Огірки в соусі чилі на зиму
Сьогодні хочемо вам запропонувати чудові рецепти заготівлі огірків в гострому соусі чилі.
Інгредієнти:
свіжі огірки – 23-25 кг;
чиста вода – 14 л;
цукровий пісок – 110 г;
кухонна сіль – 25 десертні ложки;
оцет – 130 мл;
гострий кетчуп (чилі) – 280 м;
часник – 4 зубки;
листя смородини – 6 шт.;
парасольки кропу – 3 шт.
Приготування
Розкладаємо по добре просмаженим (в духовці) літровим баночках по два вимитих листків смородини, парасольки свіжого кропу, а також по зубку молодого часнику, який ми попередньо розрізаємо на дві поздовжні половинки. Огірочки вимиваємо ретельно і щільно утрамбовується їх у ємності з зеленню і часником.
У киплячій воді розчиняємо потрібну кількість цукрового піску, кухонної солі та гострого кетчупу чилі. Коли отриманий соус знову закипить, вливаємо в нього столовий оцет і проварюємо все близько 4 хвилин. Розливаємо гарячий соус чилі банкам, наповненим щільними огірками, а після переміщаємо їх в ємності з уже гарячою водою на плиті. Таким чином стерилізуємо наші смачні огірочки близько 18-20 хвилин. Укупориваем баночки підсмаженою бляшаними кришками і ховаємо їх під теплий плед до охолодження.
Інгредієнти:
молоді огірки – 32 кг;
кетчуп чилі – 320 г;
питна вода – 18 л;
дрібний цукор – 140 г;
сіль – 35 десертної ложки;
столовий оцет – 160 мл;
запашний і чорний перець – по 8 шт.;
часник – 8 зубчиків;
корінь хрону – 1 шт.
Приготування
Молоді огірки поміщаємо у велику ємність і заливаємо їх проточною холодною водою. Залишаємо овочі у такому вигляді десь на 5-6 годин.
На дно кожної, правильно підготовленої до подальшої консервації банки, укладаємо по 2 горошини двох видів перцю, по 2 очищених зубчики часничку і по щіпці дрібно порізаного кореня хрону. Заповнюємо простір, що залишився ємностей огірочками. Заливаємо в кожну банку з овочами крутий окріп і даємо їм постояти не менше 15 хвилин, після чого повністю зливаємо воду і знову її кип'ятимо. Таку процедуру повторюємо ще пару раз, а потім, слив в черговий раз воду, всипаємо в неї дрібний білий цукор, кухонну сіль і кетчуп чилі. Розмішуємо соус, виставляємо його на конфорку і після початку його закипання проварюємо протягом 5-7 хвилин. За дві хвилинки до його приготування вливаємо столовий оцет. Розливаємо готовий соус по заповненим огірочками банкам, відразу ж герметично укупориваем їх і відправляємо на ніч під ковдру.
Мариновані огірки з соусом чилі – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Розкладаємо по добре просмаженим (в духовці) літровим баночках по два вимитих листків смородини, парасольки свіжого кропу, а також по зубку молодого часнику, який ми попередньо розрізаємо на дві поздовжні половинки. Огірочки вимиваємо ретельно і щільно утрамбовується їх у ємності з зеленню і часником.
У киплячій воді розчиняємо потрібну кількість цукрового піску, кухонної солі та гострого кетчупу чилі. Коли отриманий соус знову закипить, вливаємо в нього столовий оцет і проварюємо все близько 4 хвилин. Розливаємо гарячий соус чилі банкам, наповненим щільними огірками, а після переміщаємо їх в ємності з уже гарячою водою на плиті. Таким чином стерилізуємо наші смачні огірочки близько 18-20 хвилин. Укупориваем баночки підсмаженою бляшаними кришками і ховаємо їх під теплий плед до охолодження.
Засолювання огірків з соусом чилі без стерилізації – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Молоді огірки поміщаємо у велику ємність і заливаємо їх проточною холодною водою. Залишаємо овочі у такому вигляді десь на 5-6 годин.
На дно кожної, правильно підготовленої до подальшої консервації банки, укладаємо по 2 горошини двох видів перцю, по 2 очищених зубчики часничку і по щіпці дрібно порізаного кореня хрону. Заповнюємо простір, що залишився ємностей огірочками. Заливаємо в кожну банку з овочами крутий окріп і даємо їм постояти не менше 15 хвилин, після чого повністю зливаємо воду і знову її кип'ятимо. Таку процедуру повторюємо ще пару раз, а потім, слив в черговий раз воду, всипаємо в неї дрібний білий цукор, кухонну сіль і кетчуп чилі. Розмішуємо соус, виставляємо його на конфорку і після початку його закипання проварюємо протягом 5-7 хвилин. За дві хвилинки до його приготування вливаємо столовий оцет. Розливаємо готовий соус по заповненим огірочками банкам, відразу ж герметично укупориваем їх і відправляємо на ніч під ковдру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати перець чилі?
Любителі страв погостріше неодмінно оцінять рецепти, описані далі. Підкажемо, як заготовити гіркі перчини двома способами. Таку консервацію можна і в
Розсіл для маринованих огірків
Найпопулярніший варіант загортання - мариновані огірки. Їх ми взимку використовуємо досить часто, наповнюючи різні страви або в якості самостійної
Огірки в гірчичному соусі
Поки господині метушаться про те, що настав час заготовляти смачні огірочки на зиму, ми вже зібрали прекрасні і вельми незвичайні рецепти закрутки
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків