Сама ароматна грибна ікра готується різними способами з використанням лука і часнику, але й інших овочів, а правильно підібрані гострі приправи надають закуски нові смакові відтінки. Розглянемо рецепт грибної ікри через м'ясорубку на зиму, приготування якої допоможе урізноманітнити святковий стіл в будь-який час року.
Грибна ікра - рецепт через м'ясорубку з часником
Інгредієнти: свіжі опеньки - 38 кг; цибуля - 110 г; часник - 15 г; масло - 90 мл; щіпка меленого перцю. Приготування Свіжі гриби переберіть, промийте і проваріть у воді 10 хвилин. Дістаньте опеньки і проваріть в новій воді протягом аналогічного періоду часу. Підготовлені гриби не промивайте, а відразу подрібніть в м'ясорубці. Цибулю очистіть, наріжте і підрум'яньте, після чого додайте грибну масу і готуйте півгодини до випаровування зайвої рідини. Додайте в заготовку подрібнений часник, потримайте на вогні 3 хвилини, приправте перцем і розкладайте по стерильним банкам . Залийте вміст тари гарячим маслом для збільшення терміну зберігання.
Грибна ікра з морквою і помідорами - рецепт через м'ясорубку
Інгредієнти: опеньки - 16 кг; морква - 35 г; цибуля - 30 р; помідор - 50 г; часник - 5 р; рослинна олія - 30 мл Приготування Промиті проточною водою опеньки опустіть в окріп і проваріть 40 хвилин, знімаючи піну. Очищену моркву подрібніть на тертці і спасеруйте в розігрітому маслі. Додайте до моркви нарізану кубиками цибулю і очищені від шкірки помідори. Доведіть до повної готовності овочеву суміш і займіться обсмажуванням грибів. В окремій ємності смажте гриби до зарум'янювання і подрібніть їх в м'ясорубці. Пропустіть через м'ясорубку овочеву суміш і з'єднайте з грибами. Готову ікру розподіліть в стерильних банках і накрийте капроновими кришками. Зберігайте на холоді.
Грибна ікра на зиму через м'ясорубку
Гострі спеції і оцет допоможуть придбати вегетаріанської закуски пікантний смак, а подрібнена через м'ясорубку грибна ікра, забезпечить страви м'яку і пухкої консистенції.
Інгредієнти: гриби - 19 кг; морква - 290 г; цибуля - 290 г; свіжий чилі - 5 г; рослинна олія - 200 мл; лист лавра - 1 шт.; оцет - 10 мл Приготування Очищені гриби промийте і опустіть в киплячу підсолену воду. Проваріть гриби, поки ті не опустяться на дно, після дістаньте і обсушіть. Пропустіть зварені гриби через м'ясорубку. Подрібнивши моркву, змішайте її з нарізаною цибулею і обсмажте суміш в олії. Додайте до овочів гриби, після перемішування здобріть спеціями і тушкуйте протягом пари годин, поступово додаючи оцет. Розкладіть ікру по банкам і відправте на зберігання в холод.
Грибна ікра з опеньків - рецепт через м'ясорубку
Всього пара інгредієнтів і мінімум зусиль відокремлюють вас від простої та смачною грибною закуски, актуальною як для урочистого меню, так і для буднів.
Інгредієнти: свіжі опеньки - 980 р; цибуля - 110 г; рослинне масло - 90 мл Приготування Очищені від забруднень гриби ретельно промийте і відваріть в підсоленій воді до опускання на дно. Дістаньте гриби, обсушіть і перекрутіть на м'ясорубці. Спасеруйте подрібнену цибулю, додайте гриби, приправити чорним перцем грибну суміш і тушкуйте 10 хвилин. Готову ікру помістіть в стерильні банки, залийте гарячим рослинним маслом для збільшення терміну зберігання, закрийте ошпареними кришками і відправте на зберігання в холод.