Соус з базиліка
Базилік є незамінним компонентом безлічі соусів, без яких важко уявити значний список страв кавказької та європейської кухні.
Нижче ми розповімо, як заготовити на зиму базиліковий соус з томатами і опишемо нюанси приготування соусу песто.
Інгредієнти:
стиглі помідори – 15 кг;
базилік свіжий – 1 середнього розміру пучок;
часникові великі зубці – 2 шт.;
олія оливкова першого віджиму – 20 мл;
олія оливкова рафінована – 35 мл;
цукровий пісок – 20 г або по смаку;
йодована сіль не велика – за смаком;
італійські трави (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Основою соусу в даному випадку виступають свіжі стиглі помідори. Безпосередньо перед приготуванням їх необхідно помити, зробити на кожному плоді хрестоподібні поверхневі надрізи і помістити на пару хвилин в окріп. Після цього окатываем томати крижаною водою і легко і невимушено знімаємо шкірку. Розрізаємо після цього кожен помідор на кілька частин. У сотейник або казан наливаємо рафінована і оливкова олія першого віджиму, прогріваємо його і закладаємо очищені і крупно нарізані часникові зубці. Після того як часникові шматочки трохи обсмажаться, додаємо до них підготовлені помідори і припускаємо на помірному вогні при частому помішуванні до випарювання рідини приблизно вдвічі.
Тепер додаємо подрібнені довільно гілочки базиліка, сіль, цукровий пісок і при бажанні італійські трави за смаком, тушкуємо ще хвилин десять, після чого знімаємо з плити і пробиваємо заглибним блендером. Якщо текстура соусу на даному етапі схожа зі сметаною, то можна тільки довести його до кипіння й відразу приступати до розкладання по банках. При рідкої консистенції уварюємо заготівлю ще, і тільки після цього розливаємо по стерильним судинах і герметично укупориваем.
В ідеалі необхідно помістити баночки з соусом для природної самостерилизации під теплу ковдру, перевернувши ємності кришками вниз.
Інгредієнти:
базилік свіжий зелений – 75 г;
горіхи кедрові очищені – 35 г;
великі часникові зубці – 2 шт.;
сир пармезан – 65 г;
сир пекоріно – 35 г;
олія оливкова першого віджиму – 85 мл;
сіль морська – щіпка.
Приготування
Пікантний соус песто яскраво зеленого кольору готується безпосередньо перед вживанням і в ідеалі використовується для цього тільки мармурова ступка. Якщо спростити собі завдання і просто подрібнити всі інгредієнти в блендері, то зростає ймовірність отримання замість яскраво-зеленого бурого за кольором соусу з-за швидкого окислення базиліка.
Спочатку готуємо сирну стружку, пропустивши обидва види сиру через дрібну тертку. Потім очищені часникові зубці, базилік зелений і кедрові горішки перетираємо з дрібкою морської солі до отримання зеленої пасти. Тепер всипаємо сирну стружку, ще раз розтираємо масу і доводимо до бажаної текстури додаванням оливкової олії.
Нижче ми розповімо, як заготовити на зиму базиліковий соус з томатами і опишемо нюанси приготування соусу песто.
Італійський томатний соус з помідорів з базиліком - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Основою соусу в даному випадку виступають свіжі стиглі помідори. Безпосередньо перед приготуванням їх необхідно помити, зробити на кожному плоді хрестоподібні поверхневі надрізи і помістити на пару хвилин в окріп. Після цього окатываем томати крижаною водою і легко і невимушено знімаємо шкірку. Розрізаємо після цього кожен помідор на кілька частин. У сотейник або казан наливаємо рафінована і оливкова олія першого віджиму, прогріваємо його і закладаємо очищені і крупно нарізані часникові зубці. Після того як часникові шматочки трохи обсмажаться, додаємо до них підготовлені помідори і припускаємо на помірному вогні при частому помішуванні до випарювання рідини приблизно вдвічі.
Тепер додаємо подрібнені довільно гілочки базиліка, сіль, цукровий пісок і при бажанні італійські трави за смаком, тушкуємо ще хвилин десять, після чого знімаємо з плити і пробиваємо заглибним блендером. Якщо текстура соусу на даному етапі схожа зі сметаною, то можна тільки довести його до кипіння й відразу приступати до розкладання по банках. При рідкої консистенції уварюємо заготівлю ще, і тільки після цього розливаємо по стерильним судинах і герметично укупориваем.
В ідеалі необхідно помістити баночки з соусом для природної самостерилизации під теплу ковдру, перевернувши ємності кришками вниз.
Рецепт соусу песто з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Пікантний соус песто яскраво зеленого кольору готується безпосередньо перед вживанням і в ідеалі використовується для цього тільки мармурова ступка. Якщо спростити собі завдання і просто подрібнити всі інгредієнти в блендері, то зростає ймовірність отримання замість яскраво-зеленого бурого за кольором соусу з-за швидкого окислення базиліка.
Спочатку готуємо сирну стружку, пропустивши обидва види сиру через дрібну тертку. Потім очищені часникові зубці, базилік зелений і кедрові горішки перетираємо з дрібкою морської солі до отримання зеленої пасти. Тепер всипаємо сирну стружку, ще раз розтираємо масу і доводимо до бажаної текстури додаванням оливкової олії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Базилік – заготівля на зиму
Багато хто, щоб заготовити базилік запас, просто його сушать і потім використовують як приправу. Насправді, варіантів зберегти цю запашну травичку
Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Наповнити особливим смаком звичайну помідорну консервацію допоможуть наші цікаві рецепти. Рекомендуємо додати в кожну баночку по кілька гілочок
Рецепт песто з базиліка
Класичний італійський песто зелений підійде до страв з пасти і м'яса, доповнить рибу, морепродукти, сендвічі і бургери. Його можна додавати в суп і
Томатний соус з базиліком
Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
Соус песто з базиліка на зиму
Приготування самого песто, навіть якщо ви вирішили заготовляти його про запас, нічим не відрізняється від того ж процесу приготування соусу в сезон.
Класичний соус для шаверми - рецепт
Не секрет, що унікальною шаверму робить не м'ясо, а саме соус, рецептів якого існує безліч. Далі опишемо варіанти доповнення з найбільш яскравим