Журек - рецепт
Польський суп журек, приготування якого буде описано нижче, є традиційним національним блюдом, яке вміє готувати господиня, яка проживає в будь-якому регіоні Польщі. Нижче ми пропонуємо не найпростіший, але один з найбільш правильних рецептів цієї страви.
Інгредієнти:
Для закваски:
борошно житнє - 100 г;
чорний хліб - 20 г;
часник - 2 шт.;
духмяний перець - 2 шт.;
лавровий лист - 1 шт.
Для супу:
вода - 25 л;
морква - 1 шт.;
петрушка корінь - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
яйце варене - 2 шт.;
бекон копчений - 300 г;
ковбаса домашня - 400 г;
сметана - 1 ст.;
приправи - за смаком.
Приготування
Для приготування супу необхідно насамперед зайнятися закваскою. Для цього у велику банку слід висипати борошно, залити її гарячою кип'яченою водою і ретельно перемішати. Після цього потрібно додати в суміш ще 4 склянки теплої води, чорний хліб, часник, лавровий лист і перець. Перед тим, як відправити закваску в тепле місце на кілька днів, всі інгредієнти необхідно ще раз перемішати. Щоб заощадити час, можна купити готову закваску в магазині.
Наступний етап полягає у приготуванні самого супу. Воду необхідно вилити в каструлю і поставити її на плиту, після чого додати до неї дрібно порубані моркву і корінь петрушки. Поки вода закипає, на сковороді потрібно обсмажити нарізаний бекон з цибулею і надіслати їх у каструлю. Ковбасу також потрібно нарізати і додати в суп. Через 15 хвилин слід відправити в суп, картоплю, а ще через 10 хвилин після кипіння - влити закваску і повільно додавати сметану. В останню чергу потрібно додати часник, приправи, обрану зелень і варити суп ще кілька хвилин.
Подавати страву слід з половинкою вареного яйця в кожній порції. Тепер ви знаєте, як приготувати польський суп журек, а значить, можете радувати їм себе і свою сім'ю.
Бажаючі ближче познайомитися з польською кухнею, можуть опробоватть рецепти традиційних страв: бігос і фляки .
Польський суп журек - рецепт
Інгредієнти:
Для закваски:
Для супу:
Приготування
Для приготування супу необхідно насамперед зайнятися закваскою. Для цього у велику банку слід висипати борошно, залити її гарячою кип'яченою водою і ретельно перемішати. Після цього потрібно додати в суміш ще 4 склянки теплої води, чорний хліб, часник, лавровий лист і перець. Перед тим, як відправити закваску в тепле місце на кілька днів, всі інгредієнти необхідно ще раз перемішати. Щоб заощадити час, можна купити готову закваску в магазині.
Наступний етап полягає у приготуванні самого супу. Воду необхідно вилити в каструлю і поставити її на плиту, після чого додати до неї дрібно порубані моркву і корінь петрушки. Поки вода закипає, на сковороді потрібно обсмажити нарізаний бекон з цибулею і надіслати їх у каструлю. Ковбасу також потрібно нарізати і додати в суп. Через 15 хвилин слід відправити в суп, картоплю, а ще через 10 хвилин після кипіння - влити закваску і повільно додавати сметану. В останню чергу потрібно додати часник, приправи, обрану зелень і варити суп ще кілька хвилин.
Подавати страву слід з половинкою вареного яйця в кожній порції. Тепер ви знаєте, як приготувати польський суп журек, а значить, можете радувати їм себе і свою сім'ю.
Бажаючі ближче познайомитися з польською кухнею, можуть опробоватть рецепти традиційних страв: бігос і фляки .
Рекомендуємо добрі рецепти
Кефір у домашніх умовах
Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього
Варення з бананів
Плануєте пригощати сім'ю класичним ягідним варенням в зимову пору? А що якщо здивувати близьких приготувавши незвичайне бананове варення? Випробуйте
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в
Полендвица - рецепт
Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не
Тапас
Тапас - це традиційна іспанська закуска, яку зазвичай подають до пива або вина. Для її приготування використовують найрізноманітніші інгредієнти: