Є багато рецептів консервації помідорів. Але багато хто з них роблять з оцтом, а деяким вживати даний інгредієнт не можна. Але є прекрасна альтернатива. Як закрити помідори з виноградом без оцту на зиму, зараз дізнаєтесь.
Консервовані помідори з виноградом без оцту
Інгредієнти: стиглі тугі помідори – 13 кг; зубчики часнику – 3 шт.; виноград – 350 г; цукор – 45 г; перець солодкий великого розміру – 1 шт.; кухонна сіль – 45 г; зелень. Приготування У чисту пропарену банку викладаємо зубчики часнику, зелень, перчик, нарізану часточками, а зверху поміщаємо виноград з помідорами. Зверху вливаємо окріп і залишаємо на 20 хвилин. Після цього зливаємо воду, кип'ятимо, сахарим, солимо і знову заливаємо помідори. Тут же укупориваем, ставимо дном вгору і вкриваємо чим-небудь теплим.
Помідори з виноградом без оцту
Інгредієнти: стиглі тугі помідори – 25 кг; виноград – 200 г; смородиновий, вишневий, лавровий лист – 2 шт.; цукор – 45 г; сушений або свіжий кріп; сіль кам'яна – 30 г; чорний перець горошком – 4 шт.; часник – 4 зубчики; листочок хрону невеликого розміру – 1 шт. Приготування Виноград відокремлюємо від гілочки. Часник, прянощі і зелень покласти в банку, далі викладаємо помідори, виноград і перець, нарізаний часточками. Зверху кладемо сіль і цукор, вливаємо крутий окріп і даємо постояти хвилин 10. Після цього маринад обережно зливаємо в каструлю, а після закипання знову заливаємо помідори, тут же закатуємо.
Рецепт помідорів з виноградом без оцту
Інгредієнти: помідори; виноград – 250 г; вода фільтрована – 15 літра; зелень; перець горошком; солодкий перець великий – 1 шт.; цукор – 40 г; кухонна сіль – 60 р. Приготування Овочі й виноград добре миємо. Перець чистимо від серцевини і ріжемо часточками. У кожну підготовлену банку викладаємо виноград, солодкий перець, зелень і помідори. Потім вливаємо окріп і на чверть години залишаємо. Після цього зливаємо воду, даємо їй закипіти. Знову заливаємо помідори, даємо постояти і знову зливаємо. Тепер вже солимо, сахарим і після закипання заливаємо томати. На цей раз банку укупориваем, ставимо догори дном, добре вкриваємо і даємо так охолонути.
Мариновані помідори з виноградом без оцту
Інгредієнти: щільні помідори; виноград – 300 г; цибуля середньої величини – 1 шт.; сіль кам'яна – 40 г; пісок цукровий – 80 г; перець духмяний горошком – 3 шт.; базилік; часник – 2-3 зубчики. Приготування Добре моєму виноград і помідори. У винограді ягідки відокремлюємо від гілки. Поміщаємо помідори, виноград і всі спеції із зеленню в банку. Вливаємо окріп, наполягаємо чверть години, а потім зливаємо. Кип'ятимо рідину і знову заливаємо, даємо настоятися чверть години і знову зливаємо. Знову даємо закипіти, сахарим, солимо. І нарешті, останній раз заливаємо помідори з виноградом і тут же укупориваем банку прокип'яченої жерстяної кришкою. Тепер перевертаємо її дном вгору, вкриваємо і залишаємо остигати.
Консервація помідор з виноградом без оцту
Інгредієнти: невеликі помідори щільних сортів; солодкий виноград – 100 г; виноград кислий – 100 г; солодкий болгарський перець – 2 шт.; очищена вода – 1 літр; морква – 170 г; ріпчаста цибуля – 250 г; пісок цукровий – 25 г; кам'яна сіль – 30 г; чорний перець горошком – 8 шт. Приготування На дно підготовлених пропарених баночок викладаємо нарізану кружальцями моркву, кладемо спеції і цибулю, нашатковану кільцями. Тепер викладаємо помідори, чергуючи їх з шматочками перцю і виноградом. Заливаємо зверху окропом, залишаємо хвилин на 10 потім воду зливаємо, солимо, сахарим, даємо закипіти, знову заливаємо наші помідори і відразу укупориваем. Всім вдалої і смачною консервації!