Як зварити зелений борщ зі щавлем?
У даному матеріалі ми розповімо, як зварити смачний зелений борщ зі щавлем і запропонуємо два кращих його рецепту.
Інгредієнти:
яловичі ребра або грудинка – 420 г;
щавель свіжий – 1 великий пучок;
кропива молода свіжа – 1 середній пучок;
стебла молодого часнику – 3-4 шт.;
паста томатна або соус – 65 або 125 г;
картопля – 420 г;
буряк молода – 60 г;
фільтрована вода – 27 л;
морква молода – 85 м;
ріпчаста цибулина – 85 м;
олія соняшникова рафінована – 55 мл;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
листочки лавра – 1-2 шт.;
велика сіль;
пісок цукровий – 10-15 г;
рубана свіжа зелень.
Приготування
Дуже смачним вийде зелений борщ, якщо зварити його з яловичиною на кістки. Для цього ідеально підійдуть яловичі ребра або грудинка з кісточкою. Розрізаємо промите м'ясо на порційні шматки, заливаємо фільтрованої водою і ставимо на вогонь варитися, не забуваючи зняти піну при закипанні.
Поки вариться яловичина, підготуємо зелень і овочі. Очищаємо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулину і моркву, а буряк шаткуємо дрібненькими кубиками або перетираємо на крупній тертці. Перебираємо і промиваємо щавель і кропиву, а потім подрібнюємо гострим ножем. Нарізаємо дрібненько стебла і листя зеленого часнику, а картоплю очищаємо і ріжемо на невеликі кубики.
Приблизно через дві години від моменту початку варіння м'яса, пасеруємо на сковороді з рафінованим маслом цибулю, моркву і буряк і викладаємо в бульйон. Туди ж відправляємо підготовлений картопля. Хвилин через десять додаємо томат, щавель, кропиву і часник, присмачую страву за смаком сіллю, цукровим піском і перчиком, кидаємо також горошини духмяного перцю і листи лавра і варимо страву ще протягом десяти хвилин, додавши в кінці варіння січену свіжу зелень.
Інгредієнти:
свинина – 380 г;
щавель свіжий – 1 великий пучок;
листя лободи або шпинату – 1 великий пучок;
стебла зеленої цибулі і часнику – по 2 шт.;
картопля – 380 г;
фільтрована вода – 22 л;
морква молода – 85 м;
ріпчаста цибулина – 85 м;
олія соняшникова рафінована – 55 мл;
яйце куряче або перепелине – 1 або 4 шт. відповідно;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
листочки лавра – 1-2 шт.;
велика сіль;
цукровий пісок (за бажанням);
сметана;
рубана свіжа зелень.
Приготування
Для приготування зеленого борщу зі щавлем попередньо промиту свинину ріжемо на порції, закладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на півтори години.
Після цього закладаємо картопляні бульби, попередньо очистивши їх і розрізаємо на невеликі кубики, і варимо їх разом з м'ясом хвилин десять. За цей час готуємо заправку. Обсмажуємо на сковороді з соняшниковою рафінованою олією ріпчасту цибулю і моркву, нарізавши свіжі овочі дрібненькими кубиками. Хвилин через п'ять додаємо подрібнений зелений часник і цибуля, прогріваємо масу ще хвилину і перекладаємо в борщ. Туди ж відправляємо заздалегідь підготовлену свіжу зелень щавлю і лободи, промивши, позбавивши від хвостиків і дрібно нарізавши її, закладаємо сухі листи лавра, горошини духмяного перцю, додаємо велику сіль і при бажанні пом'якшуємо смак страви додаванням цукрового піску. Даємо страви поваритися ще пару хвилин, після чого додаємо зелень свіжу і даємо настоятися хвилин десять.
При подачі закладаємо порційно в кожну тарілку сметану, а також відварене і нарізане куряче або перепелине яйце.
Зелений борщ зі щавлем, кропивою і томатом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Дуже смачним вийде зелений борщ, якщо зварити його з яловичиною на кістки. Для цього ідеально підійдуть яловичі ребра або грудинка з кісточкою. Розрізаємо промите м'ясо на порційні шматки, заливаємо фільтрованої водою і ставимо на вогонь варитися, не забуваючи зняти піну при закипанні.
Поки вариться яловичина, підготуємо зелень і овочі. Очищаємо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулину і моркву, а буряк шаткуємо дрібненькими кубиками або перетираємо на крупній тертці. Перебираємо і промиваємо щавель і кропиву, а потім подрібнюємо гострим ножем. Нарізаємо дрібненько стебла і листя зеленого часнику, а картоплю очищаємо і ріжемо на невеликі кубики.
Приблизно через дві години від моменту початку варіння м'яса, пасеруємо на сковороді з рафінованим маслом цибулю, моркву і буряк і викладаємо в бульйон. Туди ж відправляємо підготовлений картопля. Хвилин через десять додаємо томат, щавель, кропиву і часник, присмачую страву за смаком сіллю, цукровим піском і перчиком, кидаємо також горошини духмяного перцю і листи лавра і варимо страву ще протягом десяти хвилин, додавши в кінці варіння січену свіжу зелень.
Зелений борщ зі щавлем, свининою і яйцем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування зеленого борщу зі щавлем попередньо промиту свинину ріжемо на порції, закладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на півтори години.
Після цього закладаємо картопляні бульби, попередньо очистивши їх і розрізаємо на невеликі кубики, і варимо їх разом з м'ясом хвилин десять. За цей час готуємо заправку. Обсмажуємо на сковороді з соняшниковою рафінованою олією ріпчасту цибулю і моркву, нарізавши свіжі овочі дрібненькими кубиками. Хвилин через п'ять додаємо подрібнений зелений часник і цибуля, прогріваємо масу ще хвилину і перекладаємо в борщ. Туди ж відправляємо заздалегідь підготовлену свіжу зелень щавлю і лободи, промивши, позбавивши від хвостиків і дрібно нарізавши її, закладаємо сухі листи лавра, горошини духмяного перцю, додаємо велику сіль і при бажанні пом'якшуємо смак страви додаванням цукрового піску. Даємо страви поваритися ще пару хвилин, після чого додаємо зелень свіжу і даємо настоятися хвилин десять.
При подачі закладаємо порційно в кожну тарілку сметану, а також відварене і нарізане куряче або перепелине яйце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити борщ з буряком?
Ідеальним і неодмінно ситним варіантом нагодувати сім'ю стане борщ, до складу якого рекомендуємо додати буряк для більш повного смаку і насиченого
Пісний борщ з квасолею
Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
Як варити зелений борщ?
Уявіть: весна, за вікном сонечко, на прилавках ринків лежить багато різноманітної зелені: петрушечка, кріп, цибулю, салат, щавель. Відразу хочеться
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,