Зелень – дуже корисний і важливий для організму продукт, адже містить у собі масу корисних речовин. Як приготувати суп з кропиви і щавлю, читайте нижче.
Суп з кропиви і щавлю – рецепт
Інгредієнти: молода кропива – 300 г; біла частина цибулі-порею – 100 г; вершкове масло – 2 ст. ложки; молодий щавель – 1 пучок; охолоджена сметана; сіль; перець; кореневий селера – 100 г; картопля – 250 г; борошно – 50 р; морква – 100 г; яйця, зварені круто – 2 шт. Приготування Кропиву зі щавлем перебираємо і промиваємо. Кропиву обдаємо окропом, даємо стекти воді. Картоплю і моркву ріжемо соломкою, селера і порей нарізаємо кубиками. Щавель і кропиву дрібненько рубаємо, акуратно опускаємо в підсолений окріп. Туди ж кладемо картоплю, моркву і проварюємо близько 5 хвилин. Потім вже закладаємо селера, цибуля-порей. На сковороді розтоплюємо масло, пасеруємо в ньому борошно, помішуючи. Вливаємо близько 2 столових ложок гарячої води, розмішуємо і виливаємо вміст в суп. Проварюємо ще близько 7 хвилин. У кожну тарілку при подачі кладемо сметану і половину вареного круто яйця.
Зелений суп зі щавлем і кропивою
Інгредієнти: кропива – 1 пучок; щавель – 1 пучок; картопля – 4 шт.; сіль; перець. Приготування Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Кропиву моєму, обдаємо окропом, відбираємо листочки і нарізаємо їх смужками. Щавель також миємо й нарізаємо смужками. У каструлю з окропом спочатку кладемо нарізану брусочками картоплю і варимо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення варіння кладемо щавель, кропиву, підсолюємо, перчимо.
Суп з щавлю з кропивою і м'ясом
Інгредієнти: курка – 1 кг; цибуля – 100 г; молода кропива – 100 г; борошно пшеничне вищого сорту – 50 г; оливкова олія – 40 мл; вершки – 100 мл; сіль; перець. Приготування Курку ріжемо на шматочки, відварюємо до готовності. Потім м'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Кропиву моєму, крупно нарізаємо, цибулю дрібненько кришимо. У велику каструлю вливаємо олію, обсмажуємо цибулю з кропивою близько 5 хвилин. Вливаємо бульйон з вершками, потім знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин 5. Тим часом розвести борошно в 50 мл води, вливаємо суміш у суп і доводимо до кипіння, помішуючи. Підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо курку, нарізану шматочками.
Суп з кропивою, щавлем і яйцем
Інгредієнти: картопля – 100 г; кропива – 1 пучок; плавлений сир – 100 г; часник – 4 зубчики; сіль; спеції; цибуля зелена – 1 пучок; варене яйце. Приготування Невеликими кубиками нарізаємо картоплю. Кладемо її у окріп, трохи підсолюємо і варимо до напівготовності. У кропиви обрізаємо листочки, добре промиваємо та нарізаємо, так само подрібнюємо щавель. Цибулю і часник подрібнюємо, злегка обсмажуємо. У каструлю з картоплею кладемо плавлений сир і розмішуємо до його розчинення. Кладемо обсмажену цибулю з часником, кропиву і щавель. Розмішуємо, даємо закипіти і, якщо потрібно, підсолюємо. Яйце ріжемо на 4 частини і додаємо по шматочку в тарілки.