Консервований виноград на зиму
З винограду виходить не тільки смачне вино. Маса цікавих заготовок можна зробити з цього продукту. Рецепти консервованого винограду на зиму чекають вас нижче.
Як консервувати виноград на зиму?
Інгредієнти:
виноград – 700 г;
очищена вода — 2 літри;
цукор — 1 стакан.
Приготування
Наливаємо воду в каструлю і даємо закипіти. У чисту пропарену банку викладаємо виноград, вливаємо окріп і зверху просто прикриваємо кришкою. Хвилин через 20 воду зливаємо в каструлю, сахарим і знову даємо закипіти. Отриманим сиропом заливаємо виноград і тут же укупориваем. Ставимо баночки вгору денцем і закутуємо.
Виноград консервований - як оливки
Інгредієнти:
вода — 1 літр;
столовий оцет — 2/3 склянки;
бутони гвоздики — 6 шт.;
запашний перець горошком — 6 шт.;
лавровий лист — 2 шт.;
цукор – 300 г;
паличка кориці — 1 шт.;
виноград.
Приготування
Виноград моєму і відокремлюємо ягідки від гілочок. Наповнюємо ними банки. Для заливки кип'ятимо воду, закладаємо в неї спеції і вливаємо оцет. Отриманим маринадом заливаємо виноград і закатуємо. Консервований виноград без стерилізації можна зберігати при кімнатній температурі.
Виноград, консервовані в сиропі на зиму
Інгредієнти:
стиглий виноград — 1 кг;
очищена вода — 1 літр;
пісок цукровий — 350 г;
кислота лимонна — 1/2 ч. ложки.
Приготування
Виноград перебираємо, зіпсовані ягідки видаляємо. А потім весь виноград заливаємо гарячою водою, щоб він прогрівся і надалі не лопався при контакті з окропом. Потім розкладаємо ягідки за чистим пропаренным банкам і заливаємо окропом. Хвилин через 10 зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту і після закипання знову заливаємо ягоди.
Як консервувати виноград?
Інгредієнти:
стиглий виноград – 1 кг;
очищена вода – 1 літр;
кислота лимонна – щіпка;
цукор – 12 кг
Приготування
Ягоди винограду обриваємо з гілочок, видаляємо насіння, опускаємо в підготовлений заздалегідь цукровий сироп і проварюємо близько 15 хвилин. Потім масу знімаємо з вогню і на 5 годин залишаємо. Знову ставимо ємність з варенням на плиту, доводимо до кипіння, відставляємо і знову 5 годин витримуємо. Знову ягід в сиропі даємо закипіти, проварюємо хвилин 10 додаємо лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 10. Після цього вже розливаємо варення по банках і укупориваем.
Консервований виноград гронами
Інгредієнти:
очищена вода – 2 літри;
цукор – 2 склянки;
грона винограду.
Приготування
Виноградні грона гарненько промиваємо, бланшируем в окропі 2 хвилини, а потім розподіляємо по банкам. З цукру і води готуємо сироп , яким одразу ж заливаємо виноград і укупориваем. Після цього банки перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.
Як консервувати виноград на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо воду в каструлю і даємо закипіти. У чисту пропарену банку викладаємо виноград, вливаємо окріп і зверху просто прикриваємо кришкою. Хвилин через 20 воду зливаємо в каструлю, сахарим і знову даємо закипіти. Отриманим сиропом заливаємо виноград і тут же укупориваем. Ставимо баночки вгору денцем і закутуємо.
Виноград консервований - як оливки
Інгредієнти:
Приготування
Виноград моєму і відокремлюємо ягідки від гілочок. Наповнюємо ними банки. Для заливки кип'ятимо воду, закладаємо в неї спеції і вливаємо оцет. Отриманим маринадом заливаємо виноград і закатуємо. Консервований виноград без стерилізації можна зберігати при кімнатній температурі.
Виноград, консервовані в сиропі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Виноград перебираємо, зіпсовані ягідки видаляємо. А потім весь виноград заливаємо гарячою водою, щоб він прогрівся і надалі не лопався при контакті з окропом. Потім розкладаємо ягідки за чистим пропаренным банкам і заливаємо окропом. Хвилин через 10 зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту і після закипання знову заливаємо ягоди.
Як консервувати виноград?
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди винограду обриваємо з гілочок, видаляємо насіння, опускаємо в підготовлений заздалегідь цукровий сироп і проварюємо близько 15 хвилин. Потім масу знімаємо з вогню і на 5 годин залишаємо. Знову ставимо ємність з варенням на плиту, доводимо до кипіння, відставляємо і знову 5 годин витримуємо. Знову ягід в сиропі даємо закипіти, проварюємо хвилин 10 додаємо лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 10. Після цього вже розливаємо варення по банках і укупориваем.
Консервований виноград гронами
Інгредієнти:
Приготування
Виноградні грона гарненько промиваємо, бланшируем в окропі 2 хвилини, а потім розподіляємо по банкам. З цукру і води готуємо сироп , яким одразу ж заливаємо виноград і укупориваем. Після цього банки перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори з виноградом без оцту на зиму
Ця консервація неодмінно сподобається всім любителям цікавих страв. На стіл подавати можна не тільки чудово смачні помідори, але і сам виноград
Компот з дині на зиму – рецепти
По-справжньому незвичайну заготівлю пропонуємо створити за рецептами, які описані далі. Розповімо, як зварити дивовижно ароматний, насичений компот з
Виноград на зиму
Знаючи деякі тонкощі роботи з виноградом і озброївшись хорошими рецептами, можна без залишку використовувати його великий урожай. Далі опишемо цікаві
Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як