Як приготувати суп з щавлю?
Рекомендуємо приготувати неймовірно смачний, насичений і ароматний, з приємною кислинкою супчик з щавлю. Тарілочка такого страви до обіду стане відмінною порцією заряду енергії, наповнить організм вітамінами і порадує чудовим смаковим букетом.
Інгредієнти:
свинячі ребра – 730 г;
щавель свіжий – 215 г;
картопля – 280 м;
молода морква – 140 г;
ріпчасті цибулини – 140 г;
вода фільтрована – 26 л;
олія без запаху соняшникова або оливкова – 45 мл;
горошини духмяного перцю – 4 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
кухонна йодована сіль;
сметана ;
курячі великі яйця – 3 шт.;
будь-яка зелень.
Приготування
Свинячі ребра споліскуємо, поміщаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо після закипання, знімаючи час від часу піну, до м'якості і відставання м'якоті від кісток. Витягаємо свинину на тарілку, звільняємо від насіння, нарізаємо м'якоть дрібно і повертаємо в бульйон, процідивши його перед цим і поставивши знову на плиту на вогонь.
Картоплини очищаємо, нарізаємо кубиками дрібно, викладаємо їх в каструлю і варимо після закипання протягом десяти хвилин, посоливши блюдо в процесі, а також приправивши лавровими листками і горошинами перцю духмяного.
За цей час відварюємо круто, очищаємо і ріжемо на часточки курячі яйця, а також пасеруємо в соняшниковому маслі нашатковану моркву і ріпчасті цибулини, позбавивши останні від лушпиння. Готуємо також і щавель. Промиваємо листя ретельно перебираємо, позбавляє від стебел і нарізаємо дрібно. Подрібнюємо разом з тим свіжу зелень.
По готовності картоплі закладаємо в суп овочеву піджарку, щавель і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку по половинці яйця і по ложці сметани.
Аналогічним способом готують суп з кропивою і щавлем, але у такому разі половину порції останнього замінюємо молодою кропивою і закладаємо її в суп на три хвилини раніше, ніж решту зелень.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 730 г;
щавель свіжий – 215 г;
картопля – 280 м;
морква або інші коріння (бульйон) – 90 г;
ріпчаста цибулина (бульйон) – 90 г;
зелена цибуля – 3-4 стебла;
очищена вода – 22 л;
горошини духмяного перцю – 4 шт.;
листя лаврове – 2 шт.;
велика йодована сіль;
рис круглий – 3 ст. ложки;
відварені курячі яйця – 3 шт.;
сметана;
будь-яка зелень.
Приготування
В даному випадку для приготування супу ми будемо використовувати куряче м'ясо. Споліскуємо його, розрізаємо на порції, укладаємо в каструлю з очищеною водою і ставимо на вогонь варитися. За цей час промиваємо, перебираємо, позбавляє від стебел і дрібненько нарізаємо щавель і свіжу зелень, подрібнюємо також стебла зеленої цибулі, шаткуємо соломкою очищену моркву кубиками картоплини. Рис промиваємо до прозорості води і замочуємо на кілька хвилин.
При закипання бульйону обов'язково знімаємо піну. При бажанні для більш насиченого смаку і кольору страви можна додати при варінні м'яса неочищену, але промиту ріпчасту цибулину цілком і будь-які коріння, а по готовності м'яса витягти їх і викинути.
Коли куряче м'ясо стане м'яким, звільняємо його від кісток і повертаємо вже в проціджений бульйон. Знову даємо вмісту каструлі закипіти, додаємо на даному етапі картоплю і рис, підсолюємо страву, кидаємо також горошини перцю і лаврове листя і варимо до м'якості рисинок і картопляних скибочок. Тепер додаємо щавель, зелений лук і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і знімаємо з вогню. При подачі доповнюємо суп половинкою відвареного курячого яйця і при бажанні сметаною.
Як приготувати зелений суп з щавлю з м'ясом і яйцем?
Інгредієнти:
Приготування
Свинячі ребра споліскуємо, поміщаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо після закипання, знімаючи час від часу піну, до м'якості і відставання м'якоті від кісток. Витягаємо свинину на тарілку, звільняємо від насіння, нарізаємо м'якоть дрібно і повертаємо в бульйон, процідивши його перед цим і поставивши знову на плиту на вогонь.
Картоплини очищаємо, нарізаємо кубиками дрібно, викладаємо їх в каструлю і варимо після закипання протягом десяти хвилин, посоливши блюдо в процесі, а також приправивши лавровими листками і горошинами перцю духмяного.
За цей час відварюємо круто, очищаємо і ріжемо на часточки курячі яйця, а також пасеруємо в соняшниковому маслі нашатковану моркву і ріпчасті цибулини, позбавивши останні від лушпиння. Готуємо також і щавель. Промиваємо листя ретельно перебираємо, позбавляє від стебел і нарізаємо дрібно. Подрібнюємо разом з тим свіжу зелень.
По готовності картоплі закладаємо в суп овочеву піджарку, щавель і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку по половинці яйця і по ложці сметани.
Аналогічним способом готують суп з кропивою і щавлем, але у такому разі половину порції останнього замінюємо молодою кропивою і закладаємо її в суп на три хвилини раніше, ніж решту зелень.
Як зварити суп зі щавлем і куркою?
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку для приготування супу ми будемо використовувати куряче м'ясо. Споліскуємо його, розрізаємо на порції, укладаємо в каструлю з очищеною водою і ставимо на вогонь варитися. За цей час промиваємо, перебираємо, позбавляє від стебел і дрібненько нарізаємо щавель і свіжу зелень, подрібнюємо також стебла зеленої цибулі, шаткуємо соломкою очищену моркву кубиками картоплини. Рис промиваємо до прозорості води і замочуємо на кілька хвилин.
При закипання бульйону обов'язково знімаємо піну. При бажанні для більш насиченого смаку і кольору страви можна додати при варінні м'яса неочищену, але промиту ріпчасту цибулину цілком і будь-які коріння, а по готовності м'яса витягти їх і викинути.
Коли куряче м'ясо стане м'яким, звільняємо його від кісток і повертаємо вже в проціджений бульйон. Знову даємо вмісту каструлі закипіти, додаємо на даному етапі картоплю і рис, підсолюємо страву, кидаємо також горошини перцю і лаврове листя і варимо до м'якості рисинок і картопляних скибочок. Тепер додаємо щавель, зелений лук і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і знімаємо з вогню. При подачі доповнюємо суп половинкою відвареного курячого яйця і при бажанні сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
Прекрасний варіант літнього легкого страви - зелені щі. Готувати їх можна кількома способами, про деяких розповімо далі, описавши цікаві і докладні
Суп з кропивою і щавлем
Смачним, яскравим, по-справжньому літнім виходить суп, приготовлений із зеленого листя щавлю і молоденькою кропиви. Далі підкажемо найбільш вдалі
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Справжнє літнє страва з молодої зелені - щі, можна готувати із щавлем на курячому бульйоні, таким чином не обтяжуючи страва, що важливо в жарку пору,
Салат з щавлю
Пустити в хід урожай щавлю можна не тільки способом консервування, але ще й готувати з його участю незвичайні страви, навіть холодні закуски.
Зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт
Чудовим літнім стравою вважається борщ з щавлю. Його легкий, ненав'язливий смак прекрасно справляється з почуттям голоду в спеку. Спробуйте зварити
Як зварити зелений борщ зі щавлем?
В пору великої кількості свіжої зелені зелений борщ чудово доповнить літнє меню, наситить організм вітамінами і порадує вас відмінним освіжаючим