Огірки у виноградних листках на зиму
Є багато рецептів консервації огірків. Ще один цікавий варіант ми вам зараз розповімо. Як закрити огірки у виноградних листках на зиму, дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
огірки;
очищена вода – 15 літра;
пісок цукровий – 50 г;
виноградні листочки ;
сіль – 50 г;
часник.
Приготування
Добре моєму виноградні листочки і огірки. Заливаємо огірки закипілої водою, потім охолоджуємо, а потім вже загортаємо їх в виноградні листочки. На дно підготовленої стерилізованою банки кладемо очищений часник, а зверху поміщаємо огірки в листочках. Вони повинні бути покладені дуже щільно, щоб після заливки не розгорнулися. Для розсолу окріп солимо, додаємо цукор. Заливаємо огірочки, даємо постояти хвилин 5 потім зливаємо розсіл, кип'ятимо і знову заливаємо огірочки. Процедуру повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо. Якщо огірочки добре загорнуті, то вони не втратять колір і залишаться яскраво-зеленими. Огірки у виноградних листках на зиму краще зберігати в холоді.
Інгредієнти:
огірки невеликі;
виноградні листя;
суцвіття кропу – 2 шт.;
чорний перець горошком – 5 шт.;
столовий оцет – 90 мл;
листочки смородини – 5 шт.;
перець духмяний горошком – 5 шт.;
сіль кам'яна – 30 г;
горілка – 50 мл;
цукор – 50 г;
часник – 3-4 зубчики.
Приготування
Замочуємо В холодній воді огірки і на пару годин залишаємо. Потім обдаємо окропом і під холодною водою остуджуємо. Зрізаємо кінчики огірків. Виноградні листочки заливаємо окропом і на 5 хвилин залишаємо. Воду зливаємо. Кожен огірочок загортаємо в листочок. На дно підготовленої вимитої і простерилізованій банки викладаємо листочки смородини, кріп, часник, нарізаний пластинами, перець. Щільно викладаємо огірки, загорнуті в листя винограду. Заливаємо огірки окропом, даємо настоятися хвилин 15 а потім воду зливаємо, солимо, сахарим і даємо закипіти. Другий раз заливаємо огірки, додаємо горілку, оцет. Тут же укупориваем банки бляшаними кришками, ставимо вгору денцем і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
листя винограду;
очищена вода – 1 літр;
яблучний сік – 300 мл;
огірки – 2 кг;
цукор – 50 г;
кам'яна сіль – 50 р.
Приготування
Виноградні листочки і огірки добре миємо. Кожен огірочок щільно обертаємо листочком і щільно укладаємо в банку. Яблучний сік змішуємо з водою, кладемо цукор і сіль і даємо маринаду закипіти. Заливаємо їм огірки, даємо постояти хвилин 7 зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо. Повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо.
Огірки у виноградних листках - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Добре моєму виноградні листочки і огірки. Заливаємо огірки закипілої водою, потім охолоджуємо, а потім вже загортаємо їх в виноградні листочки. На дно підготовленої стерилізованою банки кладемо очищений часник, а зверху поміщаємо огірки в листочках. Вони повинні бути покладені дуже щільно, щоб після заливки не розгорнулися. Для розсолу окріп солимо, додаємо цукор. Заливаємо огірочки, даємо постояти хвилин 5 потім зливаємо розсіл, кип'ятимо і знову заливаємо огірочки. Процедуру повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо. Якщо огірочки добре загорнуті, то вони не втратять колір і залишаться яскраво-зеленими. Огірки у виноградних листках на зиму краще зберігати в холоді.
Мариновані огірки з виноградним листям
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо В холодній воді огірки і на пару годин залишаємо. Потім обдаємо окропом і під холодною водою остуджуємо. Зрізаємо кінчики огірків. Виноградні листочки заливаємо окропом і на 5 хвилин залишаємо. Воду зливаємо. Кожен огірочок загортаємо в листочок. На дно підготовленої вимитої і простерилізованій банки викладаємо листочки смородини, кріп, часник, нарізаний пластинами, перець. Щільно викладаємо огірки, загорнуті в листя винограду. Заливаємо огірки окропом, даємо настоятися хвилин 15 а потім воду зливаємо, солимо, сахарим і даємо закипіти. Другий раз заливаємо огірки, додаємо горілку, оцет. Тут же укупориваем банки бляшаними кришками, ставимо вгору денцем і залишаємо остигати.
Заготівля огірків у виноградних листках
Інгредієнти:
Приготування
Виноградні листочки і огірки добре миємо. Кожен огірочок щільно обертаємо листочком і щільно укладаємо в банку. Яблучний сік змішуємо з водою, кладемо цукор і сіль і даємо маринаду закипіти. Заливаємо їм огірки, даємо постояти хвилин 7 зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо. Повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Огірки в соусі чилі на зиму
Спробуйте урізноманітнити непримітний рецепт засолки огірків звичайним соусом чилі. Повірте, така пікантна закуска неодмінно кожному любителю
Розсіл для маринованих огірків
Найпопулярніший варіант загортання - мариновані огірки. Їх ми взимку використовуємо досить часто, наповнюючи різні страви або в якості самостійної
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків