Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Базилік – заготівля на зиму

Базилік – заготівля на зиму

19-11-2016, 08:55
989
Базилік – заготівля на зиму
Запашний аромат і пікантний смак базиліка підкорив серця багатьох любителів смачно поїсти. Влітку базилік можна як виростити у себе на ділянці, так і вільно купити на будь-якому ринку або в магазині. А що ж робити в не сезон, коли свіжа зелень якщо і пропонується покупцям в спеціалізованих магазинах, то за шаленою ціною? Рекомендуємо зробити смачні і корисні заготовки з базиліка, які допоможуть вам насолоджуватися улюбленим смаком круглий рік.

Заморожування базиліка – заготівля на зиму


При наявності вільного місця в морозильній камері найрозумніше буде свіжий базилік заморозити. Причому для цього можна брати як листя цілком, так і подрібнити їх ножем або в блендері. Практичні розфасовувати зелену масу порційно в маленьких пакетиках або загорнути базилік в харчову плівку у вигляді ковбаски і відрізати по потребі.

Паста з базиліка – рецепт заготівлі на зиму


Простий і доступний спосіб заготівлі базиліка на зиму – це приготування з нього ароматною пасти. Причому її можна просто заморозити у формочках для льоду, після чого скласти в пакети, так і розфасувати по банках для подальшого зберігання. Всі подробиці реалізації даної ідеї в даному рецепті.
Інгредієнти:

  • базилік свіжий – 1 великий пучок;

  • олія оливкова – 65 мл;

  • сіль кам'яна не йодована – 35 р.


  • Приготування
    Для заготівлі пасти підійде базилік будь-якого сорту. Необхідно взяти його великий пучок, сполоснути його під проточною водою і обсушити. Тепер обриваємо з гілочок всі листочки і вкладаємо їх в ємність блендера. Туди ж відправляємо сіль і масло оливкове (50 мл) і пробиваємо компоненти на високій швидкості роботи приладу протягом двох хвилин.
    Отриману пасту з базиліка або заморожуємо, або розкладаємо у стерильні баночки для зберігання їх у холодильнику. В останньому випадку необхідно зверху залити пасту чайною ложечкою оливкової олії.

    Базилік – заготівля на зиму в олії з часником і горіхами


    Приготувавши заготовку з базиліка з часником і горіхами, ви зможете забезпечити себе на зиму відмінною основою для соусу песто, яку необхідно буде просто доповнити тертим сиром.
    Інгредієнти:

  • базилік свіжий – 1 великий пучок;

  • горіхи волоські – 130 г;

  • олія оливкова – 65 мл;

  • часникові зубці – 4 шт.


  • Приготування
    Для приготування такої заготовки моєму базилік, обсушуємо, обриваємо листочки і разом з очищеними ядрами волоських горіхів і зубцями часниковими закладаємо в ємність блендера. Вливаємо олію оливкова і пробиваємо вміст чаші до отримання однорідної пасти. Розфасовуємо заготовку по банках, прикривають кришками, стерилізуємо в киплячій воді п'ятнадцять хвилин, а потім укупориваем і після охолодження відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

    Приправа з зеленого базиліка з селерою і петрушкою – заготівля на зиму


    Доповнивши базилік селерою і петрушкою, а також приправивши зелень прянощами і часником, отримаємо відмінну приправу, яка, якщо розбавити її сметаною або майонезом, стане прекрасним супроводом до страв з м'яса, або просто доповнить скибочку хрусткого тосту.
    Інгредієнти:

  • базилік зелений – 190 г;

  • петрушка (зелень) – 190 г;

  • селера – 1 невеликий пучок;

  • хмелі-сунелі – 30 г;

  • стручки перцю чилі – 1-2 шт.;

  • часникові великі головки – 2-3 шт.;

  • сіль кам'яна не йодована – 95 р.


  • Приготування
    Щоб заготовити приправу на зиму за цим рецептом, споліскуємо зелень базиліка зеленого, а також петрушку і листя селери, а потім розстилаємо на рушник для просушування. Очищаємо також промиті стручки перчика чилі від плодоніжок і насіння, а часникові головки розбираємо на зубці, які в свою чергу також чистимо від лушпиння.
    Тепер необхідно всі підготовлені компоненти подрібнити. Для цього можна використовувати як м'ясорубку, так і блендер зі стаціонарною чашею. До отриманої перемеленої зеленої маси додаємо хмелі-сунелі сіль кам'яну не йодовану, перемішуємо і розфасовуємо за завчасно підготовленим сухим, простерилизованным ємкостей. Залишилося тільки закупорити заготівлю і відправити її в прохолодне місце для зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготівля базиліка на зиму в домашніх умовах
    Заготівля базиліка на зиму в домашніх умовах
    Ароматні листя базиліка не втрачають смакових і ароматичних властивостей при традиційних способах заготовки, а тому зможуть нагадувати вам про літо
    Базилік на зиму – рецепти
    Базилік на зиму – рецепти
    Багато заготовляють всілякі трави шляхом сушіння, іноді заморожують їх. У цьому матеріалі наведено цікаві ідеї, як зберегти на зиму базилік. Крім
    Як заморозити базилік на зиму?
    Як заморозити базилік на зиму?
    Незважаючи на те, що поза базилікового сезону на полицях супермаркетів без проблем можна знайти пачку висушених трав, не можна посперечатися з тим,
    Соус з базиліка
    Соус з базиліка
    Приємний, завжди впізнаваний аромат базиліка здатний перетворити будь-яке, навіть саме скромне блюдо. Але ми пропонуємо зробити на основі свіжих
    Соус песто з базиліка на зиму
    Соус песто з базиліка на зиму
    Приготування самого песто, навіть якщо ви вирішили заготовляти його про запас, нічим не відрізняється від того ж процесу приготування соусу в сезон.
    Заготівля щавлю на зиму
    Заготівля щавлю на зиму
    Є маса способів заготівлі щавлю про запас, і кілька найбільш цікавих варіантів описані далі. Підкажемо, як використовувати великий урожай зеленого