Розсіл для маринованих огірків
Мариновані огірочки – прекрасна заготівля на зиму. Як приготувати розсіл для маринованих огірків, читайте нижче.
Інгредієнти:
огірки;
вода бутильована – 1 літр;
оцет 9% – 100 мл;
часник – 4 зубчики;
гірчиця в зернах;
чорний перець горошком;
йодована сіль не – 60 г;
цукровий пісок – 50 г;
парасольки кропу;
листочки смородини і вишні.
Приготування
Огірки миємо, кінчики зрізаємо і щоб вони вийшли хрусткими, замочуємо в холодній воді години на 3-4. Часник чистимо і очищаємо. На дно підготовлених пропарених баночок кладемо зелень, часник, спеції і укладаємо огірочки. Заливаємо огірки окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду.
Робимо розсіл для маринованих огірків на зиму - додаємо у воду цукор, сіль, а після закипання вливаємо оцет. Отриманим розсолом огірочки в банках заливаємо і тут же укупориваем.
Інгредієнти:
невеликі свіжі огірки – 17 кг
сіль поварена – 100 г;
колодязна або джерельна вода – 2 літри;
горілка без добавок – 40 мл;
лист хрону великий – 1 шт.;
суцвіття кропу – 5 шт.;
вишневий лист – 5 шт.;
корінь хрону середнього розміру – 1 шт.;
часник – 5 зубчиків;
цукор – 50 г;
Приготування
Спочатку гарненько миємо і пропарюють банки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Заливаємо холодною водою підготовлені огірочки і залишаємо годинки на 3. Поміщаємо огірочки щільно в банки, чергуючи з листочками вишні, хрону. Туди ж відправляємо часник, корінь хрону. Для маринаду придатна колодязна або джерельна вода. Якщо немає такої, то можна взяти бутильовану або кип'ячену і охолоджену. Розводимо в ній сіль з цукром і перемішуємо до розчинення. Огірки в банках заливаємо отриманим розсолом, закриваємо кришками-присосками. Прибираємо огірки на зберігання в холод.
Інгредієнти:
огірки невеликого розміру свіжі;
часник – 3-4 зубчики;
вода – 2 літри;
сіль – 200 г;
корінь хрону невеликий – 1 шт.;
смородинові і вишневі листочки;
есенція оцтова – 10 мл;
лист хрону – 1 шт.
Приготування
Свіжі огірочки невеликого розміру добре миємо й разом з часником, коренем хрону і листям вишні, хрону і смородини поміщаємо в емальовану ємність. Сіль насипати в охолоджену кип'ячену воду і добре розмішуємо. Мариновані огірки в крутому розсолі витримуємо 3 дні. Потім огірки промиваємо, кладемо у пропарену банку, заливаємо окропом і хвилин через 10 цю воду зливаємо. Кип'ятимо її і знову заливаємо огірки, додаємо оцтову есенцію і укупориваем банки. Вдалих заготовок всім!
Смачний розсіл для маринованих огірків
Інгредієнти:
Приготування
Огірки миємо, кінчики зрізаємо і щоб вони вийшли хрусткими, замочуємо в холодній воді години на 3-4. Часник чистимо і очищаємо. На дно підготовлених пропарених баночок кладемо зелень, часник, спеції і укладаємо огірочки. Заливаємо огірки окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду.
Робимо розсіл для маринованих огірків на зиму - додаємо у воду цукор, сіль, а після закипання вливаємо оцет. Отриманим розсолом огірочки в банках заливаємо і тут же укупориваем.
Мариновані огірки в холодному розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку гарненько миємо і пропарюють банки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Заливаємо холодною водою підготовлені огірочки і залишаємо годинки на 3. Поміщаємо огірочки щільно в банки, чергуючи з листочками вишні, хрону. Туди ж відправляємо часник, корінь хрону. Для маринаду придатна колодязна або джерельна вода. Якщо немає такої, то можна взяти бутильовану або кип'ячену і охолоджену. Розводимо в ній сіль з цукром і перемішуємо до розчинення. Огірки в банках заливаємо отриманим розсолом, закриваємо кришками-присосками. Прибираємо огірки на зберігання в холод.
Рецепт крутого розсолу для маринованих огірків
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі огірочки невеликого розміру добре миємо й разом з часником, коренем хрону і листям вишні, хрону і смородини поміщаємо в емальовану ємність. Сіль насипати в охолоджену кип'ячену воду і добре розмішуємо. Мариновані огірки в крутому розсолі витримуємо 3 дні. Потім огірки промиваємо, кладемо у пропарену банку, заливаємо окропом і хвилин через 10 цю воду зливаємо. Кип'ятимо її і знову заливаємо огірки, додаємо оцтову есенцію і укупориваем банки. Вдалих заготовок всім!