Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Помідори з базиліком на зиму – рецепти

Помідори з базиліком на зиму – рецепти

18-11-2016, 22:06
3 419
Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Тим, хто любить запашний аромат базиліка, особливо сподобається ідея консервування помідорів з цієї пряною зеленню. Закуска виходить в міру пряної і неймовірно ароматною. Варіації рецептів таких помідор пропонуємо нижче.

Консервовані помідори з базиліком і часником на зиму – рецепт без стерилізації


Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 1 л:

  • помідори свіжі – 06 кг;

  • базилік фіолетовий – 2-3 гілочки;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • оцет яблучний (6%) – 20 мл;

  • зубці часникові – 4-5 шт.;

  • перець чилі – 1/2 шт.


  • Приготування
    Помідори для консервування з базиліком споліскують холодною водою, обсушуємо і проколюємо в області плодоніжки дерев'яною зубочисткою або голкою. Готуємо також часникові зубці, очистивши їх від лушпиння і порізали на кілька частин. Стручки гострого перцю позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо на фрагменти. Гілочки базиліка моєму і витираємо паперовим рушником.
    Укладаємо томати в стерильні банки, чергуючи з гілочками базиліка, скибочками часнику і гострого перцю. Заливаємо тепер вміст банки окропом, через десять хвилин воду зливаємо і знову даємо їй закипіти. У банку наливаємо оцет яблучний і всипаємо кам'яну не йодовану сіль. Заливаємо помідори в банці з базиліком закипілої рідиною, укупориваем герметично і перевертаємо під «шубу» для самостерилизации і повільного остигання.

    Мариновані помідори черрі з базиліком на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори черрі – 990 м;

  • вода – 990 мл;

  • базилік фіолетовий – середній пучок;

  • кріп (зелень) – 4-5 гілочок;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • перець (горошини) – за смаком;

  • сіль кам'яна не йодована – 20 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • оцет яблучний (6%) – 35 мл;

  • зубці часникові – 4-5 шт.;

  • мед квітковий – 30 р.


  • Приготування
    Помідори черрі знімаємо з гілочок, споліскують і наколюємо в районі плодоніжки зубочисткою і голочкою. Поміщаємо томати в каструлю, додаємо горошини перцю, лавровий лист, очищені й розрізані навпіл часникові зубці, промиті гілочки кропу, додаємо сіль та цукровий пісок і заливаємо все киплячою водою. Залишаємо черрі до повного охолодження, прикривши ємність кришкою, після чого перекладаємо їх разом з прянощами в стерильні банки.
    Каструлю з маринадом маємо на плиті і прогріваємо вміст до кипіння. Кидаємо в ємність листочки базиліка, закладаємо мед і вливаємо яблучний оцет. Даємо маринаду добре закипіти, розливаємо по судинах з томатами черрі, укупориваем їх і залишаємо в перевернутому вигляді остигати, обгорнувши додатково гарненько.

    Засолювання помідорів з базиліком і лимонною кислотою на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на банку об'ємом 3 л:

  • помідори – 15-17 кг;

  • вода – 990 мл;

  • базилік фіолетовий – 1-2 гілочки;

  • сіль кам'яна не йодована – 1 1/2 ст. ложки

  • цукровий пісок – 6 ст. ложок;

  • кислота лимонна – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Даний рецепт засолювання помідорів прекрасно підійде для тих, хто з побоюванням ставиться до страв з оцтом або зовсім її не вживає. Замість нього ми будемо використовувати лимонну кислоту.
    Свіжі помідори споліскуємо і укладаємо в чисту банку. Туди ж засипаємо цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту, відмірюючи необхідну їх кількість. Поміщаємо прикриті кришками банки в посудину з водою, і після її закипання заливаємо томати підігрітою в окремій каструлі до кипіння чистою водою. Стерилізуємо ємності протягом двадцяти хвилин. При використанні літрових баночок буде достатньо і семи хвилин стерилізації. Тепер укупориваем судини кришками, даємо їм охолонути і поміщаємо на зберігання до інших заготовок.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помідори з базиліком і часником на зиму
    Помідори з базиліком і часником на зиму
    Спробуйте поєднати три прекрасних компонента в одному рецепті і в результаті отримаєте чудову закуску, якій приємно ласувати у холодну пору. Далі ви
    Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
    Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
    Урізноманітнити звичний рецепт томатної консервації пропонуємо цікавими способами. Розповімо, як доповнити помідори ароматними листям базиліка. У
    Консервовані помідори з базиліком
    Консервовані помідори з базиліком
    Наповнити новим смаком звичайну помідорну закатку допоможуть всілякі добавки. Далі підкажемо, як урізноманітнити рецепт консервованих томатів
    Маринований перець чилі на зиму
    Маринований перець чилі на зиму
    Для любителів гострих закусок ми зібрали прекрасні рецепти маринування перчика чилі. Далі підкажемо, як власноруч консервувати перці кількома
    Мариновані томати на зиму
    Мариновані томати на зиму
    У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
    Консервовані помідори з виноградом
    Консервовані помідори з виноградом
    Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.