Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Огірки в соусі чилі на зиму

Огірки в соусі чилі на зиму

18-11-2016, 21:51
1 821
Огірки в соусі чилі на зиму
Сьогодні хочемо вам запропонувати чудові рецепти заготівлі огірків в гострому соусі чилі.

Мариновані огірки з соусом чилі – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 23-25 кг;

  • чиста вода – 14 л;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • кухонна сіль – 25 десертні ложки;

  • оцет – 130 мл;

  • гострий кетчуп (чилі) – 280 м;

  • часник – 4 зубки;

  • листя смородини – 6 шт.;

  • парасольки кропу – 3 шт.


  • Приготування
    Розкладаємо по добре просмаженим (в духовці) літровим баночках по два вимитих листків смородини, парасольки свіжого кропу, а також по зубку молодого часнику, який ми попередньо розрізаємо на дві поздовжні половинки. Огірочки вимиваємо ретельно і щільно утрамбовується їх у ємності з зеленню і часником.
    У киплячій воді розчиняємо потрібну кількість цукрового піску, кухонної солі та гострого кетчупу чилі. Коли отриманий соус знову закипить, вливаємо в нього столовий оцет і проварюємо все близько 4 хвилин. Розливаємо гарячий соус чилі банкам, наповненим щільними огірками, а після переміщаємо їх в ємності з уже гарячою водою на плиті. Таким чином стерилізуємо наші смачні огірочки близько 18-20 хвилин. Укупориваем баночки підсмаженою бляшаними кришками і ховаємо їх під теплий плед до охолодження.

    Засолювання огірків з соусом чилі без стерилізації – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • молоді огірки – 32 кг;

  • кетчуп чилі – 320 г;

  • питна вода – 18 л;

  • дрібний цукор – 140 г;

  • сіль – 35 десертної ложки;

  • столовий оцет – 160 мл;

  • запашний і чорний перець – по 8 шт.;

  • часник – 8 зубчиків;

  • корінь хрону – 1 шт.


  • Приготування
    Молоді огірки поміщаємо у велику ємність і заливаємо їх проточною холодною водою. Залишаємо овочі у такому вигляді десь на 5-6 годин.
    На дно кожної, правильно підготовленої до подальшої консервації банки, укладаємо по 2 горошини двох видів перцю, по 2 очищених зубчики часничку і по щіпці дрібно порізаного кореня хрону. Заповнюємо простір, що залишився ємностей огірочками. Заливаємо в кожну банку з овочами крутий окріп і даємо їм постояти не менше 15 хвилин, після чого повністю зливаємо воду і знову її кип'ятимо. Таку процедуру повторюємо ще пару раз, а потім, слив в черговий раз воду, всипаємо в неї дрібний білий цукор, кухонну сіль і кетчуп чилі. Розмішуємо соус, виставляємо його на конфорку і після початку його закипання проварюємо протягом 5-7 хвилин. За дві хвилинки до його приготування вливаємо столовий оцет. Розливаємо готовий соус по заповненим огірочками банкам, відразу ж герметично укупориваем їх і відправляємо на ніч під ковдру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як замаринувати перець чилі?
    Як замаринувати перець чилі?
    Любителі страв погостріше неодмінно оцінять рецепти, описані далі. Підкажемо, як заготовити гіркі перчини двома способами. Таку консервацію можна і в
    Розсіл для маринованих огірків
    Розсіл для маринованих огірків
    Найпопулярніший варіант загортання - мариновані огірки. Їх ми взимку використовуємо досить часто, наповнюючи різні страви або в якості самостійної
    Огірки в гірчичному соусі
    Огірки в гірчичному соусі
    Поки господині метушаться про те, що настав час заготовляти смачні огірочки на зиму, ми вже зібрали прекрасні і вельми незвичайні рецепти закрутки
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Огірки в соусі чилі
    Огірки в соусі чилі
    На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків