Вернуться назад Распечатать

Консервований виноград на зиму

Консервований виноград на зиму
З винограду виходить не тільки смачне вино. Маса цікавих заготовок можна зробити з цього продукту. Рецепти консервованого винограду на зиму чекають вас нижче.
Як консервувати виноград на зиму?
Інгредієнти:

  • виноград – 700 г;

  • очищена вода — 2 літри;

  • цукор — 1 стакан.


  • Приготування
    Наливаємо воду в каструлю і даємо закипіти. У чисту пропарену банку викладаємо виноград, вливаємо окріп і зверху просто прикриваємо кришкою. Хвилин через 20 воду зливаємо в каструлю, сахарим і знову даємо закипіти. Отриманим сиропом заливаємо виноград і тут же укупориваем. Ставимо баночки вгору денцем і закутуємо.
    Виноград консервований - як оливки
    Інгредієнти:

  • вода — 1 літр;

  • столовий оцет — 2/3 склянки;

  • бутони гвоздики — 6 шт.;

  • запашний перець горошком — 6 шт.;

  • лавровий лист — 2 шт.;

  • цукор – 300 г;

  • паличка кориці — 1 шт.;

  • виноград.


  • Приготування
    Виноград моєму і відокремлюємо ягідки від гілочок. Наповнюємо ними банки. Для заливки кип'ятимо воду, закладаємо в неї спеції і вливаємо оцет. Отриманим маринадом заливаємо виноград і закатуємо. Консервований виноград без стерилізації можна зберігати при кімнатній температурі.
    Виноград, консервовані в сиропі на зиму
    Інгредієнти:

  • стиглий виноград — 1 кг;

  • очищена вода — 1 літр;

  • пісок цукровий — 350 г;

  • кислота лимонна — 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Виноград перебираємо, зіпсовані ягідки видаляємо. А потім весь виноград заливаємо гарячою водою, щоб він прогрівся і надалі не лопався при контакті з окропом. Потім розкладаємо ягідки за чистим пропаренным банкам і заливаємо окропом. Хвилин через 10 зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту і після закипання знову заливаємо ягоди.
    Як консервувати виноград?
    Інгредієнти:

  • стиглий виноград – 1 кг;

  • очищена вода – 1 літр;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • цукор – 12 кг


  • Приготування
    Ягоди винограду обриваємо з гілочок, видаляємо насіння, опускаємо в підготовлений заздалегідь цукровий сироп і проварюємо близько 15 хвилин. Потім масу знімаємо з вогню і на 5 годин залишаємо. Знову ставимо ємність з варенням на плиту, доводимо до кипіння, відставляємо і знову 5 годин витримуємо. Знову ягід в сиропі даємо закипіти, проварюємо хвилин 10 додаємо лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 10. Після цього вже розливаємо варення по банках і укупориваем.
    Консервований виноград гронами
    Інгредієнти:

  • очищена вода – 2 літри;

  • цукор – 2 склянки;

  • грона винограду.


  • Приготування
    Виноградні грона гарненько промиваємо, бланшируем в окропі 2 хвилини, а потім розподіляємо по банкам. З цукру і води готуємо сироп , яким одразу ж заливаємо виноград і укупориваем. Після цього банки перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.