Коли є в заготовках баночка заправки для борщу готувати це перше блюдо – одне задоволення. Достатньо лише відварити в бульйоні картоплю і додати потрібну кількість заготовки. Рецепти борщової заправки на зиму в банках чекають вас нижче.
Борщова заправка на зиму з квасолею
Інгредієнти: сира квасоля – 500 г; м'ясисті і стиглі помідори – 2 кг; буряк червона – 1 кг; оцет столовий 9% – 50 мл; пісок цукровий – 100 г; морква – 450 г; сіль поварена – 55 г; олія рафінована рослинна – 90 мл Приготування Попередньо заливаємо квасолю водою, щоб вона набухла. Ранок квасоля промиваємо, заливаємо новою водою і варимо до м'якості. Тепер робимо томат: помідори промиваємо, ріжемо на шматочки і пюрируем блендером. Виливаємо масу в каструлю і даємо закипіти. Додаємо туди терту моркву і буряк, хвилин через 30 закладаємо відварену квасолю, солимо, сахарим і ретельно розмішуємо. Проварюємо ще хвилин 10 вливаємо олію, оцет. Знімаємо каструлю з вогню хвилин через 5 і розливаємо заправку по банках. Тут же їх укупориваем, перевертаємо денцем вгору і після охолодження прибираємо на зберігання. Борщову заправку на зиму без перцю краще зберігати в холоді.
Як приготувати борщову заправку на зиму без оцту?
Інгредієнти: буряк – 16 кг; перець – 900 г; морква – 900 г; пісок цукровий – 50 г; томати – 900 г; олія рафінована без запаху 100 мл; сіль – 40 г; цибуля – 500 р. Приготування Томати чистимо від шкірки, подрібнюємо до стану пюре. Поміщаємо пюре у велику каструлю, сахарим, солимо і даємо закипіти. Піну, що утворюється, знімаємо і кип'ятимо хвилин 20. З допомогою великої терки подрібнюємо моркву, додаємо в томат і проварюємо ще хвилини 3. Нарізаємо півкільцями очищений болгарський перець, шаткуємо півкільцями цибулю і відправляємо овочі, томат. Буряк подрібнюємо на крупній тертці і тушкуємо в олії. Готуємо близько 5 хвилин, а потім перекладаємо в каструлю з помідорами. Вливаємо рослинне масло, що залишилося, і готуємо хвилин 15. Розкладаємо заправку з чистим пропаренным баночках і негайно закатуємо. Перевертаємо їх дном вгору і після охолодження прибираємо борщову заправку без оцту на зиму на зберігання.
Борщова заправка без капусти на зиму
Інгредієнти: червоний буряк – 1 кг; помідори стиглі – 13 кг; цибуля – 1 кг; перець солодкий – 1 кг; оцет – 60 мл; морква – 1 кг; чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки; рослинна рафінована олія – 190 мл; сіль – 50 р. Приготування Буряк і моркву чистимо, а потім подрібнюємо на тертці. Дрібненько шаткуємо цибулю і перець. Помідори бланшируем, чистимо від шкірки і подрібнюємо до пюре. У буряк всипаємо цукор і ставимо на малий вогонь. Коли буряк пустить сік, зменшуємо вогонь і тушкуємо, помішуючи хвилин 20. На рослинному маслі пасеруємо цибулю до м'якого стану. Додаємо болгарський перець, морква, перемішуємо і готуємо хвилин 10. До засмажки додаємо помідори, чорний мелений перчик, доводимо до кипіння і варимо хвилин 7. Змішуємо всі овочі каструлі, додаємо оцет, добре розмішуємо і кип'ятити 2 хвилини. Розкладаємо заправку по баночках і укупориваем.
Смачна борщова заправка на зиму
Інгредієнти: буряк червона – 3 кг; морква – 17 кг; оцет столовий – 100 мл; цукор – 50 г; білокачанна капуста – 3 кг; перець солодкий – 1 кг; цибуля – 1 кг; сіль поварена – 50 г; олія рослинна рафінована – 90 мл; чорний мелений перець. Приготування Овочі добре миємо та очищаємо. Буряк, перець і моркву шаткуємо соломкою, капусту нарізаємо звичним чином. Томати обдаємо окропом, нарізаємо кубиками. Таким же чином робимо і з цибулею. Цибулю з помідорами пасеруємо на олії близько 10 хвилин. А коли овочі випустять сік, беремо каструлю, кладемо туди всі інгредієнти, проварюємо близько півгодини, а в кінці кладемо подрібнену зелень за бажанням і спеції. Розкладаємо заправку по стерилізованим баночках і тут же їх закатуємо. Всім вдалих заготовок!