Вернуться назад Распечатать

Розсіл для маринованих огірків

Розсіл для маринованих огірків
Мариновані огірочки – прекрасна заготівля на зиму. Як приготувати розсіл для маринованих огірків, читайте нижче.

Смачний розсіл для маринованих огірків


Інгредієнти:

  • огірки;

  • вода бутильована – 1 літр;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • гірчиця в зернах;

  • чорний перець горошком;

  • йодована сіль не – 60 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • парасольки кропу;

  • листочки смородини і вишні.


  • Приготування
    Огірки миємо, кінчики зрізаємо і щоб вони вийшли хрусткими, замочуємо в холодній воді години на 3-4. Часник чистимо і очищаємо. На дно підготовлених пропарених баночок кладемо зелень, часник, спеції і укладаємо огірочки. Заливаємо огірки окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду.
    Робимо розсіл для маринованих огірків на зиму - додаємо у воду цукор, сіль, а після закипання вливаємо оцет. Отриманим розсолом огірочки в банках заливаємо і тут же укупориваем.

    Мариновані огірки в холодному розсолі


    Інгредієнти:

  • невеликі свіжі огірки – 17 кг

  • сіль поварена – 100 г;

  • колодязна або джерельна вода – 2 літри;

  • горілка без добавок – 40 мл;

  • лист хрону великий – 1 шт.;

  • суцвіття кропу – 5 шт.;

  • вишневий лист – 5 шт.;

  • корінь хрону середнього розміру – 1 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • цукор – 50 г;


  • Приготування
    Спочатку гарненько миємо і пропарюють банки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Заливаємо холодною водою підготовлені огірочки і залишаємо годинки на 3. Поміщаємо огірочки щільно в банки, чергуючи з листочками вишні, хрону. Туди ж відправляємо часник, корінь хрону. Для маринаду придатна колодязна або джерельна вода. Якщо немає такої, то можна взяти бутильовану або кип'ячену і охолоджену. Розводимо в ній сіль з цукром і перемішуємо до розчинення. Огірки в банках заливаємо отриманим розсолом, закриваємо кришками-присосками. Прибираємо огірки на зберігання в холод.

    Рецепт крутого розсолу для маринованих огірків


    Інгредієнти:

  • огірки невеликого розміру свіжі;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • вода – 2 літри;

  • сіль – 200 г;

  • корінь хрону невеликий – 1 шт.;

  • смородинові і вишневі листочки;

  • есенція оцтова – 10 мл;

  • лист хрону – 1 шт.


  • Приготування
    Свіжі огірочки невеликого розміру добре миємо й разом з часником, коренем хрону і листям вишні, хрону і смородини поміщаємо в емальовану ємність. Сіль насипати в охолоджену кип'ячену воду і добре розмішуємо. Мариновані огірки в крутому розсолі витримуємо 3 дні. Потім огірки промиваємо, кладемо у пропарену банку, заливаємо окропом і хвилин через 10 цю воду зливаємо. Кип'ятимо її і знову заливаємо огірки, додаємо оцтову есенцію і укупориваем банки. Вдалих заготовок всім!