Опеньки - швидкопсувні гриби і тому часто використовуються в якості основи ікри. Як правило, для приготування використовуються базові інгредієнти: цибуля, морква, помідори і часник, які прекрасно поєднуються з опеньками. Ікра з опеньків на зиму з часником - унікальна в своїй простоті закуска, що дозволяє випробувати лісові дари в будь-який час року.
Рецепт ікри з опеньків з часником
Приготування грибної ікри може перетворитися в приємне проведення часу, якщо чітко дотримуватися технологію цього процесу. Перед тим, як зробити ікру з опеньків з часником, промиті гриби проварюються близько півгодини в двох водах. Готовність грибів визначається осіданням на дно каструлі. Обсмажуються гриби окремо від інших овочів і тільки після подрібнення з'єднуються.
Інгредієнти: свіжі опеньки - 980 р; цибуля - 250 г; часник - 3 зубки; рослинне масло - 45. Приготування Переберіть, очистіть і зваріть опеньки протягом півгодини, двічі змінюючи воду. Припустіть подрібнені цибулю до готовності, з'єднайте з відвареними грибами і потримайте на вогні чверть години. Остиглу грибну суміш подрібніть в м'ясорубці, і обсмажуйте пару хвилин, додаючи подрібнений часник, після чого розкладіть ікру по чистим банкам. Прокип'ятіть готовий продукт протягом чверті години, закрийте стерильними кришками і зберігайте перевернутими до повного охолодження. Надішліть грибну ікру на зберігання в прохолоду.
Ікра з опеньків з помідорами, морквою і часником
Гриби чудово поєднуються з томатною пастою або свіжими помідорами. Ці інгредієнти не тільки надають грибної ікри з опеньків з часником пікантний томатний смак, але і збагачують своїм кольором зимову заготовку.
Інгредієнти: морква - 50 г; цибуля - 45 г; рослинна олія - 25 мл; часник - 5 р; опеньки - 14 кг; помідор - 85 р. Приготування Очищені і промиті опеньки проварити в підсоленій воді до осідання на дно, періодично знімаючи піну. Подрібнену на терці моркву, обсмажте до готовності, додайте шматочки цибулі і продовжуйте приготування. Бланшовані і очищені помідори наріжте кубиками і з'єднайте з овочами. Зварені гриби обсмажте на окремій сковороді пару хвилин, приправте подрібненим часником і з'єднайте з іншими складовими. Отриману масу подрібніть в м'ясорубці і, розклавши по стерильним банкам, закривши кришкою, відправте в холод на зберігання.
Ікра з опеньків з часником - рецепт приготування
Різноманітність рецептів цього простого блюда, в основі якого використовуються доступні овочі, дозволяють експериментувати з різними інгредієнтами і спеціями, впливаючи на гостроту зимової заготівлі. Ікра з опеньків з часником виручить господиню при приготуванні обіду в колі сім'ї, а також послужить гострою приправою для гарячих страв.
Інгредієнти: опеньки - 800 г; цибуля - 80 г; часник - 10 г; щіпка меленого перцю; рослинне масло - 65 мл; оцет - 10 мл Приготування Очищені гриби проваріть протягом півгодини, до повного осідання на дно посуду. Відкиньте на сито і обсушити. Обсмажте в маслі подрібнену цибулю і остудіть. Прокрутіть через м'ясорубку цибулю і гриби. Готову ікру викладіть на сковороду і обсмажте пару хвилин. Подрібнений через прес часник з'єднайте з грибною масою, і деякий час потримайте на вогні. Розкладіть грибну заготовку по скляній тарі і кип'ятіть півгодини в невеликій кількості води. У стерильну ікру налийте оцет і закрийте кришкою. Готовий продукт зберігайте на холоді.