Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати суп з щавлю?

Як приготувати суп з щавлю?

16-08-2016, 21:31
898
Як приготувати суп з щавлю?
Рекомендуємо приготувати неймовірно смачний, насичений і ароматний, з приємною кислинкою супчик з щавлю. Тарілочка такого страви до обіду стане відмінною порцією заряду енергії, наповнить організм вітамінами і порадує чудовим смаковим букетом.

Як приготувати зелений суп з щавлю з м'ясом і яйцем?


Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 730 г;

  • щавель свіжий – 215 г;

  • картопля – 280 м;

  • молода морква – 140 г;

  • ріпчасті цибулини – 140 г;

  • вода фільтрована – 26 л;

  • олія без запаху соняшникова або оливкова – 45 мл;

  • горошини духмяного перцю – 4 шт.;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • кухонна йодована сіль;

  • сметана ;

  • курячі великі яйця – 3 шт.;

  • будь-яка зелень.


  • Приготування
    Свинячі ребра споліскуємо, поміщаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо після закипання, знімаючи час від часу піну, до м'якості і відставання м'якоті від кісток. Витягаємо свинину на тарілку, звільняємо від насіння, нарізаємо м'якоть дрібно і повертаємо в бульйон, процідивши його перед цим і поставивши знову на плиту на вогонь.
    Картоплини очищаємо, нарізаємо кубиками дрібно, викладаємо їх в каструлю і варимо після закипання протягом десяти хвилин, посоливши блюдо в процесі, а також приправивши лавровими листками і горошинами перцю духмяного.
    За цей час відварюємо круто, очищаємо і ріжемо на часточки курячі яйця, а також пасеруємо в соняшниковому маслі нашатковану моркву і ріпчасті цибулини, позбавивши останні від лушпиння. Готуємо також і щавель. Промиваємо листя ретельно перебираємо, позбавляє від стебел і нарізаємо дрібно. Подрібнюємо разом з тим свіжу зелень.
    По готовності картоплі закладаємо в суп овочеву піджарку, щавель і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку по половинці яйця і по ложці сметани.
    Аналогічним способом готують суп з кропивою і щавлем, але у такому разі половину порції останнього замінюємо молодою кропивою і закладаємо її в суп на три хвилини раніше, ніж решту зелень.

    Як зварити суп зі щавлем і куркою?


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 730 г;

  • щавель свіжий – 215 г;

  • картопля – 280 м;

  • морква або інші коріння (бульйон) – 90 г;

  • ріпчаста цибулина (бульйон) – 90 г;

  • зелена цибуля – 3-4 стебла;

  • очищена вода – 22 л;

  • горошини духмяного перцю – 4 шт.;

  • листя лаврове – 2 шт.;

  • велика йодована сіль;

  • рис круглий – 3 ст. ложки;

  • відварені курячі яйця – 3 шт.;

  • сметана;

  • будь-яка зелень.


  • Приготування
    В даному випадку для приготування супу ми будемо використовувати куряче м'ясо. Споліскуємо його, розрізаємо на порції, укладаємо в каструлю з очищеною водою і ставимо на вогонь варитися. За цей час промиваємо, перебираємо, позбавляє від стебел і дрібненько нарізаємо щавель і свіжу зелень, подрібнюємо також стебла зеленої цибулі, шаткуємо соломкою очищену моркву кубиками картоплини. Рис промиваємо до прозорості води і замочуємо на кілька хвилин.
    При закипання бульйону обов'язково знімаємо піну. При бажанні для більш насиченого смаку і кольору страви
    Як приготувати суп з щавлю?
    можна додати при варінні м'яса неочищену, але промиту ріпчасту цибулину цілком і будь-які коріння, а по готовності м'яса витягти їх і викинути.
    Коли куряче м'ясо стане м'яким, звільняємо його від кісток і повертаємо вже в проціджений бульйон. Знову даємо вмісту каструлі закипіти, додаємо на даному етапі картоплю і рис, підсолюємо страву, кидаємо також горошини перцю і лаврове листя і варимо до м'якості рисинок і картопляних скибочок. Тепер додаємо щавель, зелений лук і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і знімаємо з вогню. При подачі доповнюємо суп половинкою відвареного курячого яйця і при бажанні сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
    Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
    Прекрасний варіант літнього легкого страви - зелені щі. Готувати їх можна кількома способами, про деяких розповімо далі, описавши цікаві і докладні
    Суп з кропивою і щавлем
    Суп з кропивою і щавлем
    Смачним, яскравим, по-справжньому літнім виходить суп, приготовлений із зеленого листя щавлю і молоденькою кропиви. Далі підкажемо найбільш вдалі
    Борщ з щавлю з куркою та яйцем
    Борщ з щавлю з куркою та яйцем
    Справжнє літнє страва з молодої зелені - щі, можна готувати із щавлем на курячому бульйоні, таким чином не обтяжуючи страва, що важливо в жарку пору,
    Салат з щавлю
    Салат з щавлю
    Пустити в хід урожай щавлю можна не тільки способом консервування, але ще й готувати з його участю незвичайні страви, навіть холодні закуски.
    Зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт
    Зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт
    Чудовим літнім стравою вважається борщ з щавлю. Його легкий, ненав'язливий смак прекрасно справляється з почуттям голоду в спеку. Спробуйте зварити
    Як зварити зелений борщ зі щавлем?
    Як зварити зелений борщ зі щавлем?
    В пору великої кількості свіжої зелені зелений борщ чудово доповнить літнє меню, наситить організм вітамінами і порадує вас відмінним освіжаючим