Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготівля щавлю на зиму

Заготівля щавлю на зиму

22-09-2016, 21:03
664
Заготівля щавлю на зиму
Для тих, хто не проти поласувати корисними і смачними стравами з участю щавлю в зимовий час, рекомендуємо рецепти заготовок свіжих щавлевих листя для тривалого зберігання з можливістю їх використання взимку.

Заготівля щавлю на зиму допомогою заморозки


При наявності в морозильній камері вільного місця оптимальним способом заготівлі щавлю на зиму є замороження свіжих листя. Таким чином максимально зберігаються смакові й цінні якості зеленого продукту, так і використовувати заморожений щавель зручно, особливо для приготування перших страв . Досить лише дістати порцію листя з морозильної камери і кинути їх у суп за дві хвилини до завершення приготування.
Для того щоб заморозити щавель, листя спочатку споліскуємо і розстилаємо на рушник. Крапельки вологи повинні повністю випаруватися. Тепер відриваємо непотрібні жорсткі стебла і викидаємо, а щавель нарізаємо дрібно і укладаємо в пакети. Дуже зручно заморожувати продукт порційно і використовувати кожну порцію по потребі.

Заготівля щавлю на зиму без солі


Інгредієнти:

  • свіжий щавель – 900 г;

  • вода фільтрована – скільки знадобиться.


  • Приготування
    Листи щавлю можна заготовити цілком без солі наступним чином. Листя ретельно споліскують і опускаємо на п'ять хвилин у киплячу очищену воду. Тепер виймаємо шумівкою щавель з води і щільно укладаємо в скляні ємності. Залишилося тільки простерилізувати їх в киплячій воді протягом п'яти хвилин, прикривши додатково прокип'яченими кришками, після чого останні укупориваем і після охолодження відправляємо заготовку на зберігання.
    При наявності льоху або вільного місця в холодильнику можна скористатися ще більш простим способом заготівлі щавлю без солі. Для його реалізації промиті листя подрібнюємо, щільно укладаємо в стерильні банки, заливаємо їх вміст прохолодною заздалегідь перекип'яченою водою, укупориваем або просто прикриваємо капроновими кришками і ставимо в холод.
    Такі способи заготівлі щавлю на зиму особливо підійдуть для використання продукту в начинку для пирогів , так як не містять солі.

    Рецепт заготівлі щавлю на зиму без варіння з сіллю


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну банку 05 л:

  • листя свіжого щавлю – 1 великий пучок;

  • йодована сіль не – 1 ч. ложка без гірки;

  • кипяченная очищена вода.


  • Приготування
    Деякі господині заготовляють щавель, просто пересипаючи подрібнене листя не йодованою сіллю. Але в такому разі заготівля виходить завжди надто солоною, що не завжди вигідно для приготування страв. Листя необхідно додатково вимочувати, в іншому випадку існує вірогідність отримати пересолене страву.
    Пропонуємо альтернативний спосіб заготівлі щавлю з сіллю, який позбавить вас від додаткової метушні з вимочуванням, що супроводжує попередній варіант, так як смак листя в даному випадку виходить помірно підсоленим.
    Промиті листя щавлю позбавляємо від великих і жорстких стебел і нарізаємо дрібно. Тепер наповнюємо щавлевої масою стерильні півлітрові банки і гарненько утрамбовуємо її. Насипаємо зверху в кожну ємність чайну ложечку солі без гірки не йодованої, доливаємо до країв прокип'ячену і остиглу очищену воду, укупориваем заготовки і ставимо на зберігання.

    Заготівля щавлю на зиму для зеленого борщу з зеленню і сіллю


    Інгредієнти:

  • листя свіжого щавлю – 450 г;

  • пір'я зеленої цибулі – 450 г;

  • зелень петрушки – 220 г;

  • зелень кропу – 220 г;

  • йодована сіль не – 80 р.


  • Приготування
    Свіжий щавель можна заготовити для зеленого борщу разом з зеленою цибулею і зеленню. Для цього листя
    Заготівля щавлю на зиму
    щавлю, пір'я зеленої цибулі, а також гілочки петрушки і кропу споліскуємо прохолодною водою і даємо обсохнути, розстеливши всю зелень на тканинному відрозі або рушник. Після цього нарізаємо всі компоненти дрібно, змішуємо з йодованою сіллю, трохи розминаємо і залишаємо до відділення соку. Тепер розкладаємо зелену масу по стерильним скляним ємкостей, щільно утрамбовується, прикривають кришками і ставимо в киплячу воду на стерилізацію. Півлітрові банки витримуємо при помірному кипінні протягом п'ятнадцяти хвилин, а літрові протягом двадцяти п'яти хвилин. Далі укупориваем заготівлю кришками і ставимо для зберігання у відповідне затемнене місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейль зі щавлем
    Коктейль зі щавлем
    Вельми незвичайний змішаний напій рекомендуємо зробити власноруч. Яскравий, насичений, ароматний коктейль з щавлю неодмінно вам сподобається
    Начинка з щавлю для пиріжків
    Начинка з щавлю для пиріжків
    Неймовірно смачною виходить випічка, наповнена щавлем, але за умови правильно приготованої начинки. Розповімо, як впоратися з цим завданням і
    Як приготувати суп з щавлю?
    Як приготувати суп з щавлю?
    Чудове літнє блюдо пропонуємо зварити за описаним рецептом. Розповімо, як приготувати чудово смачний, ситний і одночасно легкий суп з щавлю. Таку
    Салат з щавлю
    Салат з щавлю
    Пустити в хід урожай щавлю можна не тільки способом консервування, але ще й готувати з його участю незвичайні страви, навіть холодні закуски.
    Як заморозити щавель на зиму?
    Як заморозити щавель на зиму?
    Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
    Консервований щавель
    Консервований щавель
    Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день