Мариновані огірочки – прекрасна заготівля на зиму. Як приготувати розсіл для маринованих огірків, читайте нижче.
Смачний розсіл для маринованих огірків
Інгредієнти: огірки; вода бутильована – 1 літр; оцет 9% – 100 мл; часник – 4 зубчики; гірчиця в зернах; чорний перець горошком; йодована сіль не – 60 г; цукровий пісок – 50 г; парасольки кропу; листочки смородини і вишні. Приготування Огірки миємо, кінчики зрізаємо і щоб вони вийшли хрусткими, замочуємо в холодній воді години на 3-4. Часник чистимо і очищаємо. На дно підготовлених пропарених баночок кладемо зелень, часник, спеції і укладаємо огірочки. Заливаємо огірки окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду.
Робимо розсіл для маринованих огірків на зиму - додаємо у воду цукор, сіль, а після закипання вливаємо оцет. Отриманим розсолом огірочки в банках заливаємо і тут же укупориваем.
Мариновані огірки в холодному розсолі
Інгредієнти: невеликі свіжі огірки – 17 кг сіль поварена – 100 г; колодязна або джерельна вода – 2 літри; горілка без добавок – 40 мл; лист хрону великий – 1 шт.; суцвіття кропу – 5 шт.; вишневий лист – 5 шт.; корінь хрону середнього розміру – 1 шт.; часник – 5 зубчиків; цукор – 50 г; Приготування Спочатку гарненько миємо і пропарюють банки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Заливаємо холодною водою підготовлені огірочки і залишаємо годинки на 3. Поміщаємо огірочки щільно в банки, чергуючи з листочками вишні, хрону. Туди ж відправляємо часник, корінь хрону. Для маринаду придатна колодязна або джерельна вода. Якщо немає такої, то можна взяти бутильовану або кип'ячену і охолоджену. Розводимо в ній сіль з цукром і перемішуємо до розчинення. Огірки в банках заливаємо отриманим розсолом, закриваємо кришками-присосками. Прибираємо огірки на зберігання в холод.
Рецепт крутого розсолу для маринованих огірків
Інгредієнти: огірки невеликого розміру свіжі; часник – 3-4 зубчики; вода – 2 літри; сіль – 200 г; корінь хрону невеликий – 1 шт.; смородинові і вишневі листочки; есенція оцтова – 10 мл; лист хрону – 1 шт. Приготування Свіжі огірочки невеликого розміру добре миємо й разом з часником, коренем хрону і листям вишні, хрону і смородини поміщаємо в емальовану ємність. Сіль насипати в охолоджену кип'ячену воду і добре розмішуємо. Мариновані огірки в крутому розсолі витримуємо 3 дні. Потім огірки промиваємо, кладемо у пропарену банку, заливаємо окропом і хвилин через 10 цю воду зливаємо. Кип'ятимо її і знову заливаємо огірки, додаємо оцтову есенцію і укупориваем банки. Вдалих заготовок всім!