» » Огірки в соусі чилі на зиму

Огірки в соусі чилі на зиму

Огірки в соусі чилі на зиму
Сьогодні хочемо вам запропонувати чудові рецепти заготівлі огірків в гострому соусі чилі.

Мариновані огірки з соусом чилі – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 23-25 кг;

  • чиста вода – 14 л;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • кухонна сіль – 25 десертні ложки;

  • оцет – 130 мл;

  • гострий кетчуп (чилі) – 280 м;

  • часник – 4 зубки;

  • листя смородини – 6 шт.;

  • парасольки кропу – 3 шт.


  • Приготування
    Розкладаємо по добре просмаженим (в духовці) літровим баночках по два вимитих листків смородини, парасольки свіжого кропу, а також по зубку молодого часнику, який ми попередньо розрізаємо на дві поздовжні половинки. Огірочки вимиваємо ретельно і щільно утрамбовується їх у ємності з зеленню і часником.
    У киплячій воді розчиняємо потрібну кількість цукрового піску, кухонної солі та гострого кетчупу чилі. Коли отриманий соус знову закипить, вливаємо в нього столовий оцет і проварюємо все близько 4 хвилин. Розливаємо гарячий соус чилі банкам, наповненим щільними огірками, а після переміщаємо їх в ємності з уже гарячою водою на плиті. Таким чином стерилізуємо наші смачні огірочки близько 18-20 хвилин. Укупориваем баночки підсмаженою бляшаними кришками і ховаємо їх під теплий плед до охолодження.

    Засолювання огірків з соусом чилі без стерилізації – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • молоді огірки – 32 кг;

  • кетчуп чилі – 320 г;

  • питна вода – 18 л;

  • дрібний цукор – 140 г;

  • сіль – 35 десертної ложки;

  • столовий оцет – 160 мл;

  • запашний і чорний перець – по 8 шт.;

  • часник – 8 зубчиків;

  • корінь хрону – 1 шт.


  • Приготування
    Молоді огірки поміщаємо у велику ємність і заливаємо їх проточною холодною водою. Залишаємо овочі у такому вигляді десь на 5-6 годин.
    На дно кожної, правильно підготовленої до подальшої консервації банки, укладаємо по 2 горошини двох видів перцю, по 2 очищених зубчики часничку і по щіпці дрібно порізаного кореня хрону. Заповнюємо простір, що залишився ємностей огірочками. Заливаємо в кожну банку з овочами крутий окріп і даємо їм постояти не менше 15 хвилин, після чого повністю зливаємо воду і знову її кип'ятимо. Таку процедуру повторюємо ще пару раз, а потім, слив в черговий раз воду, всипаємо в неї дрібний білий цукор, кухонну сіль і кетчуп чилі. Розмішуємо соус, виставляємо його на конфорку і після початку його закипання проварюємо протягом 5-7 хвилин. За дві хвилинки до його приготування вливаємо столовий оцет. Розливаємо готовий соус по заповненим огірочками банкам, відразу ж герметично укупориваем їх і відправляємо на ніч під ковдру.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:51
    Переглядів: 1004