» » Помідори з базиліком на зиму – рецепти

Помідори з базиліком на зиму – рецепти

Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Тим, хто любить запашний аромат базиліка, особливо сподобається ідея консервування помідорів з цієї пряною зеленню. Закуска виходить в міру пряної і неймовірно ароматною. Варіації рецептів таких помідор пропонуємо нижче.

Консервовані помідори з базиліком і часником на зиму – рецепт без стерилізації


Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 1 л:

  • помідори свіжі – 06 кг;

  • базилік фіолетовий – 2-3 гілочки;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • оцет яблучний (6%) – 20 мл;

  • зубці часникові – 4-5 шт.;

  • перець чилі – 1/2 шт.


  • Приготування
    Помідори для консервування з базиліком споліскують холодною водою, обсушуємо і проколюємо в області плодоніжки дерев'яною зубочисткою або голкою. Готуємо також часникові зубці, очистивши їх від лушпиння і порізали на кілька частин. Стручки гострого перцю позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо на фрагменти. Гілочки базиліка моєму і витираємо паперовим рушником.
    Укладаємо томати в стерильні банки, чергуючи з гілочками базиліка, скибочками часнику і гострого перцю. Заливаємо тепер вміст банки окропом, через десять хвилин воду зливаємо і знову даємо їй закипіти. У банку наливаємо оцет яблучний і всипаємо кам'яну не йодовану сіль. Заливаємо помідори в банці з базиліком закипілої рідиною, укупориваем герметично і перевертаємо під «шубу» для самостерилизации і повільного остигання.

    Мариновані помідори черрі з базиліком на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори черрі – 990 м;

  • вода – 990 мл;

  • базилік фіолетовий – середній пучок;

  • кріп (зелень) – 4-5 гілочок;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • перець (горошини) – за смаком;

  • сіль кам'яна не йодована – 20 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • оцет яблучний (6%) – 35 мл;

  • зубці часникові – 4-5 шт.;

  • мед квітковий – 30 р.


  • Приготування
    Помідори черрі знімаємо з гілочок, споліскують і наколюємо в районі плодоніжки зубочисткою і голочкою. Поміщаємо томати в каструлю, додаємо горошини перцю, лавровий лист, очищені й розрізані навпіл часникові зубці, промиті гілочки кропу, додаємо сіль та цукровий пісок і заливаємо все киплячою водою. Залишаємо черрі до повного охолодження, прикривши ємність кришкою, після чого перекладаємо їх разом з прянощами в стерильні банки.
    Каструлю з маринадом маємо на плиті і прогріваємо вміст до кипіння. Кидаємо в ємність листочки базиліка, закладаємо мед і вливаємо яблучний оцет. Даємо маринаду добре закипіти, розливаємо по судинах з томатами черрі, укупориваем їх і залишаємо в перевернутому вигляді остигати, обгорнувши додатково гарненько.

    Засолювання помідорів з базиліком і лимонною кислотою на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на банку об'ємом 3 л:

  • помідори – 15-17 кг;

  • вода – 990 мл;

  • базилік фіолетовий – 1-2 гілочки;

  • сіль кам'яна не йодована – 1 1/2 ст. ложки

  • цукровий пісок – 6 ст. ложок;

  • кислота лимонна – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Даний рецепт засолювання помідорів прекрасно підійде для тих, хто з побоюванням ставиться до страв з оцтом або зовсім її не вживає. Замість нього ми будемо використовувати лимонну кислоту.
    Свіжі помідори споліскуємо і укладаємо в чисту банку. Туди ж засипаємо цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту, відмірюючи необхідну їх кількість. Поміщаємо прикриті кришками банки в посудину з водою, і після її закипання заливаємо томати підігрітою в окремій каструлі до кипіння чистою водою. Стерилізуємо ємності протягом двадцяти хвилин. При використанні літрових баночок буде достатньо і семи хвилин стерилізації. Тепер укупориваем судини кришками, даємо їм охолонути і поміщаємо на зберігання до інших заготовок.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:06
    Переглядів: 627