» » Помідори з виноградом без оцту на зиму

Помідори з виноградом без оцту на зиму

Помідори з виноградом без оцту на зиму
Є багато рецептів консервації помідорів. Але багато хто з них роблять з оцтом, а деяким вживати даний інгредієнт не можна. Але є прекрасна альтернатива. Як закрити помідори з виноградом без оцту на зиму, зараз дізнаєтесь.
Консервовані помідори з виноградом без оцту
Інгредієнти:

  • стиглі тугі помідори – 13 кг;

  • зубчики часнику – 3 шт.;

  • виноград – 350 г;

  • цукор – 45 г;

  • перець солодкий великого розміру – 1 шт.;

  • кухонна сіль – 45 г;

  • зелень.


  • Приготування
    У чисту пропарену банку викладаємо зубчики часнику, зелень, перчик, нарізану часточками, а зверху поміщаємо виноград з помідорами. Зверху вливаємо окріп і залишаємо на 20 хвилин. Після цього зливаємо воду, кип'ятимо, сахарим, солимо і знову заливаємо помідори. Тут же укупориваем, ставимо дном вгору і вкриваємо чим-небудь теплим.
    Помідори з виноградом без оцту
    Інгредієнти:

  • стиглі тугі помідори – 25 кг;

  • виноград – 200 г;

  • смородиновий, вишневий, лавровий лист – 2 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • сушений або свіжий кріп;

  • сіль кам'яна – 30 г;

  • чорний перець горошком – 4 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • листочок хрону невеликого розміру – 1 шт.


  • Приготування
    Виноград відокремлюємо від гілочки. Часник, прянощі і зелень покласти в банку, далі викладаємо помідори, виноград і перець, нарізаний часточками. Зверху кладемо сіль і цукор, вливаємо крутий окріп і даємо постояти хвилин 10. Після цього маринад обережно зливаємо в каструлю, а після закипання знову заливаємо помідори, тут же закатуємо.
    Рецепт помідорів з виноградом без оцту
    Інгредієнти:

  • помідори;

  • виноград – 250 г;

  • вода фільтрована – 15 літра;

  • зелень;

  • перець горошком;

  • солодкий перець великий – 1 шт.;

  • цукор – 40 г;

  • кухонна сіль – 60 р.


  • Приготування
    Овочі й виноград добре миємо. Перець чистимо від серцевини і ріжемо часточками. У кожну підготовлену банку викладаємо виноград, солодкий перець, зелень і помідори. Потім вливаємо окріп і на чверть години залишаємо. Після цього зливаємо воду, даємо їй закипіти. Знову заливаємо помідори, даємо постояти і знову зливаємо. Тепер вже солимо, сахарим і після закипання заливаємо томати. На цей раз банку укупориваем, ставимо догори дном, добре вкриваємо і даємо так охолонути.
    Мариновані помідори з виноградом без оцту
    Інгредієнти:

  • щільні помідори;

  • виноград – 300 г;

  • цибуля середньої величини – 1 шт.;

  • сіль кам'яна – 40 г;

  • пісок цукровий – 80 г;

  • перець духмяний горошком – 3 шт.;

  • базилік;

  • часник – 2-3 зубчики.


  • Приготування
    Добре моєму виноград і помідори. У винограді ягідки відокремлюємо від гілки. Поміщаємо помідори, виноград і всі спеції із зеленню в банку. Вливаємо окріп, наполягаємо чверть години, а потім зливаємо. Кип'ятимо рідину і знову заливаємо, даємо настоятися чверть години і знову зливаємо. Знову даємо закипіти, сахарим, солимо. І нарешті, останній раз заливаємо помідори з виноградом і тут же укупориваем банку прокип'яченої жерстяної кришкою. Тепер перевертаємо її дном вгору, вкриваємо і залишаємо остигати.
    Консервація помідор з виноградом без оцту
    Інгредієнти:

  • невеликі помідори щільних сортів;

  • солодкий виноград – 100 г;

  • виноград кислий – 100 г;

  • солодкий болгарський перець – 2 шт.;

  • очищена вода – 1 літр;

  • морква – 170 г;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • кам'яна сіль – 30 г;

  • чорний перець горошком – 8 шт.


  • Приготування
    На дно підготовлених пропарених баночок викладаємо нарізану кружальцями моркву, кладемо спеції і цибулю, нашатковану кільцями. Тепер викладаємо помідори, чергуючи їх з шматочками перцю і виноградом. Заливаємо зверху окропом, залишаємо хвилин на 10 потім воду зливаємо, солимо, сахарим, даємо закипіти, знову заливаємо наші помідори і відразу укупориваем. Всім вдалої і смачною консервації!
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:04
    Переглядів: 91