Є багато рецептів консервації огірків. Ще один цікавий варіант ми вам зараз розповімо. Як закрити огірки у виноградних листках на зиму, дізнаєтеся з цієї статті.
Огірки у виноградних листках - рецепт
Інгредієнти: огірки; очищена вода – 15 літра; пісок цукровий – 50 г; виноградні листочки ; сіль – 50 г; часник. Приготування Добре моєму виноградні листочки і огірки. Заливаємо огірки закипілої водою, потім охолоджуємо, а потім вже загортаємо їх в виноградні листочки. На дно підготовленої стерилізованою банки кладемо очищений часник, а зверху поміщаємо огірки в листочках. Вони повинні бути покладені дуже щільно, щоб після заливки не розгорнулися. Для розсолу окріп солимо, додаємо цукор. Заливаємо огірочки, даємо постояти хвилин 5 потім зливаємо розсіл, кип'ятимо і знову заливаємо огірочки. Процедуру повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо. Якщо огірочки добре загорнуті, то вони не втратять колір і залишаться яскраво-зеленими. Огірки у виноградних листках на зиму краще зберігати в холоді.
Мариновані огірки з виноградним листям
Інгредієнти: огірки невеликі; виноградні листя; суцвіття кропу – 2 шт.; чорний перець горошком – 5 шт.; столовий оцет – 90 мл; листочки смородини – 5 шт.; перець духмяний горошком – 5 шт.; сіль кам'яна – 30 г; горілка – 50 мл; цукор – 50 г; часник – 3-4 зубчики. Приготування Замочуємо В холодній воді огірки і на пару годин залишаємо. Потім обдаємо окропом і під холодною водою остуджуємо. Зрізаємо кінчики огірків. Виноградні листочки заливаємо окропом і на 5 хвилин залишаємо. Воду зливаємо. Кожен огірочок загортаємо в листочок. На дно підготовленої вимитої і простерилізованій банки викладаємо листочки смородини, кріп, часник, нарізаний пластинами, перець. Щільно викладаємо огірки, загорнуті в листя винограду. Заливаємо огірки окропом, даємо настоятися хвилин 15 а потім воду зливаємо, солимо, сахарим і даємо закипіти. Другий раз заливаємо огірки, додаємо горілку, оцет. Тут же укупориваем банки бляшаними кришками, ставимо вгору денцем і залишаємо остигати.
Заготівля огірків у виноградних листках
Інгредієнти: листя винограду; очищена вода – 1 літр; яблучний сік – 300 мл; огірки – 2 кг; цукор – 50 г; кам'яна сіль – 50 р. Приготування Виноградні листочки і огірки добре миємо. Кожен огірочок щільно обертаємо листочком і щільно укладаємо в банку. Яблучний сік змішуємо з водою, кладемо цукор і сіль і даємо маринаду закипіти. Заливаємо їм огірки, даємо постояти хвилин 7 зливаємо, кип'ятимо і знову заливаємо. Повторюємо ще раз, а потім зафарбовуємо.