Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
У хазяєчок в наявності є багато цікавих рецептів консервації. А ми вам зараз розповімо, як закрити помідори на зиму без стерилізації з базиліком.
Інгредієнти:
стиглі тугі помідори – 2 кг;
зубчики часнику – 4 шт.;
оцет – 50 мл;
вода питна – 15 літра;
цукор – 170 г;
базилік свіжий – 50 г;
не йодована сіль – 60 р.
Приготування
У підготовлені пропарені баночки поміщаємо зубчики часнику, вимиті помідори і гілочки базиліка. Тепер робимо маринад: закипілу воду сахарим і солимо. Вливаємо його в помідори, даємо 5 хвилин настоятися. Потім його зливаємо, кип'ятимо, вливаємо оцет і знову заливаємо помідори. Відразу ж банки укупориваем і перевертаємо, залишаючи так до охолодження.
Інгредієнти:
стиглі помідори;
йодована сіль не – 60 г;
гілочки базиліка – 3 шт.;
цукор – 150 г;
очищена вода;
кислота лимонна – 5 р.
Приготування
Гілочки базиліка поміщаємо в банку, далі кладемо помідори, також накриваємо листком базиліка. Все це заливаємо окропом і чверть години даємо настоятися. Після цього воду зливаємо, додаємо в неї сіль, цукор і знову ставимо на плиту. Додаємо лимонну кислоту прямо в банку, заливаємо киплячим маринадом, закатуємо. Ставимо їх денцем вгору, добре вкриваємо і даємо охолонути.
Інгредієнти:
сіль – 10 г;
оцет – 15 мл;
базилік – 1 пучок;
цукор – 60 г;
помідори стиглі м'ясисті – 1 кг.
Приготування
Змішуємо сіль з цукром. Базилік подрібнюємо. Помідори нарізаємо часточками. Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю (важливо використовувати для цього емальований посуд), додаємо сіль з цукром. Добре розмішуємо. Даємо постояти годинку-дві, щоб помідори пустили сік. Потім даємо масі закипіти. На малому вогні тушкуємо 10 хвилин, потім вливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо по банках. Тут же укупориваем, закутуємо до охолодження і зберігаємо такий салат в холоді.
Інгредієнти:
помідори черрі – 1 кг;
свіжий базилік – 1 пучок;
мед рідкий натуральний – 1 ст. ложка;
цукор – 25 г;
не йодована сіль – 10 г;
чорний перець горошком – 4-5 шт.;
оцет – 25 мл;
часник – 3 зубчики.
Приготування
Вимиті помідори чилі біля плодоніжки наколюємо зубочисткою. Після цього поміщаємо їх у банку, перекладаючи зубчиками часнику, горошинами перцю, і листочками базиліку. Заливаємо киплячою водою, на чверть години залишаємо. Потім воду зливаємо в каструлю, сахарим її, солимо. Вливаємо оцет вже після закипання, тоді ж додаємо мед і отриманим маринадом заливаємо помідори. Банку відразу укупориваем.
Мариновані помідори з базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
У підготовлені пропарені баночки поміщаємо зубчики часнику, вимиті помідори і гілочки базиліка. Тепер робимо маринад: закипілу воду сахарим і солимо. Вливаємо його в помідори, даємо 5 хвилин настоятися. Потім його зливаємо, кип'ятимо, вливаємо оцет і знову заливаємо помідори. Відразу ж банки укупориваем і перевертаємо, залишаючи так до охолодження.
Консервовані помідори з базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гілочки базиліка поміщаємо в банку, далі кладемо помідори, також накриваємо листком базиліка. Все це заливаємо окропом і чверть години даємо настоятися. Після цього воду зливаємо, додаємо в неї сіль, цукор і знову ставимо на плиту. Додаємо лимонну кислоту прямо в банку, заливаємо киплячим маринадом, закатуємо. Ставимо їх денцем вгору, добре вкриваємо і даємо охолонути.
Салат з помідорів і базиліка на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сіль з цукром. Базилік подрібнюємо. Помідори нарізаємо часточками. Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю (важливо використовувати для цього емальований посуд), додаємо сіль з цукром. Добре розмішуємо. Даємо постояти годинку-дві, щоб помідори пустили сік. Потім даємо масі закипіти. На малому вогні тушкуємо 10 хвилин, потім вливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо по банках. Тут же укупориваем, закутуємо до охолодження і зберігаємо такий салат в холоді.
Помідори черрі з базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті помідори чилі біля плодоніжки наколюємо зубочисткою. Після цього поміщаємо їх у банку, перекладаючи зубчиками часнику, горошинами перцю, і листочками базиліку. Заливаємо киплячою водою, на чверть години залишаємо. Потім воду зливаємо в каструлю, сахарим її, солимо. Вливаємо оцет вже після закипання, тоді ж додаємо мед і отриманим маринадом заливаємо помідори. Банку відразу укупориваем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Наповнити особливим смаком звичайну помідорну консервацію допоможуть наші цікаві рецепти. Рекомендуємо додати в кожну баночку по кілька гілочок
Помідори з виноградом без оцту на зиму
Ця консервація неодмінно сподобається всім любителям цікавих страв. На стіл подавати можна не тільки чудово смачні помідори, але і сам виноград
Консервовані помідори з базиліком
Наповнити новим смаком звичайну помідорну закатку допоможуть всілякі добавки. Далі підкажемо, як урізноманітнити рецепт консервованих томатів
Мариновані помідори з базиліком на зиму
У кожної гарної господині чимало рецептів, які вона взяла у мами, бабусі, подруги, придумала сама. Зазвичай ці рецепти досить популярні і ними нікого
Томатний соус з базиліком
Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому