Пісний борщ з квасолею
Пісний борщ з квасолею має чудовий насичений смак. Доповнивши блюдо грибами, чорносливом та іншими овочами, отримуємо борщ по своїм якостям ні чим не поступається страви на основі м'яса.
Інгредієнти:
фільтрована вода – 29 л;
квашена капуста – 290 г;
квасоля – 115 г;
свіжі печериці – 190 г;
картопляні бульби – 390 г;
свіжа буряк – 190 г;
морква – 165 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
свіжі помідори або томатна паста – 400 або 75 г;
перець солодкий болгарський – 85 м;
масло рослинне – 85 мл;
зубці часникові – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 2 шт.;
листя лаврове – 2 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
зелень рубана – за смаком.
Приготування
Для того, щоб значно скоротити час варіння квасолеві зерен замочуємо їх попередньо на ніч в достатній кількості воду. Після цього промиваємо їх ретельно, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на помірний вогонь варитися при ледь помітному кипінні до напівготовності, не подсаливая.
За цей час підготуємо, як годиться, овочі. Промиваємо, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками бульби картоплі і перець солодкий болгарський, морква і буряк шаткуємо тоненькою соломкою, а цибулини півкільцями або кубиками. Грибочки промиваємо та нарізаємо пластинами або довільними скибочками бажаного розміру, а очищені від шкірки свіжі томати перетираємо через тертку або пробиваємо до отримання пюре в блендері. Якщо використовується томатна паста, то змішаємо її з невеликою кількістю води.
У сковороді прогріваємо олія рослинна без аромату, закладаємо спочатку цибулю, а через три хвилинки додаємо моркву, буряк та гриби і смажимо, помішуючи, ще хвилин десять. Тепер вводимо томатну масу, перемішуємо і припускаємо вміст під кришкою до м'якості овочевих і грибних скибочок.
На іншій сковорідці обсмажуємо трохи квашену капусту, а потім підливаємо зовсім трохи водички і протушиваем вміст протягом двадцяти хвилин або до м'якості.
У каструлю з фасолькой додаємо картоплю, листя лавра і горошини запашного перчика, а через п'ятнадцять хвилин викладаємо овочеву і капустяну масу, додаємо болгарський перець, дрібненько нарубані зубці часнику, свіжу зелень, підсолюємо борщ за смаком, проварюємо протягом п'яти хвилин і даємо ще десять хвилин настоятися.
Інгредієнти:
фільтрована вода – 29 л;
свіжа капуста – 290 г;
квасоля консервована – 260 г;
чорнослив – 160 г;
картопляні бульби – 390 г;
свіжа буряк – 190 г;
морква – 120 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
паста томатна – 75 г;
перець солодкий болгарський – 85 м;
масло рослинне – 85 мл;
зубці часникові – 2-3 шт.;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
листя лаврове – 1-2 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
зелень рубана – за смаком.
Приготування
Очищену і нарізану кубиками цибулину, тоненькою соломкою моркву і свіжу буряк підрум'янюємо на рослинному маслечко без аромату протягом семи-десяти хвилин, а після цього додаємо томатну пасту і обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин. Тепер додаємо нашатковану свіжу капусту, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо вміст посудини під кришкою протягом дванадцяти хвилин. Нагріваємо воду до температури кипіння, закладаємо в неї позбавлення від шкірки і нарізані невеликими брусочками або кубиками картопляні бульби, варимо хвилин десять, а потім додаємо консервовану квасоля, порізаний чорнослив, кидаємо піджарку з капустою і нарізаний болгарський перчик.
Присмачую борщ сіллю, горохи запашного перцю, лавровими листками і варимо до готовності всіх компонентів. Тепер кидаємо очищені і нарізані часникові зубці, посічену свіжу зелень, даємо страві настоятися хвилин десять і можемо подавати.
Як приготувати пісний борщ із квасолею та грибами - рецепт з квашеною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб значно скоротити час варіння квасолеві зерен замочуємо їх попередньо на ніч в достатній кількості воду. Після цього промиваємо їх ретельно, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на помірний вогонь варитися при ледь помітному кипінні до напівготовності, не подсаливая.
За цей час підготуємо, як годиться, овочі. Промиваємо, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками бульби картоплі і перець солодкий болгарський, морква і буряк шаткуємо тоненькою соломкою, а цибулини півкільцями або кубиками. Грибочки промиваємо та нарізаємо пластинами або довільними скибочками бажаного розміру, а очищені від шкірки свіжі томати перетираємо через тертку або пробиваємо до отримання пюре в блендері. Якщо використовується томатна паста, то змішаємо її з невеликою кількістю води.
У сковороді прогріваємо олія рослинна без аромату, закладаємо спочатку цибулю, а через три хвилинки додаємо моркву, буряк та гриби і смажимо, помішуючи, ще хвилин десять. Тепер вводимо томатну масу, перемішуємо і припускаємо вміст під кришкою до м'якості овочевих і грибних скибочок.
На іншій сковорідці обсмажуємо трохи квашену капусту, а потім підливаємо зовсім трохи водички і протушиваем вміст протягом двадцяти хвилин або до м'якості.
У каструлю з фасолькой додаємо картоплю, листя лавра і горошини запашного перчика, а через п'ятнадцять хвилин викладаємо овочеву і капустяну масу, додаємо болгарський перець, дрібненько нарубані зубці часнику, свіжу зелень, підсолюємо борщ за смаком, проварюємо протягом п'яти хвилин і даємо ще десять хвилин настоятися.
Смачний пісний борщ з консервованою квасолею і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Очищену і нарізану кубиками цибулину, тоненькою соломкою моркву і свіжу буряк підрум'янюємо на рослинному маслечко без аромату протягом семи-десяти хвилин, а після цього додаємо томатну пасту і обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин. Тепер додаємо нашатковану свіжу капусту, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо вміст посудини під кришкою протягом дванадцяти хвилин. Нагріваємо воду до температури кипіння, закладаємо в неї позбавлення від шкірки і нарізані невеликими брусочками або кубиками картопляні бульби, варимо хвилин десять, а потім додаємо консервовану квасоля, порізаний чорнослив, кидаємо піджарку з капустою і нарізаний болгарський перчик.
Присмачую борщ сіллю, горохи запашного перцю, лавровими листками і варимо до готовності всіх компонентів. Тепер кидаємо очищені і нарізані часникові зубці, посічену свіжу зелень, даємо страві настоятися хвилин десять і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати квасолевий суп?
Квасолеві супи відрізняються своєю неймовірною здатністю швидко наситити навіть самого голодного їдця. У таку страву навіть м'ясо можна не додавати -
Суп з яловичини з картоплею
Супи на яловичому бульйоні завжди виходять особливими - смачними, наваристими і, головне, доповнювати їх можна новими оригінальними компонентами, не
Вегетаріанський борщ
Вегетаріанський борщ виходить настільки смачним, що навіть затяті шанувальники м'ясних бульйонів не помітять відсутність м'яса в цій страві. Ми
Борщ з квасолею
Капусняк з квасолею, приготовані за класичним рецептом, зігріють вас, наситять і зарядять енергією. Хороший варіант для тих, хто бажає
Борщ з квашеною капустою
Борщ є дуже популярним серед перших страв. А, як відомо, популярна страва постійно зазнає змін на кухні в кожної господині. Наприклад, додаючи
Пісний борщ
Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же