Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Журек - рецепт

4-01-2015, 21:39
14 514
Журек - рецепт
Польський суп журек, приготування якого буде описано нижче, є традиційним національним блюдом, яке вміє готувати господиня, яка проживає в будь-якому регіоні Польщі. Нижче ми пропонуємо не найпростіший, але один з найбільш правильних рецептів цієї страви.

Польський суп журек - рецепт



Інгредієнти:

Для закваски:

  • борошно житнє - 100 г;

  • чорний хліб - 20 г;

  • часник - 2 шт.;

  • духмяний перець - 2 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.



  • Для супу:

  • вода - 25 л;

  • морква - 1 шт.;

  • петрушка корінь - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • яйце варене - 2 шт.;

  • бекон копчений - 300 г;

  • ковбаса домашня - 400 г;

  • сметана - 1 ст.;

  • приправи - за смаком.



  • Приготування

    Для приготування супу необхідно насамперед зайнятися закваскою. Для цього у велику банку слід висипати борошно, залити її гарячою кип'яченою водою і ретельно перемішати. Після цього потрібно додати в суміш ще 4 склянки теплої води, чорний хліб, часник, лавровий лист і перець. Перед тим, як відправити закваску в тепле місце на кілька днів, всі інгредієнти необхідно ще раз перемішати. Щоб заощадити час, можна купити готову закваску в магазині.

    Наступний етап полягає у приготуванні самого супу. Воду необхідно вилити в каструлю і поставити її на плиту, після
    Журек - рецепт
    чого додати до неї дрібно порубані моркву і корінь петрушки. Поки вода закипає, на сковороді потрібно обсмажити нарізаний бекон з цибулею і надіслати їх у каструлю. Ковбасу також потрібно нарізати і додати в суп. Через 15 хвилин слід відправити в суп, картоплю, а ще через 10 хвилин після кипіння - влити закваску і повільно додавати сметану. В останню чергу потрібно додати часник, приправи, обрану зелень і варити суп ще кілька хвилин.
    Подавати страву слід з половинкою вареного яйця в кожній порції. Тепер ви знаєте, як приготувати польський суп журек, а значить, можете радувати їм себе і свою сім'ю.
    Бажаючі ближче познайомитися з польською кухнею, можуть опробоватть рецепти традиційних страв: бігос і фляки .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кефір у домашніх умовах
    Кефір у домашніх умовах
    Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього
    Варення з бананів
    Варення з бананів
    Плануєте пригощати сім'ю класичним ягідним варенням в зимову пору? А що якщо здивувати близьких приготувавши незвичайне бананове варення? Випробуйте
    Узвар із яблук
    Узвар із яблук
    Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
    Бульйон в мультиварці
    Бульйон в мультиварці
    Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не
    Тапас
    Тапас
    Тапас - це традиційна іспанська закуска, яку зазвичай подають до пива або вина. Для її приготування використовують найрізноманітніші інгредієнти: