Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготівля базиліка на зиму в домашніх умовах

Заготівля базиліка на зиму в домашніх умовах

19-11-2016, 08:44
881
Заготівля базиліка на зиму в домашніх умовах
Так як ароматні трави не зберігаються в свіжому вигляді тривалий час, оптимальним способом їх заготівлі про запас є сушіння, консервування або заморожування. Базилік в даному разі не є винятком.
Докладно про заготівлю базиліка на зиму в домашніх умовах ми розповімо в наступних рецептах.

Паста з базиліка - заготівля на зиму


Одним з найбільш універсальних способів заготівлі є приготування пасти з базиліка. Така ароматна паста ідеально доповнить будь-які гарячі страви і заощадить вам масу часу і грошей поза базилікового сезону.
Для приготування немає потреби запам'ятовувати конкретні пропорції, достатньо взяти пару великих пучків зеленого базиліка, трохи оливкового масла і солі.
Інгредієнти:

  • великі пучки базиліка – 2 шт.;

  • оливкова олія – 50 г і більше;

  • сіль.


  • Приготування
    Після промивання і обсушування базиликовых стебел, пюрировать їх можна як по-старому, за допомогою ступи, так і більш сучасними й швидкими способами, - орудуючи швидкісним блендером. Помістивши промиті листя в чашу пристрою, пюрируйте базилік, домагаючись пастоподібної консистенції. Коли збивання почне затрудняться, додайте оливкову олію. Приправте базиліковим пасту пучкою солі. Далі масу можна розподілити по формах для льоду і відправити у морозильну камеру, або розлити по стерильним банкам, нашарувати оливкова олія зверху і тут же закрити стерильними кришками. Заготівля базиліка на зиму в маслі, приготована за останнім варіантом, може зберігатися в холодильнику тривалий час.

    Заготівля замороженого базиліка на зиму


    Якщо ви хочете зберегти цілі зелене листя, то ось ціла пара способів заготівлі базиліка на зиму, які дозволять вам це зробити.
    Однією з основних проблем при заготівлі базиліка може стати втрата листям кольору. Щоб уникнути цього базилік бланшують протягом 3 секунд, потім обсушують і розкладають листочки на деку. У такому вигляді базилік відправляють в морозильну камеру, а після повного замерзання його фасують у пакети.
    Можна відразу ж заморозити свіжі листя, уникаючи попереднього бланшування. Для цього достатньо запастися пакетами для заморозки, які свіжу базиліковим зелень розкладають після промивання і обсушування. Після пакетів витискають максимум повітря, закривають замок і відправляють все в морозильну камеру.

    Приправа з базиліка - кращі рецепти заготівлі на зиму


    Ще один універсальний спосіб заготівлі – сушка базиликовых листя. На основі висушеної зелені можна навіть приготувати власний мікс спецій, з'єднавши базилік з пластівцями перцю та іншими сушеними травами.
    Сушити базилік можна відразу трьома способами. Перший, і найпростіший, - в духовці. Базилік (тільки листя або цілі гілки) розкладають на покритому пергаментом деку і висушують при 40 градусах зі злегка прочиненими дверцятами духовки протягом години.
    В рамках другого способу можна сушити цілі пучки базиліка, підвісивши їх на мотузці в теплому і добре вентильованому приміщенні.
    Третій, найпоширеніший спосіб сушіння, передбачає розкладання базиликовых гілочок на аркуші газети чи пергаменту, і розміщення його на сонці або просто в досить теплому і добре провітрюваному місці. Враховуйте, що гілочки не повинні лежати внапуск інакше сушка буде нерівномірною, а перекриті ділянки можуть покритися пліснявою.
    Заготовлену сушену зелень можна розфасувати в банки або зберігати у паперових пакетиках, або ж розтерти в ступі і засипати в ємність для спецій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Базилік – заготівля на зиму
    Базилік – заготівля на зиму
    Багато хто, щоб заготовити базилік запас, просто його сушать і потім використовують як приправу. Насправді, варіантів зберегти цю запашну травичку
    Як заготовити базилік на зиму?
    Як заготовити базилік на зиму?
    Листя базиліка багаті вітамінами і ароматними маслами. Саме тому в зимовий час, коли хочеться відчути трохи літньої свіжості на тарілці, ми з
    Базилік на зиму – рецепти
    Базилік на зиму – рецепти
    Багато заготовляють всілякі трави шляхом сушіння, іноді заморожують їх. У цьому матеріалі наведено цікаві ідеї, як зберегти на зиму базилік. Крім
    Як сушити базилік?
    Як сушити базилік?
    Найпростіший і тому особливо популярний спосіб заготівлі про запас різноманітних ароматних трав - сушка. Далі опишемо кілька базових варіантів
    Як заморозити базилік на зиму?
    Як заморозити базилік на зиму?
    Незважаючи на те, що поза базилікового сезону на полицях супермаркетів без проблем можна знайти пачку висушених трав, не можна посперечатися з тим,
    Соус песто з базиліка на зиму
    Соус песто з базиліка на зиму
    Приготування самого песто, навіть якщо ви вирішили заготовляти його про запас, нічим не відрізняється від того ж процесу приготування соусу в сезон.