Заготівля щавлю на зиму
Для тих, хто не проти поласувати корисними і смачними стравами з участю щавлю в зимовий час, рекомендуємо рецепти заготовок свіжих щавлевих листя для тривалого зберігання з можливістю їх використання взимку.
При наявності в морозильній камері вільного місця оптимальним способом заготівлі щавлю на зиму є замороження свіжих листя. Таким чином максимально зберігаються смакові й цінні якості зеленого продукту, так і використовувати заморожений щавель зручно, особливо для приготування перших страв . Досить лише дістати порцію листя з морозильної камери і кинути їх у суп за дві хвилини до завершення приготування.
Для того щоб заморозити щавель, листя спочатку споліскуємо і розстилаємо на рушник. Крапельки вологи повинні повністю випаруватися. Тепер відриваємо непотрібні жорсткі стебла і викидаємо, а щавель нарізаємо дрібно і укладаємо в пакети. Дуже зручно заморожувати продукт порційно і використовувати кожну порцію по потребі.
Інгредієнти:
свіжий щавель – 900 г;
вода фільтрована – скільки знадобиться.
Приготування
Листи щавлю можна заготовити цілком без солі наступним чином. Листя ретельно споліскують і опускаємо на п'ять хвилин у киплячу очищену воду. Тепер виймаємо шумівкою щавель з води і щільно укладаємо в скляні ємності. Залишилося тільки простерилізувати їх в киплячій воді протягом п'яти хвилин, прикривши додатково прокип'яченими кришками, після чого останні укупориваем і після охолодження відправляємо заготовку на зберігання.
При наявності льоху або вільного місця в холодильнику можна скористатися ще більш простим способом заготівлі щавлю без солі. Для його реалізації промиті листя подрібнюємо, щільно укладаємо в стерильні банки, заливаємо їх вміст прохолодною заздалегідь перекип'яченою водою, укупориваем або просто прикриваємо капроновими кришками і ставимо в холод.
Такі способи заготівлі щавлю на зиму особливо підійдуть для використання продукту в начинку для пирогів , так як не містять солі.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну банку 05 л:
листя свіжого щавлю – 1 великий пучок;
йодована сіль не – 1 ч. ложка без гірки;
кипяченная очищена вода.
Приготування
Деякі господині заготовляють щавель, просто пересипаючи подрібнене листя не йодованою сіллю. Але в такому разі заготівля виходить завжди надто солоною, що не завжди вигідно для приготування страв. Листя необхідно додатково вимочувати, в іншому випадку існує вірогідність отримати пересолене страву.
Пропонуємо альтернативний спосіб заготівлі щавлю з сіллю, який позбавить вас від додаткової метушні з вимочуванням, що супроводжує попередній варіант, так як смак листя в даному випадку виходить помірно підсоленим.
Промиті листя щавлю позбавляємо від великих і жорстких стебел і нарізаємо дрібно. Тепер наповнюємо щавлевої масою стерильні півлітрові банки і гарненько утрамбовуємо її. Насипаємо зверху в кожну ємність чайну ложечку солі без гірки не йодованої, доливаємо до країв прокип'ячену і остиглу очищену воду, укупориваем заготовки і ставимо на зберігання.
Інгредієнти:
листя свіжого щавлю – 450 г;
пір'я зеленої цибулі – 450 г;
зелень петрушки – 220 г;
зелень кропу – 220 г;
йодована сіль не – 80 р.
Приготування
Свіжий щавель можна заготовити для зеленого борщу разом з зеленою цибулею і зеленню. Для цього листя щавлю, пір'я зеленої цибулі, а також гілочки петрушки і кропу споліскуємо прохолодною водою і даємо обсохнути, розстеливши всю зелень на тканинному відрозі або рушник. Після цього нарізаємо всі компоненти дрібно, змішуємо з йодованою сіллю, трохи розминаємо і залишаємо до відділення соку. Тепер розкладаємо зелену масу по стерильним скляним ємкостей, щільно утрамбовується, прикривають кришками і ставимо в киплячу воду на стерилізацію. Півлітрові банки витримуємо при помірному кипінні протягом п'ятнадцяти хвилин, а літрові протягом двадцяти п'яти хвилин. Далі укупориваем заготівлю кришками і ставимо для зберігання у відповідне затемнене місце.
Заготівля щавлю на зиму допомогою заморозки
При наявності в морозильній камері вільного місця оптимальним способом заготівлі щавлю на зиму є замороження свіжих листя. Таким чином максимально зберігаються смакові й цінні якості зеленого продукту, так і використовувати заморожений щавель зручно, особливо для приготування перших страв . Досить лише дістати порцію листя з морозильної камери і кинути їх у суп за дві хвилини до завершення приготування.
Для того щоб заморозити щавель, листя спочатку споліскуємо і розстилаємо на рушник. Крапельки вологи повинні повністю випаруватися. Тепер відриваємо непотрібні жорсткі стебла і викидаємо, а щавель нарізаємо дрібно і укладаємо в пакети. Дуже зручно заморожувати продукт порційно і використовувати кожну порцію по потребі.
Заготівля щавлю на зиму без солі
Інгредієнти:
Приготування
Листи щавлю можна заготовити цілком без солі наступним чином. Листя ретельно споліскують і опускаємо на п'ять хвилин у киплячу очищену воду. Тепер виймаємо шумівкою щавель з води і щільно укладаємо в скляні ємності. Залишилося тільки простерилізувати їх в киплячій воді протягом п'яти хвилин, прикривши додатково прокип'яченими кришками, після чого останні укупориваем і після охолодження відправляємо заготовку на зберігання.
При наявності льоху або вільного місця в холодильнику можна скористатися ще більш простим способом заготівлі щавлю без солі. Для його реалізації промиті листя подрібнюємо, щільно укладаємо в стерильні банки, заливаємо їх вміст прохолодною заздалегідь перекип'яченою водою, укупориваем або просто прикриваємо капроновими кришками і ставимо в холод.
Такі способи заготівлі щавлю на зиму особливо підійдуть для використання продукту в начинку для пирогів , так як не містять солі.
Рецепт заготівлі щавлю на зиму без варіння з сіллю
Інгредієнти:
Розрахунок на одну банку 05 л:
Приготування
Деякі господині заготовляють щавель, просто пересипаючи подрібнене листя не йодованою сіллю. Але в такому разі заготівля виходить завжди надто солоною, що не завжди вигідно для приготування страв. Листя необхідно додатково вимочувати, в іншому випадку існує вірогідність отримати пересолене страву.
Пропонуємо альтернативний спосіб заготівлі щавлю з сіллю, який позбавить вас від додаткової метушні з вимочуванням, що супроводжує попередній варіант, так як смак листя в даному випадку виходить помірно підсоленим.
Промиті листя щавлю позбавляємо від великих і жорстких стебел і нарізаємо дрібно. Тепер наповнюємо щавлевої масою стерильні півлітрові банки і гарненько утрамбовуємо її. Насипаємо зверху в кожну ємність чайну ложечку солі без гірки не йодованої, доливаємо до країв прокип'ячену і остиглу очищену воду, укупориваем заготовки і ставимо на зберігання.
Заготівля щавлю на зиму для зеленого борщу з зеленню і сіллю
Інгредієнти:
Приготування
Свіжий щавель можна заготовити для зеленого борщу разом з зеленою цибулею і зеленню. Для цього листя щавлю, пір'я зеленої цибулі, а також гілочки петрушки і кропу споліскуємо прохолодною водою і даємо обсохнути, розстеливши всю зелень на тканинному відрозі або рушник. Після цього нарізаємо всі компоненти дрібно, змішуємо з йодованою сіллю, трохи розминаємо і залишаємо до відділення соку. Тепер розкладаємо зелену масу по стерильним скляним ємкостей, щільно утрамбовується, прикривають кришками і ставимо в киплячу воду на стерилізацію. Півлітрові банки витримуємо при помірному кипінні протягом п'ятнадцяти хвилин, а літрові протягом двадцяти п'яти хвилин. Далі укупориваем заготівлю кришками і ставимо для зберігання у відповідне затемнене місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейль зі щавлем
Вельми незвичайний змішаний напій рекомендуємо зробити власноруч. Яскравий, насичений, ароматний коктейль з щавлю неодмінно вам сподобається
Начинка з щавлю для пиріжків
Неймовірно смачною виходить випічка, наповнена щавлем, але за умови правильно приготованої начинки. Розповімо, як впоратися з цим завданням і
Як приготувати суп з щавлю?
Чудове літнє блюдо пропонуємо зварити за описаним рецептом. Розповімо, як приготувати чудово смачний, ситний і одночасно легкий суп з щавлю. Таку
Салат з щавлю
Пустити в хід урожай щавлю можна не тільки способом консервування, але ще й готувати з його участю незвичайні страви, навіть холодні закуски.
Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день