Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний борщ з квасолею

Пісний борщ з квасолею

18-04-2016, 21:58
887
Пісний борщ з квасолею
Пісний борщ з квасолею має чудовий насичений смак. Доповнивши блюдо грибами, чорносливом та іншими овочами, отримуємо борщ по своїм якостям ні чим не поступається страви на основі м'яса.

Як приготувати пісний борщ із квасолею та грибами - рецепт з квашеною капустою


Інгредієнти:

  • фільтрована вода – 29 л;

  • квашена капуста – 290 г;

  • квасоля – 115 г;

  • свіжі печериці – 190 г;

  • картопляні бульби – 390 г;

  • свіжа буряк – 190 г;

  • морква – 165 г;

  • ріпчаста цибуля – 110 г;

  • свіжі помідори або томатна паста – 400 або 75 г;

  • перець солодкий болгарський – 85 м;

  • масло рослинне – 85 мл;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2 шт.;

  • листя лаврове – 2 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • зелень рубана – за смаком.


  • Приготування
    Для того, щоб значно скоротити час варіння квасолеві зерен замочуємо їх попередньо на ніч в достатній кількості воду. Після цього промиваємо їх ретельно, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на помірний вогонь варитися при ледь помітному кипінні до напівготовності, не подсаливая.
    За цей час підготуємо, як годиться, овочі. Промиваємо, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками бульби картоплі і перець солодкий болгарський, морква і буряк шаткуємо тоненькою соломкою, а цибулини півкільцями або кубиками. Грибочки промиваємо та нарізаємо пластинами або довільними скибочками бажаного розміру, а очищені від шкірки свіжі томати перетираємо через тертку або пробиваємо до отримання пюре в блендері. Якщо використовується томатна паста, то змішаємо її з невеликою кількістю води.
    У сковороді прогріваємо олія рослинна без аромату, закладаємо спочатку цибулю, а через три хвилинки додаємо моркву, буряк та гриби і смажимо, помішуючи, ще хвилин десять. Тепер вводимо томатну масу, перемішуємо і припускаємо вміст під кришкою до м'якості овочевих і грибних скибочок.
    На іншій сковорідці обсмажуємо трохи квашену капусту, а потім підливаємо зовсім трохи водички і протушиваем вміст протягом двадцяти хвилин або до м'якості.
    У каструлю з фасолькой додаємо картоплю, листя лавра і горошини запашного перчика, а через п'ятнадцять хвилин викладаємо овочеву і капустяну масу, додаємо болгарський перець, дрібненько нарубані зубці часнику, свіжу зелень, підсолюємо борщ за смаком, проварюємо протягом п'яти хвилин і даємо ще десять хвилин настоятися.

    Смачний пісний борщ з консервованою квасолею і чорносливом


    Інгредієнти:

  • фільтрована вода – 29 л;

  • свіжа капуста – 290 г;

  • квасоля консервована – 260 г;

  • чорнослив – 160 г;

  • картопляні бульби – 390 г;

  • свіжа буряк – 190 г;

  • морква – 120 г;

  • ріпчаста цибуля – 110 г;

  • паста томатна – 75 г;

  • перець солодкий болгарський – 85 м;

  • масло рослинне – 85 мл;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2-3 шт.;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • зелень рубана – за смаком.


  • Приготування
    Очищену і нарізану кубиками цибулину, тоненькою соломкою моркву і свіжу буряк підрум'янюємо на рослинному маслечко без аромату протягом семи-десяти хвилин, а після цього додаємо томатну пасту і обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин. Тепер додаємо нашатковану свіжу капусту, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо
    Пісний борщ з квасолею
    вміст посудини під кришкою протягом дванадцяти хвилин. Нагріваємо воду до температури кипіння, закладаємо в неї позбавлення від шкірки і нарізані невеликими брусочками або кубиками картопляні бульби, варимо хвилин десять, а потім додаємо консервовану квасоля, порізаний чорнослив, кидаємо піджарку з капустою і нарізаний болгарський перчик.
    Присмачую борщ сіллю, горохи запашного перцю, лавровими листками і варимо до готовності всіх компонентів. Тепер кидаємо очищені і нарізані часникові зубці, посічену свіжу зелень, даємо страві настоятися хвилин десять і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати квасолевий суп?
    Як приготувати квасолевий суп?
    Квасолеві супи відрізняються своєю неймовірною здатністю швидко наситити навіть самого голодного їдця. У таку страву навіть м'ясо можна не додавати -
    Суп з яловичини з картоплею
    Суп з яловичини з картоплею
    Супи на яловичому бульйоні завжди виходять особливими - смачними, наваристими і, головне, доповнювати їх можна новими оригінальними компонентами, не
    Вегетаріанський борщ
    Вегетаріанський борщ
    Вегетаріанський борщ виходить настільки смачним, що навіть затяті шанувальники м'ясних бульйонів не помітять відсутність м'яса в цій страві. Ми
    Борщ з квасолею
    Борщ з квасолею
    Капусняк з квасолею, приготовані за класичним рецептом, зігріють вас, наситять і зарядять енергією. Хороший варіант для тих, хто бажає
    Борщ з квашеною капустою
    Борщ з квашеною капустою
    Борщ є дуже популярним серед перших страв. А, як відомо, популярна страва постійно зазнає змін на кухні в кожної господині. Наприклад, додаючи
    Пісний борщ
    Пісний борщ
    Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же