Ботвинья - рецепт
Бурячник, рецепт якої буде наведено нижче, є освіжаючим стравами російської кухні, яке відмінно підійде в якості легкого літнього обіду або вечері. Таке блюдо додає сили всім, хто шалено втомився від літньої спеки і хоче випробувати рецепти холодних супів крім знаменитої окрошки на кефірі , або квасі .
Інгредієнти:
кислі щі - 15 л;
відварна риба (сьомга, лосось, форель) - 500 г;
бадилля бурякова - 100 г;
кропива - 100 г;
щавель - 100 г;
шпинат - 100 г;
огірок - 2 шт.;
цибуля зелена - 1 пучок;
кріп - 1 пучок;
сіль - 5 р;
лід - 200 р.
Приготування
Для приготування ботвиньї насамперед необхідно підготувати зелень, для цього все листя бадилля, кропиви, шпинату і щавлю слід укласти в каструлю, залити їх холодною водою і відварити на повільному вогні. Варену зелень потрібно виловити з води, розтерти в кашку і дати їй охолонути.
Поки зелень сохне, можна зайнятися огірками. Їх необхідно очистити від шкірки, нарізати дрібними квадратами, перемішати разом з сіллю і дрібно порубаним кропом.
Далі до розтертої зелені слід додати щі, які, при бажанні, можна замінити білим квасом. Слідом за рідиною потрібно висипати огіркову масу і ретельно перемішати всі інгредієнти.
Перед подачею в кожну тарілку додається лід, який заливається ботвиньєю. Відварна риба подається в окремому посуді.
Якщо у вашому розпорядженні зовсім немає вільного часу, наступний рецепт допоможе відповісти на питання, як приготувати ботвинью за 30 хвилин.
Інгредієнти:
квас - 1 л;
лавровий лист - 1 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 5 р;
хрін - 1 ст. ложка;
кріп - 50 г;
бадилля бурякова - 250 г;
щавель - 250 г;
морква - 1 шт.;
цибулю зелений - 100 р;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
редис - 2 шт.;
огірок - 2 шт.;
лосось філе - 500 р.
Приготування
Для початку необхідно очистити моркву і цибулю і нарізати їх дрібними кубиками, після чого обсмажити на сковороді протягом 2 хвилин. Філе лосося слід нарізати великими шматками і відкласти в сторону.
У каструлю з водою потрібно відправити моркву з цибулею і варити їх до кипіння, після чого додати в каструлю філе риби. Разом з рибою треба додати перець, лавровий лист, сіль і ретельно перемішати інгредієнти. Через 7 хвилин необхідно дістати рибу з каструлі, а бульйон процідити.
Наступний етап приготування ботвиньї полягає в нарізанні щавлю і бурякової гички - різати зелень необхідно тонкою соломкою. Далі в сотейник потрібно вилити рибний бульйон, додати до нього нарізану зелень і варити її 2 хвилини після кипіння. Після цього зелень слід процідити і перемолоти за допомогою блендера або через сито.
Далі необхідно дрібно порізати огірки, зелений лук і редис, додати до овочів хрін і цукор і ретельно все перемішати.
Тепер можна приступати до подачі ботвиньї. Спочатку на тарілку ставиться лід, потім огіркова маса, яка покривається протертою зеленню і заливають квасом. Відварна риба подається на окремій тарілці.
Суп ботвинья
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування ботвиньї насамперед необхідно підготувати зелень, для цього все листя бадилля, кропиви, шпинату і щавлю слід укласти в каструлю, залити їх холодною водою і відварити на повільному вогні. Варену зелень потрібно виловити з води, розтерти в кашку і дати їй охолонути.
Поки зелень сохне, можна зайнятися огірками. Їх необхідно очистити від шкірки, нарізати дрібними квадратами, перемішати разом з сіллю і дрібно порубаним кропом.
Далі до розтертої зелені слід додати щі, які, при бажанні, можна замінити білим квасом. Слідом за рідиною потрібно висипати огіркову масу і ретельно перемішати всі інгредієнти.
Перед подачею в кожну тарілку додається лід, який заливається ботвиньєю. Відварна риба подається в окремому посуді.
Якщо у вашому розпорядженні зовсім немає вільного часу, наступний рецепт допоможе відповісти на питання, як приготувати ботвинью за 30 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку необхідно очистити моркву і цибулю і нарізати їх дрібними кубиками, після чого обсмажити на сковороді протягом 2 хвилин. Філе лосося слід нарізати великими шматками і відкласти в сторону.
У каструлю з водою потрібно відправити моркву з цибулею і варити їх до кипіння, після чого додати в каструлю філе риби. Разом з рибою треба додати перець, лавровий лист, сіль і ретельно перемішати інгредієнти. Через 7 хвилин необхідно дістати рибу з каструлі, а бульйон процідити.
Наступний етап приготування ботвиньї полягає в нарізанні щавлю і бурякової гички - різати зелень необхідно тонкою соломкою. Далі в сотейник потрібно вилити рибний бульйон, додати до нього нарізану зелень і варити її 2 хвилини після кипіння. Після цього зелень слід процідити і перемолоти за допомогою блендера або через сито.
Далі необхідно дрібно порізати огірки, зелений лук і редис, додати до овочів хрін і цукор і ретельно все перемішати.
Тепер можна приступати до подачі ботвиньї. Спочатку на тарілку ставиться лід, потім огіркова маса, яка покривається протертою зеленню і заливають квасом. Відварна риба подається на окремій тарілці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Бульйон з курки
Варка правильного курячого бульйону, прозорого, золотистого, без зайвого жиру - це справжнє мистецтво, якому можна навчитися лише методом проб і
Варення з бананів
Плануєте пригощати сім'ю класичним ягідним варенням в зимову пору? А що якщо здивувати близьких приготувавши незвичайне бананове варення? Випробуйте
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в
Журек - рецепт
Польський суп журек не є експрес стравою на кожен день, проте для знайомства з національною культурою годиться в першу чергу. Оригінальним рецептом