Томатний соус з базиліком
Домашній томатний соус – це завжди здорово! Він зможе зробити будь-яку страву смачніше. Як приготувати томатний соус з базиліком, читайте нижче.
Інгредієнти:
стиглі томати – 800 г;
цибуля – 130 г;
листочки базиліка – 7 шт.;
рослинна рафінована олія – 50 мл;
часник – 3-4 зубчики;
свіжа зелень петрушки – 20 г;
сіль, перець, цукор.
Приготування
В томатах зверху робимо хрестоподібний надріз. Приблизно на хвилину опускаємо в окріп, а потім обполіскуємо холодною водою. Тепер шкурка з помідорів легко зніметься. Далі очищені томати нарізаємо довільно. Цибулю чистимо і крупно нарізаємо. Подрібнюємо базилік і петрушку. Поміщаємо всі підготовлені інгредієнти в блендер, сюди ж додаємо часник, сіль, цукор і перець. Перетворюємо все це в однорідну масу. Додаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Варимо томатний соус з часником і базиліком близько 25 хвилин, потім розливаємо по банках і укупориваем.
Інгредієнти:
цибуля – 130 г;
стебла селери – 1 шт.;
гілочки свіжого базиліка – 2 шт.;
морква – 150 г;
томати м'ясисті – 45 кг;
сіль – 30 г;
оливкова олія – 40 мл
Приготування
Овочі чистимо і нарізаємо довільно. У глибокій каструлі розігріваємо оливкову олію, тушкуємо в ньому овочі близько 5 хвилин, додаємо нарізані шматочками помідори. Після закипання варимо близько години. Потім отриману масу пюрируем, знову даємо закипіти й варимо близько 2 годин, періодично розмішуючи. Тепер додаємо сіль і перемішуємо. Соус тут же розливаємо по банках, в кожну кладемо по листочку базиліка і тут же укупориваем. Вкриваємо банки, даємо соусу охолонути, а потім вже прибираємо на зберігання.
Інгредієнти:
помідори стиглі м'ясисті – 1 кг;
часник – 2 зубчики;
цукор – 1 ч. ложка;
оливкова олія – 25 мл;
базилік – 1 пучок;
сіль.
Приготування
Помідори миємо, обдаємо окропом, чистимо шкірку і нарізаємо шматочками. У каструлі розігріваємо олію, кладемо в нього дрібно рубаний часник і трохи пасеруємо. Додаємо помідори і близько півгодини тушкуємо на невеликому вогні. Додаємо подрібнений базилік, сіль, цукор. 10 хвилин тушкуємо і подрібнюємо заглибним блендером до однорідності. Знову даємо масі закипіти. Якщо консистенція вже потрібна, то розливаємо приготований соус по баночках і відразу ж укупориваем. Зберігати його краще в холоді.
Томатний соус з базиліком на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В томатах зверху робимо хрестоподібний надріз. Приблизно на хвилину опускаємо в окріп, а потім обполіскуємо холодною водою. Тепер шкурка з помідорів легко зніметься. Далі очищені томати нарізаємо довільно. Цибулю чистимо і крупно нарізаємо. Подрібнюємо базилік і петрушку. Поміщаємо всі підготовлені інгредієнти в блендер, сюди ж додаємо часник, сіль, цукор і перець. Перетворюємо все це в однорідну масу. Додаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Варимо томатний соус з часником і базиліком близько 25 хвилин, потім розливаємо по банках і укупориваем.
Італійський томатний соус з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо і нарізаємо довільно. У глибокій каструлі розігріваємо оливкову олію, тушкуємо в ньому овочі близько 5 хвилин, додаємо нарізані шматочками помідори. Після закипання варимо близько години. Потім отриману масу пюрируем, знову даємо закипіти й варимо близько 2 годин, періодично розмішуючи. Тепер додаємо сіль і перемішуємо. Соус тут же розливаємо по банках, в кожну кладемо по листочку базиліка і тут же укупориваем. Вкриваємо банки, даємо соусу охолонути, а потім вже прибираємо на зберігання.
Томатний соус з базиліком – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо, обдаємо окропом, чистимо шкірку і нарізаємо шматочками. У каструлі розігріваємо олію, кладемо в нього дрібно рубаний часник і трохи пасеруємо. Додаємо помідори і близько півгодини тушкуємо на невеликому вогні. Додаємо подрібнений базилік, сіль, цукор. 10 хвилин тушкуємо і подрібнюємо заглибним блендером до однорідності. Знову даємо масі закипіти. Якщо консистенція вже потрібна, то розливаємо приготований соус по баночках і відразу ж укупориваем. Зберігати його краще в холоді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з базиліка
Приємний, завжди впізнаваний аромат базиліка здатний перетворити будь-яке, навіть саме скромне блюдо. Але ми пропонуємо зробити на основі свіжих
Томатний соус з базиліком на зиму
Поєднання томатів і базиліка - ідеально в будь-якому блюді! В цих рецептах ці два інгредієнти складуть основу соусу, яку ви зможете доповнювати щодо
Краснодарський соус – рецепт
Знаменитий томатний соус спробуйте відтворити власноруч, так як це зовсім не клопітно, а взимку ви будете забезпечені справді якісною приправою.
Соус з абрикосів до м'яса на зиму
З абрикосів часто готують всілякі солодощі, а ми пропонуємо вчинити зовсім навпаки і зробити з цих чудових фруктів пікантний соус до м'яса. Також
Томатний суп-пюре - класичний рецепт
У багатьох кухнях світу існує свій традиційний рецепт томатного супу. У цій статті запропоновано базовий варіант цієї страви, який здійснимо в
Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з