Рекомендуємо приготувати неймовірно смачний, насичений і ароматний, з приємною кислинкою супчик з щавлю. Тарілочка такого страви до обіду стане відмінною порцією заряду енергії, наповнить організм вітамінами і порадує чудовим смаковим букетом.
Як приготувати зелений суп з щавлю з м'ясом і яйцем?
Інгредієнти: свинячі ребра – 730 г; щавель свіжий – 215 г; картопля – 280 м; молода морква – 140 г; ріпчасті цибулини – 140 г; вода фільтрована – 26 л; олія без запаху соняшникова або оливкова – 45 мл; горошини духмяного перцю – 4 шт.; листя лавра – 2 шт.; кухонна йодована сіль; сметана ; курячі великі яйця – 3 шт.; будь-яка зелень. Приготування Свинячі ребра споліскуємо, поміщаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо після закипання, знімаючи час від часу піну, до м'якості і відставання м'якоті від кісток. Витягаємо свинину на тарілку, звільняємо від насіння, нарізаємо м'якоть дрібно і повертаємо в бульйон, процідивши його перед цим і поставивши знову на плиту на вогонь.
Картоплини очищаємо, нарізаємо кубиками дрібно, викладаємо їх в каструлю і варимо після закипання протягом десяти хвилин, посоливши блюдо в процесі, а також приправивши лавровими листками і горошинами перцю духмяного.
За цей час відварюємо круто, очищаємо і ріжемо на часточки курячі яйця, а також пасеруємо в соняшниковому маслі нашатковану моркву і ріпчасті цибулини, позбавивши останні від лушпиння. Готуємо також і щавель. Промиваємо листя ретельно перебираємо, позбавляє від стебел і нарізаємо дрібно. Подрібнюємо разом з тим свіжу зелень.
По готовності картоплі закладаємо в суп овочеву піджарку, щавель і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку по половинці яйця і по ложці сметани.
Аналогічним способом готують суп з кропивою і щавлем, але у такому разі половину порції останнього замінюємо молодою кропивою і закладаємо її в суп на три хвилини раніше, ніж решту зелень.
Як зварити суп зі щавлем і куркою?
Інгредієнти: куряче м'ясо – 730 г; щавель свіжий – 215 г; картопля – 280 м; морква або інші коріння (бульйон) – 90 г; ріпчаста цибулина (бульйон) – 90 г; зелена цибуля – 3-4 стебла; очищена вода – 22 л; горошини духмяного перцю – 4 шт.; листя лаврове – 2 шт.; велика йодована сіль; рис круглий – 3 ст. ложки; відварені курячі яйця – 3 шт.; сметана; будь-яка зелень. Приготування В даному випадку для приготування супу ми будемо використовувати куряче м'ясо. Споліскуємо його, розрізаємо на порції, укладаємо в каструлю з очищеною водою і ставимо на вогонь варитися. За цей час промиваємо, перебираємо, позбавляє від стебел і дрібненько нарізаємо щавель і свіжу зелень, подрібнюємо також стебла зеленої цибулі, шаткуємо соломкою очищену моркву кубиками картоплини. Рис промиваємо до прозорості води і замочуємо на кілька хвилин.
При закипання бульйону обов'язково знімаємо піну. При бажанні для більш насиченого смаку і кольору страви
можна додати при варінні м'яса неочищену, але промиту ріпчасту цибулину цілком і будь-які коріння, а по готовності м'яса витягти їх і викинути.
Коли куряче м'ясо стане м'яким, звільняємо його від кісток і повертаємо вже в проціджений бульйон. Знову даємо вмісту каструлі закипіти, додаємо на даному етапі картоплю і рис, підсолюємо страву, кидаємо також горошини перцю і лаврове листя і варимо до м'якості рисинок і картопляних скибочок. Тепер додаємо щавель, зелений лук і свіжу зелень, проварюємо страву ще пару хвилин, і знімаємо з вогню. При подачі доповнюємо суп половинкою відвареного курячого яйця і при бажанні сметаною.