Вернуться назад Распечатать

Огірки у виноградних листках на зиму

Огірки у виноградних листках на зиму
Є багато рецептів консервації огірків. Ще один цікавий варіант ми вам зараз розповімо. Як закрити огірки у виноградних листках на зиму, дізнаєтеся з цієї статті.

Огірки у виноградних листках - рецепт


Інгредієнти:

  • огірки;

  • очищена вода – 15 літра;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • виноградні листочки ;

  • сіль – 50 г;

  • часник.


  • Приготування
    Добре моєму виноградні листочки і огірки. Заливаємо огірки закипілої водою, потім охолоджуємо, а потім вже загортаємо їх в виноградні листочки. На дно підготовленої стерилізованою банки кладемо очищений часник, а зверху поміщаємо огірки в листочках. Вони повинні бути покладені дуже щільно, щоб після заливки не розгорнулися. Для розсолу окріп солимо, додаємо цукор. Заливаємо огірочки, даємо постояти хвилин 5 потім зливаємо розсіл, кип'ятимо і знову заливаємо огірочки. Процедуру повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо. Якщо огірочки добре загорнуті, то вони не втратять колір і залишаться яскраво-зеленими. Огірки у виноградних листках на зиму краще зберігати в холоді.

    Мариновані огірки з виноградним листям


    Інгредієнти:

  • огірки невеликі;

  • виноградні листя;

  • суцвіття кропу – 2 шт.;

  • чорний перець горошком – 5 шт.;

  • столовий оцет – 90 мл;

  • листочки смородини – 5 шт.;

  • перець духмяний горошком – 5 шт.;

  • сіль кам'яна – 30 г;

  • горілка – 50 мл;

  • цукор – 50 г;

  • часник – 3-4 зубчики.


  • Приготування
    Замочуємо В холодній воді огірки і на пару годин залишаємо. Потім обдаємо окропом і під холодною водою остуджуємо. Зрізаємо кінчики огірків. Виноградні листочки заливаємо окропом і на 5 хвилин залишаємо. Воду зливаємо. Кожен огірочок загортаємо в листочок. На дно підготовленої вимитої і простерилізованій банки викладаємо листочки смородини, кріп, часник, нарізаний пластинами, перець. Щільно викладаємо огірки, загорнуті в листя винограду. Заливаємо огірки окропом, даємо настоятися хвилин 15 а потім воду зливаємо, солимо, сахарим і даємо закипіти. Другий раз заливаємо огірки, додаємо горілку, оцет. Тут же укупориваем банки бляшаними кришками, ставимо вгору денцем і залишаємо остигати.

    Заготівля огірків у виноградних листках


    Інгредієнти:

  • листя винограду;

  • очищена вода – 1 літр;

  • яблучний сік – 300 мл;

  • огірки – 2 кг;

  • цукор – 50 г;

  • кам'яна сіль – 50 р.


  • Приготування
    Виноградні листочки і огірки добре миємо. Кожен огірочок щільно обертаємо листочком і щільно укладаємо в банку. Яблучний сік змішуємо з водою, кладемо цукор і сіль і даємо маринаду закипіти. Заливаємо їм огірки, даємо постояти хвилин 7 зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо. Повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо.