Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсіл для маринованих огірків

Розсіл для маринованих огірків

18-11-2016, 21:00
879
Розсіл для маринованих огірків
Мариновані огірочки – прекрасна заготівля на зиму. Як приготувати розсіл для маринованих огірків, читайте нижче.

Смачний розсіл для маринованих огірків


Інгредієнти:

  • огірки;

  • вода бутильована – 1 літр;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • гірчиця в зернах;

  • чорний перець горошком;

  • йодована сіль не – 60 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • парасольки кропу;

  • листочки смородини і вишні.


  • Приготування
    Огірки миємо, кінчики зрізаємо і щоб вони вийшли хрусткими, замочуємо в холодній воді години на 3-4. Часник чистимо і очищаємо. На дно підготовлених пропарених баночок кладемо зелень, часник, спеції і укладаємо огірочки. Заливаємо огірки окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду.
    Робимо розсіл для маринованих огірків на зиму - додаємо у воду цукор, сіль, а після закипання вливаємо оцет. Отриманим розсолом огірочки в банках заливаємо і тут же укупориваем.

    Мариновані огірки в холодному розсолі


    Інгредієнти:

  • невеликі свіжі огірки – 17 кг

  • сіль поварена – 100 г;

  • колодязна або джерельна вода – 2 літри;

  • горілка без добавок – 40 мл;

  • лист хрону великий – 1 шт.;

  • суцвіття кропу – 5 шт.;

  • вишневий лист – 5 шт.;

  • корінь хрону середнього розміру – 1 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • цукор – 50 г;


  • Приготування
    Спочатку гарненько миємо і пропарюють банки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Заливаємо холодною водою підготовлені огірочки і залишаємо годинки на 3. Поміщаємо огірочки щільно в банки, чергуючи з листочками вишні, хрону. Туди ж відправляємо часник, корінь хрону. Для маринаду придатна колодязна або джерельна вода. Якщо немає такої, то можна взяти бутильовану або кип'ячену і охолоджену. Розводимо в ній сіль з цукром і перемішуємо до розчинення. Огірки в банках заливаємо отриманим розсолом, закриваємо кришками-присосками. Прибираємо огірки на зберігання в холод.

    Рецепт крутого розсолу для маринованих огірків


    Інгредієнти:

  • огірки невеликого розміру свіжі;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • вода – 2 літри;

  • сіль – 200 г;

  • корінь хрону невеликий – 1 шт.;

  • смородинові і вишневі листочки;

  • есенція оцтова – 10 мл;

  • лист хрону – 1 шт.


  • Приготування
    Свіжі огірочки невеликого розміру добре миємо й разом з часником, коренем хрону і листям вишні, хрону і смородини поміщаємо в емальовану ємність. Сіль насипати в охолоджену кип'ячену воду і добре розмішуємо. Мариновані огірки в крутому розсолі витримуємо 3 дні. Потім огірки промиваємо, кладемо у пропарену банку, заливаємо окропом і хвилин через 10 цю воду зливаємо. Кип'ятимо її і знову заливаємо огірки, додаємо оцтову есенцію і укупориваем банки. Вдалих заготовок всім!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Малосольні огірки в холодному розсолі
    Малосольні огірки в холодному розсолі
    У цій статті описані цікаві рецепти швидкої холодної заготовки хрустких малосольних огірків. Завдяки цим нехитрим рекомендаціям, ви через кілька днів
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Рецепт маринованих огірків з оцтом
    Рецепт маринованих огірків з оцтом
    Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
    Засолювання огірків з гірчицею
    Засолювання огірків з гірчицею
    Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
    Огірки в соусі чилі
    Огірки в соусі чилі
    На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків