Суп з кропивою і щавлем
Зелень – дуже корисний і важливий для організму продукт, адже містить у собі масу корисних речовин. Як приготувати суп з кропиви і щавлю, читайте нижче.
Інгредієнти:
молода кропива – 300 г;
біла частина цибулі-порею – 100 г;
вершкове масло – 2 ст. ложки;
молодий щавель – 1 пучок;
охолоджена сметана;
сіль;
перець;
кореневий селера – 100 г;
картопля – 250 г;
борошно – 50 р;
морква – 100 г;
яйця, зварені круто – 2 шт.
Приготування
Кропиву зі щавлем перебираємо і промиваємо. Кропиву обдаємо окропом, даємо стекти воді. Картоплю і моркву ріжемо соломкою, селера і порей нарізаємо кубиками. Щавель і кропиву дрібненько рубаємо, акуратно опускаємо в підсолений окріп. Туди ж кладемо картоплю, моркву і проварюємо близько 5 хвилин. Потім вже закладаємо селера, цибуля-порей. На сковороді розтоплюємо масло, пасеруємо в ньому борошно, помішуючи. Вливаємо близько 2 столових ложок гарячої води, розмішуємо і виливаємо вміст в суп. Проварюємо ще близько 7 хвилин. У кожну тарілку при подачі кладемо сметану і половину вареного круто яйця.
Інгредієнти:
кропива – 1 пучок;
щавель – 1 пучок;
картопля – 4 шт.;
сіль;
перець.
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Кропиву моєму, обдаємо окропом, відбираємо листочки і нарізаємо їх смужками. Щавель також миємо й нарізаємо смужками. У каструлю з окропом спочатку кладемо нарізану брусочками картоплю і варимо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення варіння кладемо щавель, кропиву, підсолюємо, перчимо.
Інгредієнти:
курка – 1 кг;
цибуля – 100 г;
молода кропива – 100 г;
борошно пшеничне вищого сорту – 50 г;
оливкова олія – 40 мл;
вершки – 100 мл;
сіль;
перець.
Приготування
Курку ріжемо на шматочки, відварюємо до готовності. Потім м'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Кропиву моєму, крупно нарізаємо, цибулю дрібненько кришимо. У велику каструлю вливаємо олію, обсмажуємо цибулю з кропивою близько 5 хвилин. Вливаємо бульйон з вершками, потім знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин 5. Тим часом розвести борошно в 50 мл води, вливаємо суміш у суп і доводимо до кипіння, помішуючи. Підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо курку, нарізану шматочками.
Інгредієнти:
картопля – 100 г;
кропива – 1 пучок;
плавлений сир – 100 г;
часник – 4 зубчики;
сіль;
спеції;
цибуля зелена – 1 пучок;
варене яйце.
Приготування
Невеликими кубиками нарізаємо картоплю. Кладемо її у окріп, трохи підсолюємо і варимо до напівготовності. У кропиви обрізаємо листочки, добре промиваємо та нарізаємо, так само подрібнюємо щавель. Цибулю і часник подрібнюємо, злегка обсмажуємо. У каструлю з картоплею кладемо плавлений сир і розмішуємо до його розчинення. Кладемо обсмажену цибулю з часником, кропиву і щавель. Розмішуємо, даємо закипіти і, якщо потрібно, підсолюємо. Яйце ріжемо на 4 частини і додаємо по шматочку в тарілки.
Суп з кропиви і щавлю – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кропиву зі щавлем перебираємо і промиваємо. Кропиву обдаємо окропом, даємо стекти воді. Картоплю і моркву ріжемо соломкою, селера і порей нарізаємо кубиками. Щавель і кропиву дрібненько рубаємо, акуратно опускаємо в підсолений окріп. Туди ж кладемо картоплю, моркву і проварюємо близько 5 хвилин. Потім вже закладаємо селера, цибуля-порей. На сковороді розтоплюємо масло, пасеруємо в ньому борошно, помішуючи. Вливаємо близько 2 столових ложок гарячої води, розмішуємо і виливаємо вміст в суп. Проварюємо ще близько 7 хвилин. У кожну тарілку при подачі кладемо сметану і половину вареного круто яйця.
Зелений суп зі щавлем і кропивою
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Кропиву моєму, обдаємо окропом, відбираємо листочки і нарізаємо їх смужками. Щавель також миємо й нарізаємо смужками. У каструлю з окропом спочатку кладемо нарізану брусочками картоплю і варимо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення варіння кладемо щавель, кропиву, підсолюємо, перчимо.
Суп з щавлю з кропивою і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Курку ріжемо на шматочки, відварюємо до готовності. Потім м'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Кропиву моєму, крупно нарізаємо, цибулю дрібненько кришимо. У велику каструлю вливаємо олію, обсмажуємо цибулю з кропивою близько 5 хвилин. Вливаємо бульйон з вершками, потім знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин 5. Тим часом розвести борошно в 50 мл води, вливаємо суміш у суп і доводимо до кипіння, помішуючи. Підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо курку, нарізану шматочками.
Суп з кропивою, щавлем і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Невеликими кубиками нарізаємо картоплю. Кладемо її у окріп, трохи підсолюємо і варимо до напівготовності. У кропиви обрізаємо листочки, добре промиваємо та нарізаємо, так само подрібнюємо щавель. Цибулю і часник подрібнюємо, злегка обсмажуємо. У каструлю з картоплею кладемо плавлений сир і розмішуємо до його розчинення. Кладемо обсмажену цибулю з часником, кропиву і щавель. Розмішуємо, даємо закипіти і, якщо потрібно, підсолюємо. Яйце ріжемо на 4 частини і додаємо по шматочку в тарілки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з щавлю з м'ясом
По-справжньому літній, легкий і неймовірно ароматний суп, пропонуємо створити за описаним у статті нескладними рецептами. Розповімо, як зварити
Як зварити зелений борщ зі щавлем?
В пору великої кількості свіжої зелені зелений борщ чудово доповнить літнє меню, наситить організм вітамінами і порадує вас відмінним освіжаючим
Щі з кропиви
Щі у більшості з нас асоціюються, в першу чергу, з капустою. І лише небагато знають, наскільки смачним виходить це перше блюдо з кропивою. Сьогодні
Як приготувати суп з кропиви?
Часто ми не цінуємо подарунки природи, одним з таких випадків є рідкісне використання кропиви в кулінарії. А адже кропива надзвичайно багата
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,