З винограду виходить не тільки смачне вино. Маса цікавих заготовок можна зробити з цього продукту. Рецепти консервованого винограду на зиму чекають вас нижче.
Як консервувати виноград на зиму?
Інгредієнти: виноград – 700 г; очищена вода — 2 літри; цукор — 1 стакан. Приготування Наливаємо воду в каструлю і даємо закипіти. У чисту пропарену банку викладаємо виноград, вливаємо окріп і зверху просто прикриваємо кришкою. Хвилин через 20 воду зливаємо в каструлю, сахарим і знову даємо закипіти. Отриманим сиропом заливаємо виноград і тут же укупориваем. Ставимо баночки вгору денцем і закутуємо.
Виноград консервований - як оливки
Інгредієнти: вода — 1 літр; столовий оцет — 2/3 склянки; бутони гвоздики — 6 шт.; запашний перець горошком — 6 шт.; лавровий лист — 2 шт.; цукор – 300 г; паличка кориці — 1 шт.; виноград. Приготування Виноград моєму і відокремлюємо ягідки від гілочок. Наповнюємо ними банки. Для заливки кип'ятимо воду, закладаємо в неї спеції і вливаємо оцет. Отриманим маринадом заливаємо виноград і закатуємо. Консервований виноград без стерилізації можна зберігати при кімнатній температурі.
Виноград, консервовані в сиропі на зиму
Інгредієнти: стиглий виноград — 1 кг; очищена вода — 1 літр; пісок цукровий — 350 г; кислота лимонна — 1/2 ч. ложки. Приготування Виноград перебираємо, зіпсовані ягідки видаляємо. А потім весь виноград заливаємо гарячою водою, щоб він прогрівся і надалі не лопався при контакті з окропом. Потім розкладаємо ягідки за чистим пропаренным банкам і заливаємо окропом. Хвилин через 10 зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту і після закипання знову заливаємо ягоди.
Як консервувати виноград?
Інгредієнти: стиглий виноград – 1 кг; очищена вода – 1 літр; кислота лимонна – щіпка; цукор – 12 кг Приготування Ягоди винограду обриваємо з гілочок, видаляємо насіння, опускаємо в підготовлений заздалегідь цукровий сироп і проварюємо близько 15 хвилин. Потім масу знімаємо з вогню і на 5 годин залишаємо. Знову ставимо ємність з варенням на плиту, доводимо до кипіння, відставляємо і знову 5 годин витримуємо. Знову ягід в сиропі даємо закипіти, проварюємо хвилин 10 додаємо лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 10. Після цього вже розливаємо варення по банках і укупориваем.
Консервований виноград гронами
Інгредієнти: очищена вода – 2 літри; цукор – 2 склянки; грона винограду. Приготування Виноградні грона гарненько промиваємо, бланшируем в окропі 2 хвилини, а потім розподіляємо по банкам. З цукру і води готуємо сироп , яким одразу ж заливаємо виноград і укупориваем. Після цього банки перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.