Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити зелений борщ зі щавлем?

Як зварити зелений борщ зі щавлем?

20-06-2016, 20:30
926
Як зварити зелений борщ зі щавлем?
У даному матеріалі ми розповімо, як зварити смачний зелений борщ зі щавлем і запропонуємо два кращих його рецепту.

Зелений борщ зі щавлем, кропивою і томатом - рецепт


Інгредієнти:

  • яловичі ребра або грудинка – 420 г;

  • щавель свіжий – 1 великий пучок;

  • кропива молода свіжа – 1 середній пучок;

  • стебла молодого часнику – 3-4 шт.;

  • паста томатна або соус – 65 або 125 г;

  • картопля – 420 г;

  • буряк молода – 60 г;

  • фільтрована вода – 27 л;

  • морква молода – 85 м;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • горошини запашного перцю – 3-4 шт.;

  • листочки лавра – 1-2 шт.;

  • велика сіль;

  • пісок цукровий – 10-15 г;

  • рубана свіжа зелень.


  • Приготування
    Дуже смачним вийде зелений борщ, якщо зварити його з яловичиною на кістки. Для цього ідеально підійдуть яловичі ребра або грудинка з кісточкою. Розрізаємо промите м'ясо на порційні шматки, заливаємо фільтрованої водою і ставимо на вогонь варитися, не забуваючи зняти піну при закипанні.
    Поки вариться яловичина, підготуємо зелень і овочі. Очищаємо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулину і моркву, а буряк шаткуємо дрібненькими кубиками або перетираємо на крупній тертці. Перебираємо і промиваємо щавель і кропиву, а потім подрібнюємо гострим ножем. Нарізаємо дрібненько стебла і листя зеленого часнику, а картоплю очищаємо і ріжемо на невеликі кубики.
    Приблизно через дві години від моменту початку варіння м'яса, пасеруємо на сковороді з рафінованим маслом цибулю, моркву і буряк і викладаємо в бульйон. Туди ж відправляємо підготовлений картопля. Хвилин через десять додаємо томат, щавель, кропиву і часник, присмачую страву за смаком сіллю, цукровим піском і перчиком, кидаємо також горошини духмяного перцю і листи лавра і варимо страву ще протягом десяти хвилин, додавши в кінці варіння січену свіжу зелень.

    Зелений борщ зі щавлем, свининою і яйцем - рецепт


    Інгредієнти:

  • свинина – 380 г;

  • щавель свіжий – 1 великий пучок;

  • листя лободи або шпинату – 1 великий пучок;

  • стебла зеленої цибулі і часнику – по 2 шт.;

  • картопля – 380 г;

  • фільтрована вода – 22 л;

  • морква молода – 85 м;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • яйце куряче або перепелине – 1 або 4 шт. відповідно;

  • горошини запашного перцю – 3-4 шт.;

  • листочки лавра – 1-2 шт.;

  • велика сіль;

  • цукровий пісок (за бажанням);

  • сметана;

  • рубана свіжа зелень.


  • Приготування
    Для приготування зеленого борщу зі щавлем попередньо промиту свинину ріжемо на порції, закладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на півтори години.
    Після цього закладаємо картопляні бульби, попередньо очистивши їх і розрізаємо на невеликі кубики, і
    Як зварити зелений борщ зі щавлем?
    варимо їх разом з м'ясом хвилин десять. За цей час готуємо заправку. Обсмажуємо на сковороді з соняшниковою рафінованою олією ріпчасту цибулю і моркву, нарізавши свіжі овочі дрібненькими кубиками. Хвилин через п'ять додаємо подрібнений зелений часник і цибуля, прогріваємо масу ще хвилину і перекладаємо в борщ. Туди ж відправляємо заздалегідь підготовлену свіжу зелень щавлю і лободи, промивши, позбавивши від хвостиків і дрібно нарізавши її, закладаємо сухі листи лавра, горошини духмяного перцю, додаємо велику сіль і при бажанні пом'якшуємо смак страви додаванням цукрового піску. Даємо страви поваритися ще пару хвилин, після чого додаємо зелень свіжу і даємо настоятися хвилин десять.
    При подачі закладаємо порційно в кожну тарілку сметану, а також відварене і нарізане куряче або перепелине яйце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити борщ з буряком?
    Як зварити борщ з буряком?
    Ідеальним і неодмінно ситним варіантом нагодувати сім'ю стане борщ, до складу якого рекомендуємо додати буряк для більш повного смаку і насиченого
    Пісний борщ з квасолею
    Пісний борщ з квасолею
    Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
    Як варити зелений борщ?
    Як варити зелений борщ?
    Уявіть: весна, за вікном сонечко, на прилавках ринків лежить багато різноманітної зелені: петрушечка, кріп, цибулю, салат, щавель. Відразу хочеться
    Зелений борщ - рецепт
    Зелений борщ - рецепт
    Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
    Зелений борщ зі щавлем - рецепт
    Зелений борщ зі щавлем - рецепт
    Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
    Зелений борщ з кропивою
    Зелений борщ з кропивою
    Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,