» » Суп з кропивою і щавлем

Суп з кропивою і щавлем

Суп з кропивою і щавлем
Зелень – дуже корисний і важливий для організму продукт, адже містить у собі масу корисних речовин. Як приготувати суп з кропиви і щавлю, читайте нижче.

Суп з кропиви і щавлю – рецепт


Інгредієнти:

  • молода кропива – 300 г;

  • біла частина цибулі-порею – 100 г;

  • вершкове масло – 2 ст. ложки;

  • молодий щавель – 1 пучок;

  • охолоджена сметана;

  • сіль;

  • перець;

  • кореневий селера – 100 г;

  • картопля – 250 г;

  • борошно – 50 р;

  • морква – 100 г;

  • яйця, зварені круто – 2 шт.


  • Приготування
    Кропиву зі щавлем перебираємо і промиваємо. Кропиву обдаємо окропом, даємо стекти воді. Картоплю і моркву ріжемо соломкою, селера і порей нарізаємо кубиками. Щавель і кропиву дрібненько рубаємо, акуратно опускаємо в підсолений окріп. Туди ж кладемо картоплю, моркву і проварюємо близько 5 хвилин. Потім вже закладаємо селера, цибуля-порей. На сковороді розтоплюємо масло, пасеруємо в ньому борошно, помішуючи. Вливаємо близько 2 столових ложок гарячої води, розмішуємо і виливаємо вміст в суп. Проварюємо ще близько 7 хвилин. У кожну тарілку при подачі кладемо сметану і половину вареного круто яйця.

    Зелений суп зі щавлем і кропивою


    Інгредієнти:

  • кропива – 1 пучок;

  • щавель – 1 пучок;

  • картопля – 4 шт.;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Кропиву моєму, обдаємо окропом, відбираємо листочки і нарізаємо їх смужками. Щавель також миємо й нарізаємо смужками. У каструлю з окропом спочатку кладемо нарізану брусочками картоплю і варимо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення варіння кладемо щавель, кропиву, підсолюємо, перчимо.

    Суп з щавлю з кропивою і м'ясом


    Інгредієнти:

  • курка – 1 кг;

  • цибуля – 100 г;

  • молода кропива – 100 г;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 50 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • вершки – 100 мл;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Курку ріжемо на шматочки, відварюємо до готовності. Потім м'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Кропиву моєму, крупно нарізаємо, цибулю дрібненько кришимо. У велику каструлю вливаємо олію, обсмажуємо цибулю з кропивою близько 5 хвилин. Вливаємо бульйон з вершками, потім знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин 5. Тим часом розвести борошно в 50 мл води, вливаємо суміш у суп і доводимо до кипіння, помішуючи. Підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо курку, нарізану шматочками.

    Суп з кропивою, щавлем і яйцем


    Інгредієнти:

  • картопля – 100 г;

  • кропива – 1 пучок;

  • плавлений сир – 100 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль;

  • спеції;
  • Суп з кропивою і щавлем

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • варене яйце.


  • Приготування
    Невеликими кубиками нарізаємо картоплю. Кладемо її у окріп, трохи підсолюємо і варимо до напівготовності. У кропиви обрізаємо листочки, добре промиваємо та нарізаємо, так само подрібнюємо щавель. Цибулю і часник подрібнюємо, злегка обсмажуємо. У каструлю з картоплею кладемо плавлений сир і розмішуємо до його розчинення. Кладемо обсмажену цибулю з часником, кропиву і щавель. Розмішуємо, даємо закипіти і, якщо потрібно, підсолюємо. Яйце ріжемо на 4 частини і додаємо по шматочку в тарілки.
    Додав: admin | 15-08-2016, 20:07
    Переглядів: 379