушки, по сусідству розкладіть курятину, скибочки огірків, сушені томати, маслини, півкільця цибулі і кубики фети.