Як приготувати суп з кропиви?
Чомусь кропива чітко асоціюється у багатьох людей з голодом. Ось, мовляв, у військові часи їсти було нічого, їли навіть кропиву. Адже дійсно, якщо б не кропива, може бути багатьох з тих, що живуть нині з нами б не було.
Кропива - це природна скарбничка вітамінів. За змістом аскорбінової кислоти вона перевершує чорну смородину, а за вмістом каротину - морква і обліпиху. Крім цього в ній міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Нерозумно було б цей дар природи не використовувати, використовуючи штучні добавки замість натуральної життєвої сили.
З кропиви готують чимало страв, ми ж сьогодні поговоримо про те, як зробити суп з кропиви.
збирайте кропиву тільки в місцях віддалених від доріг, і екологічно безпечних;
для їжі потрібно збирати тільки верхні, молоді листочки кропиви;
щоб кропива не жалила, листя потрібно трохи пом'яти або обшпарити окропом.
Інгредієнти:
яловичина з кісточкою - 500 г;
кропива - 200 г;
картопля - 700 г;
яйце - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
сметана.
Приготування
Варимо яловичий бульйон . Дрібно наріжемо цибулька, і присмажимо з крапелькою масла. Картопля наріжемо кубиками. Кропиву дрібно нашинкуем. У бульйон додаємо картоплю. Через 15 хвилин кладемо в суп підсмажену цибулю і кропиву, нехай покипить хвилин п'ять.
Збиваємо (можна виделкою) два яйця, і виливаємо суміш у суп, інтенсивно розмішуючи суп ложкою. Смачний такий суп з кропиви зі сметанкою.
Інгредієнти:
куряча грудинка - 500 г;
кропива - 300 г;
щавель - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйця (круто) - 3 шт.;
борошно - 05 ст. ложки
морква - 1 шт.;
сметана;
масло рослинне для обсмажування;
зелень;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готуємо курячий бульйон.
Листя кропиви гарненько промиваємо, і на п'ять хвилин опускаємо в каструльку з окропом, нехай покипить. Потім щавель і кропиву пропускаємо через м'ясорубку.
З цибулі і моркви робимо піджарку, заправивши її ложечкою борошна.У бульйон опускаємо щавель, кропиву і піджарку. Варимо приблизно 10 хвилин.
Готовий ароматний суп заправляємо сметаною, а в тарілку кладемо половинку крутого яйця.
Якщо ви віддаєте перевагу більш ситні супи, то можете варити такий суп з додаванням картоплі.
Суп зі свіжої кропиви - настільки смачна і корисна їжа, що якщо ви до цих пір жодного разу його не готували, то спробуйте - не пошкодуєте.
Кропива - це природна скарбничка вітамінів. За змістом аскорбінової кислоти вона перевершує чорну смородину, а за вмістом каротину - морква і обліпиху. Крім цього в ній міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Нерозумно було б цей дар природи не використовувати, використовуючи штучні добавки замість натуральної життєвої сили.
З кропиви готують чимало страв, ми ж сьогодні поговоримо про те, як зробити суп з кропиви.
Суп з кропиви з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Варимо яловичий бульйон . Дрібно наріжемо цибулька, і присмажимо з крапелькою масла. Картопля наріжемо кубиками. Кропиву дрібно нашинкуем. У бульйон додаємо картоплю. Через 15 хвилин кладемо в суп підсмажену цибулю і кропиву, нехай покипить хвилин п'ять.
Збиваємо (можна виделкою) два яйця, і виливаємо суміш у суп, інтенсивно розмішуючи суп ложкою. Смачний такий суп з кропиви зі сметанкою.
Суп з кропиви з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо курячий бульйон.
Листя кропиви гарненько промиваємо, і на п'ять хвилин опускаємо в каструльку з окропом, нехай покипить. Потім щавель і кропиву пропускаємо через м'ясорубку.
З цибулі і моркви робимо піджарку, заправивши її ложечкою борошна.У бульйон опускаємо щавель, кропиву і піджарку. Варимо приблизно 10 хвилин.
Готовий ароматний суп заправляємо сметаною, а в тарілку кладемо половинку крутого яйця.
Якщо ви віддаєте перевагу більш ситні супи, то можете варити такий суп з додаванням картоплі.
Суп зі свіжої кропиви - настільки смачна і корисна їжа, що якщо ви до цих пір жодного разу його не готували, то спробуйте - не пошкодуєте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ботвинья - рецепт
Прохладительная ботвинья - відмінна альтернатива окрошки і свекольнику, яка врятує від літньої спеки. Кілька класичних рецептів цього освіжаючого
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Як смачно приготувати курячу грудку?
Куряча грудка - смачний універсальний продукт, що підходить як для дієтичного харчування, так і для святкових калорійних страв. І сьогодні ми
Фарш для пельменів
Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день