Помідори з базиліком і часником на зиму
Поєднання томатів, базиліка і часнику не ново і його використовують для приготування різних страв, створюючи при цьому воістину кулінарні шедеври. Ми ж пропонуємо використовувати таку композицію заготовки на зиму, що дасть не менш разючий результат.
Інгредієнти:
помідори свіжі дрібні – 16 кг;
базилік лимонний – 2-3 гілочки;
сіль кам'яна не йодована – пару щіпок;
орегано або інші трави на вибір – щіпка;
зубці часникові – 2-3 шт.;
оцет бальзамічний – 10 мл;
оливкова олія без аромату – 2/3 склянки.
Приготування
Заготовивши з базиліком і часником в'ялені помідори, ви не тільки зможете насолодитися божественним смаком отриманої закуски, але й забезпечите себе ароматним маслом, яке просочившись запашними ароматами супутніх компонентів, стане незамінною заправкою для салатів.
Для в'ялення вибираємо невеликі свіжі томати м'ясистих сортів з мінімальною соковитістю. Розрізаємо плід навпіл або на четвертинки і витягаємо при необхідності м'якоть з насінням (якщо вона дуже водяниста).
Розкладаємо заготовки на застелений пергаментным відрізу деко шкіркою вниз, підсолюємо їх небагато і приправляємо за бажанням орегано або іншими ароматними сухими травами на свій смак. В'ялити томати можна як у електросушарці, так і в духовці. Температуру при цьому необхідно підтримувати на рівні 100 градусів і дверцята духовки тримати трохи прочиненими. Залежно від соковитості плодів сушіння (в'ялення) помідорів може зайняти від трьох до шести годин.
Після охолодження в'ялені томати укладаємо в простерилизованную суху баночку, чергуючи з нарізаним пластинами часником і листочками лимонного базиліка. Заливаємо компоненти оливковою без аромату маслом, додаємо оцет бальзамічний, закривають посудину кришкою і ставимо для настоювання і зберігання на полицю холодильника. До вживання в'ялені томати з базиліком і часником будуть готові через пару тижнів.
Інгредієнти:
помідори – 17 кг;
вода – 19 л;
базилік – 145 г;
цибулина ріпчаста – 70 г;
лист лавровий – 1-2 шт.;
запашний перець (горошини) – 3-4 шт.;
сіль кам'яна не йодована – 40 г;
цукровий пісок – 15 г;
зубці часникові – 3-4 шт.
Приготування
Для засолювання помідорів нам знадобиться емальована каструля або скляна банку відповідного розміру. Помідори необхідно помити під проточною водою, а цибулини і часникові зубці очистити і розрізати на кільця і пластини відповідно.
Базиликовые гілочки споліскуємо і викладаємо на рушник. Тепер укладаємо помідори в ємність для засолювання, чергуючи шари з цибулею, часником і базиліком, після чого додаємо лаврушку, горошини духмяного перцю і заливаємо все розсолом, приготовленим шляхом розчинення у воді кам'яної не йодованої солі і цукрового піску. Якщо засолювання проводиться в каструлі, прикриваємо томати тарілкою, трохи меншій за діаметром, і на неї встановлюємо вантаж.
Через три дні перебування помідорів в розсолі при кімнатних умовах, переміщаємо їх на полицю холодильника для подальшого зберігання.
Інгредієнти:
помідори зелені – 950 г;
зубці часникові – 6-8 шт.;
вода – 08 л;
базилік – 55 г;
перець гострий – 1 стручок;
лавровий лист – 1-2 шт.;
запашний перець (горошини) – 8 шт.;
сіль кам'яна не йодована – 35 г;
цукровий пісок – 80 г;
оцет столовий – 95 мл;
зубці часникові – 3-4 шт.
Приготування
Для маринування промиваємо зелені помідори і розрізаємо їх на чотири-вісім часточок. Очищаємо і нарізаємо крупно часникові зубці, а стручок гострого перцю шаткуємо кільцями. Подрібнюємо також і базиликовые гілочки.
На дно кожної чистої баночки укладаємо трохи базиліка і часнику, кидаємо горошини духмяного перцю і кільця гострого, далі закладаємо часточки зелених томатів, чергуючи зрідка скибочками часнику і зеленню базиліка.
З води, солі, цукру та оцту варимо маринад, додавши в нього лаврове листя, кип'ятимо його пару хвилин, після чого розливаємо по банках з помідорами. Прикриваємо після цього їх кришечками і стерилізуємо у посудині з киплячою водою протягом двадцяти хвилин. Укупориваем тепер кришки, даємо баночках охолонути і переміщаємо на зберігання до інших заготовок.
В'ялені помідори з базиліком і часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Заготовивши з базиліком і часником в'ялені помідори, ви не тільки зможете насолодитися божественним смаком отриманої закуски, але й забезпечите себе ароматним маслом, яке просочившись запашними ароматами супутніх компонентів, стане незамінною заправкою для салатів.
Для в'ялення вибираємо невеликі свіжі томати м'ясистих сортів з мінімальною соковитістю. Розрізаємо плід навпіл або на четвертинки і витягаємо при необхідності м'якоть з насінням (якщо вона дуже водяниста).
Розкладаємо заготовки на застелений пергаментным відрізу деко шкіркою вниз, підсолюємо їх небагато і приправляємо за бажанням орегано або іншими ароматними сухими травами на свій смак. В'ялити томати можна як у електросушарці, так і в духовці. Температуру при цьому необхідно підтримувати на рівні 100 градусів і дверцята духовки тримати трохи прочиненими. Залежно від соковитості плодів сушіння (в'ялення) помідорів може зайняти від трьох до шести годин.
Після охолодження в'ялені томати укладаємо в простерилизованную суху баночку, чергуючи з нарізаним пластинами часником і листочками лимонного базиліка. Заливаємо компоненти оливковою без аромату маслом, додаємо оцет бальзамічний, закривають посудину кришкою і ставимо для настоювання і зберігання на полицю холодильника. До вживання в'ялені томати з базиліком і часником будуть готові через пару тижнів.
Малосольні помідори з часником і базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для засолювання помідорів нам знадобиться емальована каструля або скляна банку відповідного розміру. Помідори необхідно помити під проточною водою, а цибулини і часникові зубці очистити і розрізати на кільця і пластини відповідно.
Базиликовые гілочки споліскуємо і викладаємо на рушник. Тепер укладаємо помідори в ємність для засолювання, чергуючи шари з цибулею, часником і базиліком, після чого додаємо лаврушку, горошини духмяного перцю і заливаємо все розсолом, приготовленим шляхом розчинення у воді кам'яної не йодованої солі і цукрового піску. Якщо засолювання проводиться в каструлі, прикриваємо томати тарілкою, трохи меншій за діаметром, і на неї встановлюємо вантаж.
Через три дні перебування помідорів в розсолі при кімнатних умовах, переміщаємо їх на полицю холодильника для подальшого зберігання.
Зелені помідори, мариновані з базиліком і часником
Інгредієнти:
Приготування
Для маринування промиваємо зелені помідори і розрізаємо їх на чотири-вісім часточок. Очищаємо і нарізаємо крупно часникові зубці, а стручок гострого перцю шаткуємо кільцями. Подрібнюємо також і базиликовые гілочки.
На дно кожної чистої баночки укладаємо трохи базиліка і часнику, кидаємо горошини духмяного перцю і кільця гострого, далі закладаємо часточки зелених томатів, чергуючи зрідка скибочками часнику і зеленню базиліка.
З води, солі, цукру та оцту варимо маринад, додавши в нього лаврове листя, кип'ятимо його пару хвилин, після чого розливаємо по банках з помідорами. Прикриваємо після цього їх кришечками і стерилізуємо у посудині з киплячою водою протягом двадцяти хвилин. Укупориваем тепер кришки, даємо баночках охолонути і переміщаємо на зберігання до інших заготовок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Наповнити особливим смаком звичайну помідорну консервацію допоможуть наші цікаві рецепти. Рекомендуємо додати в кожну баночку по кілька гілочок
Томати з базиліком на зиму
Наповнити базовий склад консервованих помідорів рекомендуємо свіжими листочками базиліку. Далі опишемо найбільш цікаві варіації цієї заготовки. Також
Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
Урізноманітнити звичний рецепт томатної консервації пропонуємо цікавими способами. Розповімо, як доповнити помідори ароматними листям базиліка. У
Консервовані помідори з базиліком
Наповнити новим смаком звичайну помідорну закатку допоможуть всілякі добавки. Далі підкажемо, як урізноманітнити рецепт консервованих томатів
Мариновані томати на зиму
У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій