Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Огірки у виноградних листках на зиму

Огірки у виноградних листках на зиму

18-11-2016, 22:04
2 104
Огірки у виноградних листках на зиму
Є багато рецептів консервації огірків. Ще один цікавий варіант ми вам зараз розповімо. Як закрити огірки у виноградних листках на зиму, дізнаєтеся з цієї статті.

Огірки у виноградних листках - рецепт


Інгредієнти:

  • огірки;

  • очищена вода – 15 літра;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • виноградні листочки ;

  • сіль – 50 г;

  • часник.


  • Приготування
    Добре моєму виноградні листочки і огірки. Заливаємо огірки закипілої водою, потім охолоджуємо, а потім вже загортаємо їх в виноградні листочки. На дно підготовленої стерилізованою банки кладемо очищений часник, а зверху поміщаємо огірки в листочках. Вони повинні бути покладені дуже щільно, щоб після заливки не розгорнулися. Для розсолу окріп солимо, додаємо цукор. Заливаємо огірочки, даємо постояти хвилин 5 потім зливаємо розсіл, кип'ятимо і знову заливаємо огірочки. Процедуру повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо. Якщо огірочки добре загорнуті, то вони не втратять колір і залишаться яскраво-зеленими. Огірки у виноградних листках на зиму краще зберігати в холоді.

    Мариновані огірки з виноградним листям


    Інгредієнти:

  • огірки невеликі;

  • виноградні листя;

  • суцвіття кропу – 2 шт.;

  • чорний перець горошком – 5 шт.;

  • столовий оцет – 90 мл;

  • листочки смородини – 5 шт.;

  • перець духмяний горошком – 5 шт.;

  • сіль кам'яна – 30 г;

  • горілка – 50 мл;

  • цукор – 50 г;

  • часник – 3-4 зубчики.


  • Приготування
    Замочуємо В холодній воді огірки і на пару годин залишаємо. Потім обдаємо окропом і під холодною водою остуджуємо. Зрізаємо кінчики огірків. Виноградні листочки заливаємо окропом і на 5 хвилин залишаємо. Воду зливаємо. Кожен огірочок загортаємо в листочок. На дно підготовленої вимитої і простерилізованій банки викладаємо листочки смородини, кріп, часник, нарізаний пластинами, перець. Щільно викладаємо огірки, загорнуті в листя винограду. Заливаємо огірки окропом, даємо настоятися хвилин 15 а потім воду зливаємо, солимо, сахарим і даємо закипіти. Другий раз заливаємо огірки, додаємо горілку, оцет. Тут же укупориваем банки бляшаними кришками, ставимо вгору денцем і залишаємо остигати.

    Заготівля огірків у виноградних листках


    Інгредієнти:

  • листя винограду;

  • очищена вода – 1 літр;

  • яблучний сік – 300 мл;

  • огірки – 2 кг;

  • цукор – 50 г;

  • кам'яна сіль – 50 р.


  • Приготування
    Виноградні листочки і огірки добре миємо. Кожен огірочок щільно обертаємо листочком і щільно укладаємо в банку. Яблучний сік змішуємо з водою, кладемо цукор і сіль і даємо маринаду закипіти. Заливаємо їм огірки, даємо постояти хвилин 7 зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо. Повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Огірки в соусі чилі на зиму
    Огірки в соусі чилі на зиму
    Спробуйте урізноманітнити непримітний рецепт засолки огірків звичайним соусом чилі. Повірте, така пікантна закуска неодмінно кожному любителю
    Розсіл для маринованих огірків
    Розсіл для маринованих огірків
    Найпопулярніший варіант загортання - мариновані огірки. Їх ми взимку використовуємо досить часто, наповнюючи різні страви або в якості самостійної
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Рецепт маринованих огірків з оцтом
    Рецепт маринованих огірків з оцтом
    Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
    Огірки в соусі чилі
    Огірки в соусі чилі
    На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків