Сьогодні хочемо вам запропонувати чудові рецепти заготівлі огірків в гострому соусі чилі.
Мариновані огірки з соусом чилі – рецепт на зиму
Інгредієнти: свіжі огірки – 23-25 кг; чиста вода – 14 л; цукровий пісок – 110 г; кухонна сіль – 25 десертні ложки; оцет – 130 мл; гострий кетчуп (чилі) – 280 м; часник – 4 зубки; листя смородини – 6 шт.; парасольки кропу – 3 шт. Приготування Розкладаємо по добре просмаженим (в духовці) літровим баночках по два вимитих листків смородини, парасольки свіжого кропу, а також по зубку молодого часнику, який ми попередньо розрізаємо на дві поздовжні половинки. Огірочки вимиваємо ретельно і щільно утрамбовується їх у ємності з зеленню і часником.
У киплячій воді розчиняємо потрібну кількість цукрового піску, кухонної солі та гострого кетчупу чилі. Коли отриманий соус знову закипить, вливаємо в нього столовий оцет і проварюємо все близько 4 хвилин. Розливаємо гарячий соус чилі банкам, наповненим щільними огірками, а після переміщаємо їх в ємності з уже гарячою водою на плиті. Таким чином стерилізуємо наші смачні огірочки близько 18-20 хвилин. Укупориваем баночки підсмаженою бляшаними кришками і ховаємо їх під теплий плед до охолодження.
Засолювання огірків з соусом чилі без стерилізації – рецепт на зиму
Інгредієнти: молоді огірки – 32 кг; кетчуп чилі – 320 г; питна вода – 18 л; дрібний цукор – 140 г; сіль – 35 десертної ложки; столовий оцет – 160 мл; запашний і чорний перець – по 8 шт.; часник – 8 зубчиків; корінь хрону – 1 шт. Приготування Молоді огірки поміщаємо у велику ємність і заливаємо їх проточною холодною водою. Залишаємо овочі у такому вигляді десь на 5-6 годин.
На дно кожної, правильно підготовленої до подальшої консервації банки, укладаємо по 2 горошини двох видів перцю, по 2 очищених зубчики часничку і по щіпці дрібно порізаного кореня хрону. Заповнюємо простір, що залишився ємностей огірочками. Заливаємо в кожну банку з овочами крутий окріп і даємо їм постояти не менше 15 хвилин, після чого повністю зливаємо воду і знову її кип'ятимо. Таку процедуру повторюємо ще пару раз, а потім, слив в черговий раз воду, всипаємо в неї дрібний білий цукор, кухонну сіль і кетчуп чилі. Розмішуємо соус, виставляємо його на конфорку і після початку його закипання проварюємо протягом 5-7 хвилин. За дві хвилинки до його приготування вливаємо столовий оцет. Розливаємо готовий соус по заповненим огірочками банкам, відразу ж герметично укупориваем їх і відправляємо на ніч під ковдру.